[]

Bisiklet fren hidrolik yağı

Arka frenim neredeyse boş hareket ediyor, haliyle bu şekilde bisikleti kullanamıyorum.

Shimano BR-M445 model hidrolik disk kullanıyorum ve Shimano'nun kendi mineral yağı cidden pahalı. Tektro'nun yine fren hidroliği için satılan mineral yağı ise yarı fiyatına.

Sisteme zarar verir mi farklı markanın aynı işini görecek yağını kullanmak? Ucuza kaçacağız diye frenleri elimize almayalım :)

 
Motosiklet için konuşuyorum ama aynı olması lazım sistemin tamamen:

Hiç bir şey farketmez. Dot 3 ve 4 vs standartları oluyor. Onun uygun olması yeterli, marka önemsiz.

Edit: Sanırım farlıymış, bazı sistemler dot olmuyormuş ve dot koyarsan patlatıyormuş. Aşağıdaki sayfayı okumanı öneririm.

www.parktool.com
  • yakuza123  (07.03.17 12:00:29 ~ 12:03:50) 
Doğru bilinen yanlışlar,

www.epicbleedsolutions.com
  • evimin paspasi  (07.03.17 12:08:45) 
DOT kullanmayacağım, sadece farklı markanın aynı amaçla üretilmiş mineral yağını kullansam bir şey olur mu onu merak ediyorum.

Her iki linke de baktım o tür bir bilgi göremedim.
  • chicha  (07.03.17 12:17:08) 
evet kullanabilirsin.


  • evimin paspasi  (07.03.17 12:32:29) 
Sektör adamıyım. Shimano sadece mineral yağ kullanır, ön ve arka frenleri dolduracak, kalanı ile de seneye bakım yapacağınız tüpler 8 USD pazarda, kendim çekerim derseniz alet edavat lazım, bu yüzden yerel bisikletciye gidin hem iş yapsınlar hem de siz hata yapmaktan kurtulun.


  • mahsus mahal  (07.03.17 22:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.