[]

Kedimi sevemiyorum

Daha doğrusu kedim bizi sevmiyor.
6 ay önce sokaktan kedi aldım. aldığımda 1 aylık kadardı. miyavladı geldi yanımıza eve aldık. küçükken tabi güzeldi tatlıydı sevdiriyordu kendini. şimdi bir an bile sevemiyoruz neredeyse. hemen saldırıyor, ısırıyor.
şimdi yanlış anlaşılmasın, başlarda da yapıyordu bazen. biliyorum kediler yırtıcı hayvanlar. ama artık gerçekten çok aşırıya kaçıyor. ciddi ciddi karşısında bir düşmanı varmışçasına ısırıyor bizi. bir iki saniye sevdiriyor, sonra ısırıyor elimi. ısırırken de bekliyorum çekmiyorum elimi belki bırakır diye, gittikçe şiddetlendiriyor çok acıtıyor. her yerimiz yara bere içinde. hurdacı eli gibi oldu ellerimiz.
sabah uyurken yatağa çıkıp avcumun içini bir ısırdı, yani görseniz...
abarttığımı düşünebilirsiniz, kediler zaten öyle diyebilirisiniz. öyle değil işte. benim gibi hayvansever bir insan, 15 yıl evde köpek besledim ben, istemesem de vuruyorum artık hayvana. durmuyor çünkü. itiyoruz tekrar gelip ısırıyor, itiyoruz tekrar gelip ısırıyor....Veteriner ensesinden tutup burnuna hafifçe vurun dedi, devam ederse kapatın bir süre odaya dedi, yok kesinlikle akıllanmıyor.
Veteriner de gördü, allah size yardım etsin dedi. 1 yaşından sonra sakinleşebilir genelde öyle olur ama sizinki çok sakinleşmeyebilir, ilkkez böyle kedi görüyorum dedi adam. yanına arkadaş bir kedi almak istiyorduk, almayın bence öldürebilir dedi.
Nerede yanlış yapıyoruz bu hayvanı nasıl seveceğiz biz? Tamam bunlar hayvan, oyuncağımız değiller, ama insan sevgi de görmek istiyor. ben ki hayvanları ağzını yüzünü öperek severim. kucağıma almaya korkuyorum şimdi bunu, kaç kere yüzümü parçaladı.
çok da uzun yazdım, var mı önerisi olan

fotosu: i.hizliresim.com

 
Hocam at sokağa gitsin. Ben de kedi besledim ama böylesini hiç duymadım.


  • prince legolas  (04.03.17 13:36:06) 
Hayvan acaba evde mi mutlu değil? Eviniz küçükse o da hareketli bir kediyse küçük geliyordur belki. Enerjisini atamiyordur, sıkılıyordur vs. Olabilir mi acaba? Bir derdi vardır diye düşünüyorum yoksa neden o kadar hircin olsun?


  • fraise  (04.03.17 13:38:50) 
Maalesef 1 yaşına kadar sakinlesmez. Bazı kediler böyle fazla vahşi oluyor.


  • graupel  (04.03.17 13:49:10) 
Buna benzer bir kedim vardı, 6 yaşında ölene kadar hiç sevemedim. Ama benimki durup dururken saldırmazdı, sadece yakın fiziksel temastan hoşlanmayan bir hayvandı.


  • once  (04.03.17 14:11:45) 
çok küçük de değil evimiz. akşamları özellikle bir başlıyor koşmaya durmuyor bir içeri bir salona. ama düşünmüyor değilim. evde yalnız da kalıyor, ondan mı acaba diyorum sıkılıyor mu. ben de bir derdi mi var acaba diye düşünüyorum ama bilmiyorum.
veteriner bazı kediler sokakta mutlu olur dedi, buna benzer bir kedi tanıdıkları varmış, bahçeli evi olan birine vermişler, hayvan iyi durumda dedi.
ama artık vermek de olmaz, yani ben vicdan yaparım hayvanların alınıp verilmesine karşıyım. belki mutsuz olacak sonra.
bilemiyorum ciddi ciddi üzülüyorum artık.
hiç evde yokmuş gibi davranayım diyorum, sevmeye falan çalışmayayım, belki kendi isteğiyle bir süre sonra gelir mi diyorum

