[]

hazır doğranmış-rendelenmiş soğan

böyle bir şey var mı ya keşke olsa çünkü yemek yaparken en zorlandığım kısım bilmiyorum neden ben mi çok hassassım ama beraber yemek yaptığım hiçbir insanın benim kadar soğandan etkilendiğini görmedim. gözlerimi açamaz hale geliyorum çok kısa bir süre içerisinde. bunun bir çaresine de razıyım.




 
Superfresh'in var Migros'ta bulursun.


  • angelus  (12.03.17 17:32:05) 
Superfresh'in angelus'un dediği gibi ama şunu da deneyebilirsin; 4-5 tane soğanı buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip direkt blendera at. Sonra buzdolabı poşetine ince katman halinde yay. Buzluğa at. Lazım olunca istediğin kadarını kırıp kullanabilirsin. Ben haftaiçi yemekleri yaparken pratik olsun diye bunu yapıyorum. Aynı zamanda hiç göz yanması, sulanmasiyla da uğraşmıyorum. Benim de çok sulanır gözlerim.

Bu arada benden sonra da benzer yöntemi yapanlar yazmış; bir tek ben buzdolabında bekletiyorum öncesinde sanırım. Onun da sebebini yazayım; soğanı blenderdan geçirirken sulanmasıni engellemek. Eğer sulu olması sorun olmazsa bekletmeden de yapabilirsin.
  • fraise  (12.03.17 17:40:20 ~ 18:06:55) 
Metro markette büyük paketleri de var.


  • hala mi ceren yahu  (12.03.17 17:40:52) 
@fraise, taze kalıyor mu bu şekilde? kararma vs olmuyor değil mi


  • veritaslibertas  (12.03.17 17:42:13) 
Veritaslibertas; hayır, hayır hiçbir şey olmuyor. Buzlukta dönüyor zaten.


  • fraise  (12.03.17 17:45:28) 
ben bos bir vaktimde bolca sogani bir kerede dogruyor ve bir posete bir sogan olacak sekilde buzdolabi posetlerine koyup buzluga atiyorum.yemek yapacagim zaman cozmeden direkt tavaya ya da tencereye koyup oyle pisiriyorum. henuz bir sorun yasamadim. tabi ben bunu gozlerim yandigindan degil yemek yaparken en sıkıcı gelen isin sogan hazirlamak kismi oldugu icin yapiyorum.


  • in vino veritas  (12.03.17 17:45:44) 
Ben de soğan doğrarken perişan olanlardanım. Bu sene şöyle bir yöntem geliştirdim. Bir soğanı 4 parçaya bölüp blender setinin parçalayan aletinin içine atıyorum(parçanın adını unuttum). İki saniye süreyle 3-4 kez tuşuna bastığımda tamamen doğranmış oluyor. Soğanlar tavaya, alet bulaşık makinasına... Hatta bu yöntemi biraz abarttım, yarım kilo soğanı bu şekilde parçalayıp pişirdim. Her biri birer yemeklik olacak şekilde buzluğa koydum. Yemek yapacağım zaman alıp direkt tavaya koyuyorum. Pişirme süresini de ortadan kaldırmış oluyorum.


  • irene  (12.03.17 18:01:22) 
bir de kurutulmuş soğan var


  • cosmicgadin  (12.03.17 20:12:46) 
Ben de ipli soğan doğrayıcılardan kullanıyorum, baya işimi görüyor. O da bir seçenek olabilir.


  • antikitleruhlu  (13.03.17 01:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.