[]

36 yaşındayım yüksek tansiyon hastası olmuşum

merhaba arkadaşlar, boy 178cm, kilo 82. son 5 ayda 7 kilo aldım. geçen gün bi şikayet için doktora gitmiştim. alet taktılar 24 saat süresince, yüksek tansiyon hastası çıktım kankalar. bir ömür boyu kullanmam için ilaç verdiler. 4. günün sonunda yani bugün tansiyonum 12-8 e indi.

sorum şu, var mı aranızda tansiyon hastası olan birileri, nasıl yaşıyorsunuz ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz. alkol kırmızı et tuz falan ne ölçüde ne sıklıkta alıyorsunuz.

bildiğiniz önereceğiniz ne varsa yazın lütfen.

 
Genç hastalarda yüksek tansiyon yaşlılardaki gibi yaşam tarzı değişikliğiyle tedavi edilmez daha ciddi bir durumdur tedavi gerektirir yanlış bilgi vermeyelim.
Tuzu azaltın onun dışında sağlıklı beslenmeye özen gösterin bunlar sadece sizin için değil herkes için geçerli. Alkolün de haftada bir iki defa birkaç porsiyon kullanılmasında bir sakınca yok.

  • pastörizesüt  (10.03.17 15:44:18) 
valla yaşı benzemesin yakın bir zamanda bir abimizi kaybetttik aort yırtılmasına neden oldu.fakat kendisi hastalığını görmezden geliyordu ilaçlarını kullanmıyordu halı saha maçlara geliyordu sürekli. ve en son saç ekimi yaptırdı yaptırırken tansiyon hastası olduğunu muhtemelen yapmazlar diye söylemedi. onlarda tetiklemiş olabilir. gözlerimizin önünde gitti. o yüzden başkalarını dinleme doktorlarını dinle hastalığını kabullen doktorların ne söylüyorsa onu yap sağdan soldan duyduklarına kulak asma. bu tarz hastalıkların şakası olmuyor malesef.


  • objectivetheory  (10.03.17 15:48:10) 
Doktorun verdiği ilacı düzenli kullan, Tuzdan stresten kilo almaktan uzak dur.
Doktorun verdiği ilaç kuru öksürük yapabilir. Yaparsa doktoruna tekrar gidip ilacın değiştirilmesini iste.
Halı saha maçlarından ve her şeyin çok olanından uzak dur.
Koldan ölçen bir tansiyon aleti al (tavsiyem omron marka), kendin ölçmeyi öğren, haftada bir iki defa dinlenmiş halde iken ölç, anormal sonuçlarda doktorunu gör.
İlacını kesinlikle aksatma.
En önemlisi: Rahat ol. Stres yok.
  • oguz altun  (10.03.17 16:02:14) 
tedavi gerektirir saçmalamayın.

ben de 34 yaşındayım, iki yıldır kullanıyorum. yeme içme kısmı şöyle:
- tuzu kestim yemeklerde, daha doğrusu hiç ekstra tuz atmıyorum.
- evle iş arası yürüme mesafesinde, sabah ve akşamları yürüyorum.
- ve tabii ki stresten uzak dur
  • hosein  (10.03.17 16:09:16) 
Normal degil adam gibi bir doktora gidin. Komple kalbinize baksinlar, karaciger degerlerinizi kontrol ettirin. Karaciger yaglanmasi ya da buyume tansiyona neden olabilir. Ayrica sigara iciyor musunuz?


  • kompisko  (10.03.17 16:28:37) 
Kilo almak tansiyonu yükseltir kalbi etkiler. Stres de yükseltir. Psikolojik hassasiyetler de tansiyonu ve kalbi etkiler. Ben ritim bozukluğu yaşıyorum ve çok kilolu bir kadınım, bu dediğim kıstasların hepsi bende mevcut oradan biliyorum.

Bi kere tekrar doktora git ve daha iyi bir doktor olsun. Tansiyonu ilaçla tedavi etmeye yönelmesin hemen. Tıpkı depresyon gibi fazla kilonun da stresin de anksiyetelerin de sebepleri hep psikolojiktir, önce seni manen çözümleme ve rahatlatma yoluna gitmeli ki gerçek bir tedavi uygulamış olsun.

Bu arada iyi bir psikiyatr veya psikoloğa gitmeni de tavsiye ederim. Psikanaliz ve bilişsel-davranışçı terapi almak çok faydalı olur. Ankara'daysan doktor ismi önerebilirim.
  • yaren  (10.03.17 16:35:34) 
sırf benim eski çalıştığım ofiste, 17 kişiden 2 tanesinde yuksek tansiyon vardı. birisi 79'lu diğer 82'li... artık yüksek tansiyon 30 lu yaşlara indi yani.
düzenli ilaç kullanımı çok önemli, yaşım genç diye aksatma.

  • omonia  (10.03.17 17:22:04) 
23 yaşındayım üniversiteye hazırlanırken tansiyon hastası oldum(19 yaşında). 1 yıl kadar tansiyon hapı kullandım stabil hale geldi. Arada yine yükseliyor yılda bir kontrole gitmek lazım. Tuzdan uzak durmaya çalışıyorum.
Gerçekten en büyük etken stres.

  • emrefb1907  (10.03.17 18:20:23) 
Yanlış bilgi vermemek ile birlikte arkadaşların bahsettiği gibi kesinlikle sağlam bir doktora görünün ama bunların dışında kendi deneyimlediğim bir olayı da anlatmak isterim,2 sene önce anksiyete ve panik atak tedavisi için tedavi gördüm.Rahatsızlığımın psikolojik olduğunu bilmeden önce tansiyon sorunum benim de vardı sürekli çarpıntı baş dönmesi doktora gittim bana da tansiyon ilaçları verdiler 26 yaşında birisi olarak kabul edemedim açıkcası ve ilaçları kullanmadım sonradan sorunum pskiyatrlık olduğunu gözlemledim,şayet böyle psikolojik bir probleminiz var ise şayet bu tarz hastalıklarda yalancı tansiyon diye bir mevzu varmış en ufak bi atakta tansiyon çıkıyor ve bir tansiyon hastasının gösterdiği belirtileri gösteriyorsunuz,yaklaşık 20 yaşından beri hipertansiyon hastası annem bile tansiyon hastası olduğumu kabul etti,fakat antidepresanları kullandıktan sonra ve gerekli süreçleri atlattıktan sonra böyle tansiyon vs gibi bir problem hiç görülmedi.Tekrar belirteyim tansiyon hastası olabilirsiniz evet ama bahsettiğim gibi psikolojik bir muhabbet var ise yalancı tansiyon da olabilir.Sağlam bir kontrolden geçmenizi öneririm.Geçmiş olsun


  • tuzruhu  (10.03.17 18:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.