[]

Evde spor yapmak çok mu imkansız?

Spor salonu üyeliğim bu ay bitti, zaten salondan da memnun degildim. Herkese benzer program yazıp gönderiyorlar, hocalara soru soracağın zaman bile 10 dakika bekliyorsun, pilates vs gibi grup derslerinde 20 kişiyi aynı anda kontrol etme imkanları olmadığı için hareket doğru mu yanlış mı anlamıyorsun bile. Etrafımızda yakın eli yüzü düzgün başka spor salonu yok. E uzakta olana 3 gun gidip bırakacağım kesin gibi. Özel pilates derslerine baktım ama onlar da haftada 2 saat oluyor maksimum.

Evde bos gibi olan bir oda var. Oraya ağırlık seti vs alsam, erkek arkadasimin küregi var bir tane, sitemizin bahçesinde de koşu parkuru var. Bir de nike'in spor programı varmış; onu da indirsem böyle bir kombinasyonla spor yapamaz miyim evde? İlla spor salonundaki aletler mi gerekir? Ne yapmak gerek? Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
evde tabii ki yapılır. aletsiz spor aplikeyşınları da var. ama çevresel motivasyon da isteyebiliyor insan psikolojisi. onun için de forumlar, gruplar, siteler filan var. Gerçekten iletişim, paylaşım, destek etkisi fark ediyor bazıları için, öyle bi örnek vidyo izlemiştim geçen. Bulunca atarım.
Görev görev hareketleri listeleyen bi çalışma programı faydalı olabilir.

bahsettiğim vidyo: www.youtube.com

bunu da @otonomo paylaşmıştı, orda görmüştüm.
  • neynep  (06.03.17 12:51:06 ~ 13:43:12) 
evde yapmanin tek sikintisi motivasyon. yoksa cok rahat yapilir. bir bedel odemeyeceginiz icin evde yapmaya baslayin. motivasyonunuza gore yeni bir care bakarsiniz.


  • carabelli  (06.03.17 12:53:16) 
Yutupta Walking at home vb videoları izleyip eşlik et. body weight Workout at home for women

Yaz seç beğen işte. Isınmayı unutma
  • hasmetizm 2046  (06.03.17 12:55:07) 
Gram altın, 12 aydır gidiyorum. Sıkıntım sadece program değil. Adamlarin bilgili olduklarına inanmıyorum. Burada özet geçtim. Ayrıca alet sırası vs durumundan da sıkıldım. Etraftaki düzgün tek spor salonu (en azından hijyenik, lüks sayılabilir) orası olduğu için insan sayısi da fazla. Kesinlikle gitmeyeceğim o salona.


  • fraise  (06.03.17 12:56:16) 
koşu parkurunuz zaten varmış. bir kondisyon bisikleti, ağırlık seti ve müzik sistemiyle bence olur.

deneyin, belki de evde daha iyi motive olacaksınız.
  • filteria  (06.03.17 13:03:18) 
Ben bir tane rack 100 kilo ağırlık plakası ve bir olimpik barla ömrümün sonuna kadar hiç salona gitmeden salona giden herkesten daha çok verim alabilirim evde. Yani evde spor yapılır ama gerekli ekipmanlarla yapılır, yetersiz ekipman ya da sadece vücut ağırlığıyla yapılan antrenmanlar illa ki bir yerden sonra gelişimi durdurur olduğun yerde saymaya başlarsın. Yani gerekli ekipmanın varsa evde de yapabilirsin, salon zaten sana oradaki ekipmanı kullanma olanağı veriyor, ekstra bir olayı yok. Ben motivasyon olayını çok doğru bulmuyorum, bir işi yapmak için motivasyona ihtiyaç duyan insanlar dünyanın en tırt insanlarıdır bana göre. Bir şeyi yapacaksan yaparsın, bunun için motivasyona ihtiyacın olmaz.


  • angelus  (06.03.17 13:04:05) 
Benim de üyeliğim bitti.
parkta yapmaya başladım.Ağırlıkları fln da götürüyorum hatta :D

Evde hoplama zıplama kısmını çok rahat yapamadıgım için dışarda daha iyi oluyor,şu aralar havalar da güzelken.

Şu an işe yarayıp yaramadıgını bilmiyorum 2. haftam henüz ama p90x3'e başladım program olarak.
Eskiden beachbody egzersizlerini yapamadığım için bırakmıştım ama bu sefer yapıyorum, o yüzden devam ederim diye düşünüyorum.Sıkıcı değil her gün ayrı bir çalışma prog. var zaten.
  • demoniclewinsky  (06.03.17 13:13:24) 
dört aydır evde yapıyorum kedim ile beraber. ip atlarken sekronize sorunu yaşıyoruz sadece. onun dışında her şey çok güzel :)


  • tthet  (06.03.17 13:36:18) 
ben burada her zaman diyorum evde spor yapılmaz.

