[]

Evde nargile nasıl olur ?

Arkadaşlar ayda 1 defa falan nargile çay ikilisiyle eğlenmekteyim bu keyfi evime taşımak istiyorum. Evimin genişçe bir terası var dolayısıyla köz için falan pislik vs şartlarım uygun. Birinci olarak her ne kadar nargile içsemde yapımı ayarı falan konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim. Benim için yeni başlayanlar tadında tavsiyeler verebilirseniz çok sevinirim.
Az biraz araştırmam sonucunda öğrendimki mini nargileler pek o kafelerde içtiğimiz tadı vermiyormuş o yüzden orta veya büyük boy bir nargile alacağım.

1 Nargile alırken neye dikkat etmeliyim
2 Tütün vedahi diğer aksesuarları alırken neye dikkat edeyim? (kömür sipsi vs ne lazımsa işte)

Küçük bir şehirde yaşıyorum sağda solda nargile satan dükkanlar görüyorum onlardan birine gidip almayı düşünüyorum bu gün.

 
Yapımı çok basit nargilenin, teras varsa da çok uygun olur. Sana tavsiyem şu tek gözlü elektrikli ocaklardan al, onlar deli gibi yanıyor, kömürü onun üstüne koyup çevire çevire köz yapıyordum, mangal yakmaya göre çok daha pratik sen de takdir edersin ki. Bir de çakmakla yanan közler var ama bunlar hoş değil, onları boşver.

Nargile lülesini tütünle dolduracaksın, tütün de yapış yapış, marmelat gibi bi şey, onu böyle lif lif ayırıyoruz doldurmadan önce, bi kaşık alıp bastırmıyoruz, araları boşluklu boşluklu olacak şekilde lülenin içine koyuyoruz. Sonra alüminyum folyoyla ağzını sarıp iğneyle pıt pıt delikler açıyoruz, tadaa nargile hazır. Evde yapmaya başlayınca dışardaki maliyetine şok geçireceksin. Çünkü evde über aşırı ucuz oluyor. Alırken ben hiç dikkat etmedim bi tane aldım geçtim bence hepsi aynı, şeklini beğendiğini al geç.
  • ekaterina  (08.03.17 16:00:05) 
çok sık içmiyorsan konya takımı nargile al. daha rahat açıp içersin.
tütün de sevdiğin tatlara bağlı olarak değişir. al fakher ve nakhla'dan şaşma, tütünde en kalitelisi onlar.

youtube'da yüzlerce nargile yapımı ile alakalı videolar var onları inceleyebilirsin.
  • ada meltemi  (08.03.17 18:06:17 ~ 18:08:26) 
valla aldım bir tane orta boy bir nargile. kömürünü ve kavunlu tütün de aldım. evde yaptım mis gibi de oldu valla düşündüğümden kolaymış. kömürü ocakta kor haline getirmek biraz zahmetli bir dahaki sefere terasta mangalın içinde odunlarla tutuşturup hazır bekleticem. bir kere kor haline geldikten sonra çok zorlanmadan içiliyor sönmüyor da.


  • sabor  (08.03.17 18:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.