[]

Erasmus Hakkında Yardım

Merhaba Erasmus yapmak üzereyim. Ancak kararsızlık yaşıyorum nereye gideceğim konusunda. Gitmek istediğim yer İngiltere olsa da hayat pahalılığı açısından oldukça imkansız gibi duruyor. Onun dışında Hollanda'da Weisdenheim University var ama hiçbir bilgim yok orası için, Berlin veya Viyana veya St Polten gibi seçeneklerim de var. Hollanda'da birkaç başka okul daha var Groningen ve Venlo'de. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Aşağıya 4 adet soru yazacağım.

1)Hayat Pahalılığı açısından 400 euro+600 tl ile geçinmek mümkün mü? Kalacak yer bulmak mümkün mü kolayca?(hibe dahil)
2)Ulaşımı tamamen bisikletle veya metro ile yapmak mümkün mü?
3)Şehirde tamamen İngilizce ile yaşamak ve rahat bir şekilde insanlarla iletişimde olmak mümkün mü?
4)Yemek konusunda en çok rahat edilecek yer neresi?

Şimdiden teşekkürler.

 
St pölten gicik bi yer, bence orayi ele.

1)
600 tl 150€ yapiyor, toplamda 550€
Viyana'ya yetmez.

300€ya kucuk bir oda bulursun ancak, hadi cok optimist olursan 250€ya. Market alisverisini filan cikarirsin tabi ama gezmeye paran kalmaz.

Bu kadar az paran varsa bence dogu avrupa.
Acikcasi hollanda da viyanadan farkli degildir.
2) evet. Metroyla da bisikletle de mumkun. Donemlik ulasim bileti 75€ (5aylik)
3) evet. Turkce de oldukca mumkun zaten :D
4) yemek konusunda rahat etmek ne demek? Viyana turk marketleri ve kasaplari, lokantalari acisindan adeta bir cennet. Ama bi adanaya 10€ veriyosun.
  • kuehles blondes  (10.03.17 17:26:27) 
Onemli olan malesef para. Bana hibe kasimin 20 sinde yatti. Okulun kendi yurdu sansima cikmisti en ucuz o 340 yuro, ilk 2 ay pesin istediler. Annemlerden aldigim paranin yarisi gitti eylulun 5 inde. Okulun yemekhanesinden baska yerde yiyemedim. Yani diyecegim o ki para hesaplarini cok cok ayrintili yap. Ve kahvalti yurduna dahil degilse seni en az 1 ay idare edecek zeytin peynir falan gotur ciddiyim.


  • durgunfoton  (10.03.17 17:41:15) 
Gerekirse kredi çeker ingiltereye giderdim.


  • piotr  (10.03.17 18:00:22) 
Berlin diye bir secenek var sen hala düsünüyorsun.
1-Berlin, hala bircok Avrupa sehrine göre ucuz. 600 Euro ile kesin gecinirsin. Kalacak yer bulmak zor. Wg-gesucht falan yapar,bulursun. Ya da facebook gruplarindan.
2-Ulasim icin bedava kart verecekler üniversiteden. Ulasim ücretsiz eyalet capinda.
3-Ingilizce ile yasamak cok kolay.
4-Dünya mutfagindan her sey bulunur. Türk lokantalari da cok. Ucuz ve iyi yemek cok. Market alisverisleri ucuz.
  • buf-e kür  (11.03.17 00:24:56) 
1)Ben hollandada yaptım erasmusu, iyi gezdim ama ayda 1000€ harcadım. Okulun yurdu
400€ du zaten. Bundan ucuzu çok zor bu arada, o para ile aç kalırsın. Arada ne yap et gitmeden paranı biriktir. Parasız kaldıktan sonra erasmusun hiç tadı çıkmaz, oraya eğlenmeye takılmaya gidiyorsun zaten.

2) Mümkün, ben bir bisiklet almıştım onla gidiyordum her yere
3) Hollandada 80 yaşında nineler bile cayır cayır ingilizce biliyor
4) Hepsi aynı, yemeğini kendin yapacaksın zaten (bütçe kısıtlı :) her yerde türk marketi oluyor. Türk restoranı da oluyor. Allahın groningeninde olmayabilir belki orası baya saçma bir yerdeydi diye hatırlıyorum :)
  • yakuza123  (11.03.17 02:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.