teoride evet olur. koşu bandı, kondüsyon bisikleti, en az 3 farklı dambıl ağırlık, bench, halter etc. bunları sağlayabilirseniz olur fakat bunların sadece koşu bandı bile 1 yıllık spor salonu üyeliği maliyeti. totalde en az 3-4 yıllık üyelik yatırımını eve yapabilecekseniz olur. motivasyon sağlayacaksanız daha da güzel olur.

aletsiz spor geyiklerini ben pek desteklemiyorum. ciddi hatalar yapıyor insanlar sonra bilmem ne bağını zedeleyebilirsiniz. kaslarınızı geliştirirken sıkıntılar çıakbilir etc.

komşulara ama hayvan gibi ses gidiyor bu aletlerin kullanımında. özellikle bisiklet ve koşu bandı. halteri, dambılı yere çok çok hafif bırakmanız gerek. diğer pistonlu ya da bantlı/zincirli aletlerde vibrasyon yaratıyor çok rahatsız olabilir komşularınız.

o alet gereksiz, bunu aletsiz yapayım moduna girerseniz çok saçma işler olur, tüm gerekli aletleri alırsanız daha güzel olur spor salonuna göre.
  • kurnaz  (06.03.17 13:46:05) 
Tamamen sana bağlı aslında. İlla spor salonundaki aletler gerekmez. Programını da hali hazırdaki programlardan belirleyebilirsin ama ben rastgele çalışmayı sevmiyorum misal, belli hedeflerim var. Nike'ın bahsettiğin programı hangisi bilmiyorum ama genel amaç fitleşmekse, böyle ortaya yazılmış programlar da işini belli ölçüde görür elbet.

Salondaki hocalar başlarda herkese aynı programı yazıyor evet, ama zaman geçtikçe diğerlerinden ayrılıyorsun. Aslında 12 ay geçmiş, az değil, salonun sorumsuzluğu sanırım.

Dediğin gibi kalabalık sorunu bizde de var. Hele ki yaz gelmeye başladı ya of, son 2 haftadır normalin iki katı kalabalık. Akşam 6-7 badını pas geçip, 8'den sonra gitmeye başladım ben de. Daha sakin oluyor.

Sonuç olarak, ben evde spor yapmayacağımı bildiğim için kendimi bir şekilde salona uyduruyorum. Salona gitmemin nedenlerinden biri de evden çıkmış olmak, evde sıkılıyorum. O yüzden ne kadar spor aleti de alsam ben evde yapamam:) Sen yaparım, evde olmayı severim diyorsan yaparsın. İmkansız değil, yapan bir sürü insan var. Bir de kendi başına fitness yapabilmek ve sonuç almak sağlam bilgi gerektiriyor bana göre, programını seçerken iyice bir araştırma yap derim.
  • peggy  (06.03.17 14:07:05) 
fitnessblender.com


  • naoko  (06.03.17 14:58:01) 
Devamlılık problemi yaşamayacağını düşünüyorsan olur.


  • arnold schwarzeneger  (06.03.17 15:04:01) 
Bana sorarsan imkansiz ama 1.5 yildir evde yapani biliyorum. Vucudu da gayet iyi durumda.


  • stavro  (06.03.17 15:28:57) 
bir dene kendini. bir ay mesela evde takil oyle karar ver. olur aslinda ama salondaki alternatifler evde zor. sonucta evde de kimse seni duzeltmeyecek. salonda en azindan sagda solda insanlara bakarak duzeltebilirsin kendini. programini degistirmek istiyorsan burden danis mesela. ya da agirliklari-tekrarlari degistir. kalabaliktan kacmak istiyorsan 8'i bekle. evine yakinmis nasil olsa.


  • jimicik  (06.03.17 15:29:24) 
ben evde yapıyorum, sonuç alıyorum.

bir dumbbell ağırlık seti, barbell ve barfix bar işini görür. bende ekstradan koşu bandı da var ama dışarıda imkanın varsa ona gerek yok.

yapılacak bir sürü egzersiz ve program var yukarıdaki saydıklarımla. sırf barfix barda bile birçok hareket var karın kaslarını çalıştıran omza yönelik vb.

takıldığın bir yer olursa yaz, yardımcı olmaya çalışırım.
  • eindaclub  (06.03.17 18:34:26) 
İyi de benim dusuncem 'beni destekleyenleri dinleyeyim, diğerlerine hiç kulak asmayayım' degil ki. Sadece o spor salonuna devam et demişsiniz, ben devam etmek istemediğimi açıkladım düzgünce. Ayrıca profesyonel sporcu ya da işin ehli filan değilim, daha sağlıklı yaşam için spor yapanlardanim. Bu sebepten duyuru açtım, yapabileceğime %100 emin olsam sormazdim. 2 ayda vücut alışacak demişsiniz mesela, ben 4 aydır programımı degistirtemiyorum hocalara. Başka spor salonu da aradım, bulamadım.


Şu aşamada birkaç alet alıp denemeyi uygun buluyorum. Yapamazsam, devam edemezsem başka bir arayışa gecerm.

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim.
  • fraise  (06.03.17 22:59:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.