[]

Kadinlar bayan deyince niye kiziyirdu..

Bugun yine bayanlar gununuz kutlu olsun dedim demedikleri kalmadi..




 
neden bayan?
inadına bayan demeye devam ediyorsunuz.

eksisozluk.com
  • part time pollyanna  (08.03.17 16:29:49 ~ 16:30:18) 
baylar günü olsa olur mu olmaz. biri cinsiyeti belirtirken diğeri hitap şeklidir. Az biraz dil bilgisi sahibi olsanız sıkıntı kalmaz aslında.


  • nedendir bilinmez  (08.03.17 16:29:52) 
seksle bağlantılı bir algısı var çünkü

seks yapan kadın yapmayan kız. sırf bu ayrımı yapmak istemekilerinden araya bayan sıkıştırıyorlar. bu da iki yüzlü oluyor. genel sinir olma nedeni bu.

seks yapıp yapmamasına göre erkeğe bir hitap ayrımı yapılmıyor oysa.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (08.03.17 16:30:42) 
Sen nie bayan diyorsun ki. Hak etmişsiniz


  • all girls dream  (08.03.17 16:34:45) 
kadınlar ''bayan'' değil. o erkeğin kadına uygun gördüğü bir kelime. bu hadsizliğe kızıyorlar


  • otonomo  (08.03.17 16:36:44) 
bayık kelimesiyle ilişkili olması da etkili..


  • redeath  (08.03.17 16:38:15) 
tamamen cahillikten. sıkça dile getirildiği şekilde dil bilgisiyle yakından uzaktan alakası yok. yani ortada bir yanlışlık yok.

benim için geçerli tek argüman var: kadın/kız ayrımı nedeniyle insanların bayanı bir kaçış noktası olarak görmesi.

burada suç yine bayan kelimesinde değil, olay; tecavüzü sona erdirmek için seksi yasaklamaya benziyor.

ayrıca 'baylar günü' de olur. hem yanlış değil, hem de dil yaşayan bir olgudur.

ek: kesin tartışma çıkacak, soruya cevap verdim, ekstra olarak fikrimi belirttim. soruya cevap vermek dışında fikrime karşı çıkacaklar mesaj atsın ki, burayı kirletmeyelim.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (08.03.17 16:39:03 ~ 16:41:15) 
Kalmaz tabii.
Hem bunun farkında olup hem de provoke eder gibi kullanmışsınız. Az bile yapmışlar.

Altında çok anlam aramaya gerek yok.
Biri cinsiyet belirtir biri hitap şeklidir bu kadar. Bunu uzatıp büyüten kadınlar değil inat haline getiren sizlersiniz.
  • mutekebbir  (08.03.17 16:40:06) 
dil bilgisiyle yakından dibinden alakası var. kadın bir cinsiyet belirtir, bayan bir hitaptır. illa bayan kullanacaksan yolda gördüğün bir kadına "bayan bakar mısınız, kadınlar gününüz kutlu olsun" dersin.

sırf öyle kullanılıyor diye niye yanlışın belirtilmesi, doğrunun kullanılmak istemesi sizi neden rahatsız ediyor ben de onu anlamıyorum. senin adın hakan olsun, dünyada herkes sana yusuf desin. sonra sen çıkıp benim adım hakan yusuf demeyin desen, sonra sana "yusuf diyoruz işte niye diretiyorsun" deseler ne hissedersin?

bu savunmanın altında tabii ki toplumsal cinsiyet, bekaret konuları var; asıl bu yüzden üzerinde durulması gereken bir konu zaten. bir insanın daha önce seks yapıp yapmaması üzerinden çeşitli hitaplara maruz kalması iğrenç ve hadsiz bir durumdur; bunda anlamayacak ne var?
  • baba jo  (08.03.17 16:45:56 ~ 16:48:31) 
olayın bir de sosyolojik kısmı var ama göz ardı ediliyor ben ona şaşırıyorum. ya neredeyse insanın varlığından beri var olan bir haksızlığı, adaletsizliği; hatta ileri giderek yaşayamama, var olamama durumunu, "cahillikten" diyerek açıklamak çok enteresan geliyor bana.

