[]

Araç Hasar Kaydı vb.

Merhabalar,
bir süredir araç ilanlarına bakıyorum ama mantığını anlayamadığım bir konu var.
Araç ilanlarında sadece tampon değişti deniyor ama tramerde 30 bin hasar kaydı var. Veya ekspertize götürüldüğünde sadece farı değişmiş diyorlar ama araçta 40 bin hasar kaydı veya ağır hasar kaydı çıkıyor. Bu nasıl olabiliyor ?
Aracın hasar bedelini kasko ekspertizleri mi belirliyor. Diyelim aracımla bi kaza yaptım gittim servise, süreç nasıl oluyor. Ekspertizz gelip bu arac 15 bin hasarlı mı diyor? Servise değil de normal bir ustaya götürsem süreç nasıl oluyor. Bu durumda da hasar kaydı olmuyor ama yine değişen parçaları oluyor. Burada bir mantıksızlık olduğunu düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olanlardan destek rica ediyorum.

 
eğer aracını kaskoya tamir ettirirsen hasar kaydı kesin çıkıyo ama kendin kaskayo bozdurmadan tamir ettirirsen sisteme düşmez hasarın

ekspertizin görevi aslında aracı en ucuza tamir ettirmenin yolunu bulmak denebilir
yani ekspertiz sigorta şirketinin yararina çalişan bi adam gelip arabaya bakiyo hangi parça değişicek hangisi tamir edilebilir inceliyo sonra servise belli bi bütçe söyleyip şu kadar ödeme yapicam bu arabayi şu kadar parayla tamir et diyo
  • berginyonbaenre  (12.03.17 12:03:38) 
bu işte düzen bozuk. tramer kaydı desen söylediğin gibi sisteme girmeyen tamirler çok olduğu için ona da güven olmuyor. üçkağıtçılık almış başını yürümüş. ben 2. elde hata payını nasıl minimuma indiriyorum onu yazayım. ilkin araçları kendi kriterlerime göre eleyip alabileceğim araçları tespit ediyorum. sonra süzgeçten geçmiş bu araçların tramer kayıtlarına bakıyorum. sisteme girmiş beni rahatsız eden kayıtlı kazası olan araçları da bu şekilde eliyorum. sonra - buraya dikkat- çalıştığım sigortacıma geriye kalan araçların motor no, şasi no ve plaka no'larını gönderip kendi sistemlerinde araçların durumlarını öğreniyorum. burada işin içine sigorta şirketlerinin çıkarları girdiğinden genelde iş orada çözülüyor. o ana kadar tüm sistemde tertemiz görünen nice araç ağır hasarlı çıkıyor vs.
sanıyorum onların alternatif bir sistemi daha var. araçlara kasko yapıp külfet altına girecekleri için son yıllarda kurdukları bir ağları var diye düşünüyorum. sigortacılar okuyorsa bu kısmı daha net açıklayabilirler.

en son da alacağım araç sahibiyle son bir kez daha konuşup aracı yetkili servisinde kontrol ettirdikten sonra almaya gidiyorum. aracım kusursuz diyen satıcıyı tam teşekküllü ancak biraz tuzlu bir kontrole sokmak da başka bir çözüm. temiz çıkarsa kontrol parasını sen, çıkmazsa o öder kafan rahat alırsın arabayı.

tabi bir de bu başlığı mutlaka oku. özellikle bu entry'i.

eksisozluk.com
  • o ben degilim  (12.03.17 12:14:55) 
güvendiğin tamircine götür veya araba işlerinden anlayan bir arkadaşınla bak araca.

istanbulda yeni çakallık arabaları pertten hasarlı toplayıp çok ufak hasar bırakıyorlar. mesela far kırık bu yüzden fiyatı uygun diye satıyorlar. Ancak aracın tramerinde ufak hasar görünüyor. Çakallık burada aracı aldığınızda perte ait sigorta dosyasını kapatıyorlar, yeniden tramer sorgusu yaptığınızda 30bin TL hasarlı pertli aracınız kalıyor elinizde.
  • Northern Mariner  (12.03.17 15:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.