[]

turkcell superonline port acmayi basarabilen var mi?

selamlar,

modem arayuzunden gerekli yonlendirmeleri yapmama ragmen cikis ipsi uzerinden acmis oldugum port'a erisemiyorum.

basit bir webhook developmenti icin port acmam gerekiyor herhangi bir port olur, ec2'dan instance acip testleri orada da yapabilirim fakat lokal bilgisayarimi kullanmak daha rahat geliyor,

20 dakikadir musteri temsilcisi ile gorusuyorum, henuz bir cozum bulamadilar. sanirim port yonlendirme ayarini modeme gostermelik koymuslar.

 
port yönlendirmenin çalışmadığı bi modem, hele de bi isp nin verdiği modemde çalışmama ihtimali %0.001. çünkü isp ler o cihazları ihaleyle alıyorlar ve zibilyon tane testten geçiyor o modemler. port yönlendirme de çok basit bir şey.

herhangi bir port olur diye bir şey yok. webhook ne bilmiyorum ama, onun dinlediği portları modemde yönlendirmen lazım.

lokal bilgisayrında firewall özelliği olan bi uygulama varsa o programda o porta izin vermen gerekiyor. windows güvenlik duvarı açıksa aynı şekilde onda da izin vermen gerekiyor.

bilgisayarının ilgili portu dinlediğinden emin olman gerek.

www.howtogeek.com

burda detaylı anlatıyor.

özetle sorun modemde değil; webhook ya da bilgisayarındaki ayarlarda.

bunların dışında; birden fazla modem/router kullanıyorsan işler karışıyor biraz daha.
  • washe  (05.03.17 13:14:45) 
müşteri temsilcisi ile konuşmana gerek yokki direk arayüzden halledebilirsin. port yönlendirmeyi biliyorsundur sanırım Amazon'la fln uğraşmayı bildiğine göre. hıawei Router vardır sanıyorum sende, hg253 yada 255s dir. ikisinde de sorunsuz dışarıya açtım portları


  • jedilance  (05.03.17 13:27:11) 
Kendi public ip adresin ile port tarama yapmayı denedin mi?

pentest-tools.com
  • body electric  (05.03.17 13:27:41) 
huawei modem var, port acmayi biliyorum, arayuzden ayarlari yaptim. modem firewall'u kapali. mac os kullaniyorum firewall yok.

public ip adresime nmap attim, bir cok farkli port denedim, olmuyor :)

webhook dedigim de birtane dandirik webserver, post atilacak endpointim var, hangi portu dinledigini biliyorum, hatta istedigim porttan yayinlayabiliyorum. :)
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.03.17 13:31:43 ~ 13:32:35) 
port kontrol siteleri ya da port tarama siteleri hiçbir şeyi ispatlamıyor. bu sitelerde portların çalışıyor görülebilmesi için cevap almaları gerek.

yani şöyle diyim; benim modemimde torrent için yönlendirdiğim 6882 portu var. bilgisayarımda torrent programım kapalıyken bu site bana bu port kapalı der. programı açınca açık der. çünkü torrent programım bu siteye cevap da yollayacak.

huawei olmasa da başka bi modem markasının ki firewallları da var bu markanın teknik destek mühendisliğini yapmışlığım var. port yönlendirme sorunlarının %99'u modem kaynaklı çıkmaz.
  • washe  (05.03.17 13:57:57) 
isp kaynakli olduguna iddiaya varim, muhtemelen sabit ip parasi vermiyorum diye acmiyorlar portu.

portu dinleyen cevap alabilen bir webserver'i acik su anda. internetteki port tarama sitelerini kullanmiyorum direkt nmap cli'i ile port scan ediyorum.

modem ayarindan dogru interface'de port actigima eminim, musteri temsilcisi de uzaktan acmaya calisti, sistem izin vermiyor, 3 farkli random port denedim hic birini acamiyorum dedi.

superonline'in bir bok yemesi muhtemelen. teknik anlamda eksik bir sey yapmadigima eminim.

tesekkurler vakit ayirdiginiz icin.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.03.17 14:04:42) 
Yeni üye olanlara kakaladıkları HG253s modeli sanırım, o modemde port açmak falan dert. Çok boktan bir modemdir. Israrla HG255s modelini isteyin.


  • faith no more  (05.03.17 14:38:40) 
ISP senin için öyle şu portu kapatayım, şunlar açık olsun diye uğraşmaz. sistem izin vermiyorsa, modemde başka açık portlar da varsa, onlar birbiriyle çakışıyor olabilir ya da modemin max port açma limitine takılıyor olabilirsin.


  • washe  (05.03.17 15:08:06) 
superonline'da port açmak ciddi sıkıntı. torrent için açtığım portlarda sorun yok gibi görünüyor fakat emule için açılan portlar çalışmıyor. en son superonline'ın emule'u engellediğine karar vermiştim.


  • throw down the sword  (05.03.17 18:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.