[]

4-5 günlük İstanbul gezisi. Nerede kalmalı nerelere gitmeli?

merhabalar. öyle camiydi müzeydi gezmek istemiyoruz. ilk defa istanbul'a giden birinin gidip görmesi gereken yerleri gezip görmek istiyoruz(taksim, istiklal vs. gibi). sorularım şu şekilde;

1. oteli nerede seçmeliyiz?
2. nerelere gitmeliyiz?
3. ulaşımı nasıl yapalım?

 
2. beşiktaş, kadıköy (hava güzel olursa moda'ya da uğramak lazım), taksim'i de sadece şöyle bi dolaşmanızı tavsiye ederim.
3. ulaşım için istanbul kart alabilirsiniz, 6 lira filandı. içerisine istediğiniz kadar atarsınız, akbil dolduran yerlerde oluyo genelde bu kartlardan.

  • yazmamaya yemin eden adam  (14.03.17 14:47:53) 
oteliniz mümkünse kadıköy'de olsun. her yere ulaşım ordan çok kolay.

beşiktaş iskelesinin arkasında deniz müzesi ve hemen yanında saray koleksiyonları müzesi var. yaklaşık yarım saatte gezebilirsiniz. ayrıca deniz müzesine öğrenci ücretsiz saray koleksiyonlarına da giriş 5 lira diye hatırlıyorum. ordan sonra da beşiktaş çarşısını falan turlarsınız. ordan da ortaköye yürüyerek geçin, biraz mesafe var ama güzel bir yol orası. ortaköyde kumpir yersiniz.

bu müzeler haricinde koç müzesine gidebilirsiniz. ben en çok orayı severim.

eminönüne gidin, ordaki teknelerde balık ekmek yiyin. eminönüne gitmişken kapalı çarşıya geçiverin.

havanın güzel olduğu bir gün adalara gidin, büyük adada bisiklet turu atın.

şarap severseniz viktor levi var kadıköyde, hem şarapları hem de yemekleri güzeldir. yalnız biraz pahalı kaçabilir.

bir gün de ortaköy'de kahvaltı yapın boğaza nazır.

ulaşım için istanbul kart alın ve içine 50 lira yükleyin biterse tekrar ufak ufak yüksersiniz.

edit: ahaha müze gezmek istemiyoruz kısmını atlamışım, özür. yine de alternatif baya bir şey yazmıştım.
  • burty  (14.03.17 14:59:44 ~ 15:16:39) 
Müze gezmek istemiyoruz demişler ama :D 3 tane müze önerisi gelmiş. Bence tarihi yarımadada kalın hatta bütçe söylerseniz otel önerebilirim, kadıköyde ne var ki her şey avrupa yakasında, vefa bozacısında boza için yine o civarda türkiye'nin her yerinden gelen gazozların satıldığı bi dükkan var orda değişik gazozlar için, sokaklarda bir iki turlayın. Eminönü'nde norveç balığı yiyin :D ortaköye otobüsle gidin ama sonra bebeğe kadar yürüyün, ortaköye gitmişken kumpir waffle falan severseniz yiyebilirsiniz. Sonra başka nolabilir :/ taksim söylenmiş zaten. Nişantaşı'na gidin nusret' burger'de hamburger yersiniz, bir iki turlayın işte sonra avm gezin biraz, istinye park, zorlu bi de akasya güzel başka bi yere gitmeyin gezecekseniz. Dolmabahçe'nin çay bahçesinde çay içilebilir. Düşünüyorum da müze gezmezseniz de sadece manzara var :D pier loti'ye gidin. Güzel bi manzara görmek isterseniz otağtepe'ye gidilebilir. Emirgan korusu da güzel leyla ile mecnun'da takıldıkları bi yer var çok güzel manzarası. Koru içinde pembe köşk'te bir şeyler yersiniz.

Bi gün karşıya geçin üsküdar, beykoz gezersiniz, mihrabat korusunda kahve içilebilir. Kahvaltı da paşalimanı güzel mesela pazar günü açık büfe kahvaltıya gidilebilir oraya. Başka da bi şey gelmedi ya aklıma kesin vardır ama.
  • ekaterina  (14.03.17 15:14:53) 
kalacak yer bakimindan besiktas veya kadikoy gibi merkezi yerleri secebilirsiniz, ordan ulasiminiz daha rahat olur.

1. gun - besiktas carsi - ortakoy sahil - bebek - tarabya sariyer vs. kiyi seridinde otobusten ine bine bir gun gecirilir. balik ekmek aksam yemegi.

2. gun - taksim - tunel - galata kulesi - karakoy'deki mekanlar - galata koprusu - eminonu - sultanahmet - kapali carsi - vakit ve enerji kaldiysa balat

3. gun - kadikoy barlar sokagi - boga - moda - caddebostan

4. gun - adalar

5. gun recovery
  • jimicik  (14.03.17 15:29:52) 
şu sıralar sıralama şöyle;

1. karaköy (kılıç ali paşa camii yanındaki kafeler tutuyor)
2. kadıköy (kadife sokak ve çevresindeki barlar ve kafeler)
3. beşiktaş (kartal heykeli ve çevresindeki kafeler bir de dolmuş durağının orada joker no 19 )
4. taksim (nevizade, küçük beyoğlu, cihangir, asmalı, şişhane)
5. ortaköy (cami ve çevresi)
6. balat ( cafelerin olduğu bir cadde var orası)
7. moda (sahile yakın yerler)
  • silver apple  (14.03.17 15:41:18) 
1-Beşiktaş'tan Üsküdar'a geçip sahil boyunca önce Kuzguncuk, sonra Beylerbeyi sarayı, çengelköy ve Anadolu hisarı

2-Balat
3-Kadıköy-Caddebostan-Moda
4-adalar
5-eğer müzeleri gezmediyseniz Topkapı Sarayı vs.

Ortaköy'ü çok görmek istiyorsanız gidin ama bi olayı yok, Ortaköy'den Bebek'e gidecekseniz mantıklı.
  • lampetia  (14.03.17 18:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.