tek cümleyle söylüyorum kadınlar, varoluş mücadelesi veriyorlar. üstelik bu mücadelede içindeyken yine kadınların bir kısmı karşı geliyor onlara.
  • windowsguvenlikduvari  (08.03.17 16:50:39 ~ 16:51:17) 
bay'ın dişi hali bayan

bunun nesinden rahatsız olunuyor anlamak mümkün değil.

ayrıca cinsiyetçi olmayan bir dilimiz var. bazı dillerde filler bile cinsiyete göre çekiliyor. türklerin esas dininde din "adamları" kadındı ve kadınlık kutsaldı.
  • supermatik  (08.03.17 16:57:44 ~ 17:13:44) 
Kadın demeye korkulur olması. Cinsiyetini tam olarak söylemekten bile korkan insanlar var maalsef. Erkekler de bayanı kadın kelimesinden korktukları için "kibarlıktan" kullanıyorlar. Kızılmasının sebebi kadının cinselliğinin bastırılmışlığının bir ürünü olması.


  • fasulyek  (08.03.17 17:11:40) 
--------------alıntı-------------

cinsiyet belirtilecekse;

hayvanın da, insanın da vajinası olanın cinsiyeti dişidir.
hayvanın da, insanın da penisi olanın cinsiyeti er/eril/erkektir.

insanları, diğer varlıklardan ayırmak içinse;

insanın dişisine ve +18 olanlarına ''kadın'', erkeğine ve +18 olanlarına ''adam'' denir.
-18 ise insanın dişisine ''kız'', erkeğine ''oğlan'' denir.

hitap edilecekse;

ya bay (soyadı) ve bayan (soyadı) ya da (ad) hanım ve (ad) bey denir.

isim bilinmiyorsa;

adamlara ''beyefendi'', kadınlara ise ''hanımefendi'' denir.

-burada önemli olan konu ''pardon bayan, bakar mısınız?'' demenin, ''pardon bay, bakar mısınız?'' demekle aynı şey olması ve bunun da yanlış kullanım olmasıdır-

bunların dışında olarak, ''kız/kadın'' ve ''oğlan/adam'' ayrımı, bekaret durumuna bakılmaksızın direkt olarak şahsın -/+18 olmasına göre yapılır. karşınızdakinin yaşını bilmiyorsanız, ''hanımefendi/beyefendi'' diyerek durumu sağlama alabilirsiniz.

artık şu konunun ''bayan neden diyemiyoruz yavv''dan çıkıp, türkçenin kurallarına saygılı olmakla bağdaştırılmasıyla sonuca kavuşarak ve azalarak bitmesini umuyorum zira kurallardan bihaber salt mizojeni artık hiç çekilmiyor.

edit: üstte bi entry'de bahsedilen şekliyle ''bayan'' kelimesinin karşılığı ''beyefendi'' değil, ''bay''dır. ''beyefendi''nin karşılığı ise ''hanımefendi''dir.

--------------alıntı-------------

(bkz: bayan diyeni linç etmek/@intrigante)
  • eeb  (08.03.17 17:15:51 ~ 17:16:15) 
Bayan diye bir cinsiyet yok


  • ordinov  (08.03.17 18:01:47) 
kadınlar hanımefendiye de gıcık kapıyor :)


  • redeath  (08.03.17 18:02:46) 
kadın dedin diye kızacaklar kadınlar da var. ben anlamadım bu işi. ilginç bir toplum.


  • srdr  (08.03.17 18:22:28) 
ben iş yerindekilere avratlar gününüz kutlu olsun dedim ölüm sessizliği oldu :)


  • xu  (08.03.17 18:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.