[]

yurtdışından mal getirmek

yurtdışından çok sayıda ürün getirmek istesem nasıl bir yol izlemem gerekli? mesela 1000 adet kulaklık getireceğim. gümrük işleri nasıl oluyor?
bir de atıyorum 1000 adet elektronik cihaz getirdim. mesela notebook. bunu satarken mutlaka teknik servis desteği veriyor mu olmam lazım? her elektronik eşya için bu böyle mi? kulaklık için de mi garanti ve teknik servis verebiliyor olmam lazım?
elektronik olmayan cihazlar için durum nasıl?
bilgisi olan varsa eklemek istediklerinizi de dinlerim

 
hiç kendin uğraşma. gümrük müşavirlikleriyle görüş sen sadece firmalar arası iletişimi sağla. onda bile müşavirlikler seni yönlendirir.


  • burty  (09.03.17 12:03:38) 
teknolojik ürünler için ülke genelinde belli sayıda servis oluşturman lazım. atıyorum 7 bölgede 20 servis gibi. ha bunun 14 ünün istanbulda bulursun diğer 6 sını diğer bölgelerde o da olur ama tüm bölgelerde olacak mutlaka.

gümrük işlerini de gümrükçü halleder. fatura , navlun ve bazen garanti belgeleri CE belgelerini sunman gerekir. bir de unutma gümrükte kdv öderken fatura bedeline navlun ve iç masraflar eklenir ve kdv hesaplanır. öyle çıplak mal bedeline kdv diye hesaplama.
ithalat çok ayrıntılıdır. bazen bir mal tse ye takılır teste gider, bazen ek vergi çıkar. iyi bir gümrük müşavirine danış. paran boşa gitmesin. ithalat zor değil ama ayrıntılı. ayrıca avrupa dışından getireceksen artı vergi var, unutma.
  • lunaluna  (09.03.17 12:11:51 ~ 12:17:10) 
gtip numarasina gore, vergileri (gumruk vergisi+varsa otv) olur.
sonra gumruk işlemleri için belirli rakamlar odersiniz.
sanayi ve ticaret bakanligi'ndan ilgili yazi ve onaylari da almaniz lazim.
ayrica, garanti belgesi ve yeterli teknik servis hizmetini sunduğunuzu da gostermeniz gerekiyor.
  • for the record  (09.03.17 12:17:36) 
Servis agini nasil kuracagiz. Bu isi yapan yerlerle mi anlasmamiz lazim? Kendimiz dukkan acmayacagiz herhalde


  • veritaslibertas  (09.03.17 12:51:36) 
servis bulmaya aracılık yapan adamlar var. önce kendin birkaç servisi ara, servisimiz olur musun diye sor.çoğunu para verip bulacaksın. çünkü adamların belgesine adını ve markanı ekleteceksin bu da belli bir ücret karşılığı oluyor. ürüne göre belki 7 servis ile kurtarabilirsin. sanayi bakanlığına gir listeden kaç servis lazım önce ona bak.


  • lunaluna  (09.03.17 13:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.