mesela akşam işten eve gelince mırlıyor, kapıyı açınca yere önümüze yatıyor sırtüstü karnını gösteriyor falan böyle. bunlar sevgi hareketleriymiş. ama o kadar yani :D sonrasında başlıyor ısırmaya. ilk geldiğimizde azıcık sevebiliyoruz. genelde biz gelince yeni uyanıyor. uyku mamurluğu oluyor yalıyor falan bizi kucağımıza alıyoruz. ama hareketleniyor sonra ve aynı şekilde devam

fotosu da bu i.hizliresim.com
  • veritaslibertas  (04.03.17 14:28:12 ~ 14:37:07) 
Kedi olduğuna emin misin??


  • neseli ispanak  (04.03.17 14:34:34) 
bilmiyorum gerçek vahşi kedilerden mi diyorum acaba :D


  • veritaslibertas  (04.03.17 14:38:15) 
Gogus tasmasi alip gezdirmeyi denesen? Denersin eger rahatsizligi evden dolayiysa bahceli evi olan birine sahiplendirebilirsin mesela. Evde mutsuzsa baska care yok.


  • rayde  (04.03.17 14:53:08) 
benim annemlerde de bir tanesi sevdirmiyor kendisini. sevince ısırıyor ya da vuruyor. ayda-yılda bir mırlayarak gelip sevgi istediği oluyor, anca o zaman sevebiliyoruz. o zaman da kendi şartları var. sevmeyi uzatınca, istemediği şekilde sevince yine vurur ya da ısırır. öptürmez, kucağa aldırmaz kendini hayatta. diğer kedilerle de iyi ilişki kuramıyor. bir tek kardeşiyle nötrler. sanırım sokakta yaşadıkları psikolojisini etkilemiş. küçüklükten beri böyle. biz öyle kabul ettik, yaşıyor bizden bağımsız bir şekilde. ama bizimkinin durduk yere gelip ısırdığı yok tabii.


  • koruklu  (04.03.17 15:05:14 ~ 15:15:12) 
aa leon bu dedim bir an, yazlıkta bunun ikizi var komşumuzun kalın yanmaz eldivenler olur ya onları elimize takarak seviyoruz hayvanı çunki manyak. ailesi evde beslemiyor artık başa çıkamadılar isterse geliyor yemeğini yiyor peşine düşmüyorlar bazen haftalarca gelmiyor.. acaba bu cinslerin ortak özelliğimi çok merak ettim ki bahsettiğim kedide baya orta yaşlıydı genç falan değil


  • eja  (04.03.17 16:30:38) 
Sizinkine benzer davranışlar sergileyen 2.5 yaşında kısırlaştırılmış bir erkek kedim var. Şimdi dışardan bir göz olarak okuyunca hem size hem kendime üzüldüm. Ne yazık ki biz de sadece bütün gün evde değilsek eve geldiğimiz ilk an ve uyku mahmuruyken sevebiliyoruz. Bir de bizimki sık sık dış kapının önünde miyavlıyor, apartman koridoruna çıkarınca çok mutlu oluyor, yüzünü yüzüme sürüyor falan. Sanırım evde yaşamak istemiyor bundan kaynaklı bir hıncı var ama onu sokağa bırakmaya da gönlüm el vermiyor. Belki sizin kedinizde de benzer bir durum olabilir.


  • jacque  (04.03.17 17:04:28) 
Bana da enerjisini atamıyor gibi geldi. Oradan oraya koşturması çok normal. Isırmalar, saldırmalar normal. Bende 4 tane kedi var. Neler neler yapıyorlar birbirlerine. Sizinkinin oyun arkadaşı olmadığı için size sarıyor. İkinci bir kedi denemeye değer bence. Odaya kapatma, burnuna vurma falan saçma geldi bana. Cezalandırıldığını bile anlamıyor muhtemelen.
Kediyle yaşamaya alışmak, huyunu suyunu öğrenmek zaman alabiliyor. Her kedi kucak kedisi olmuyor. Benim ilk kedimin ısırma huyu yoktu; ama çok fena yoluyordu. Elimi haritaya çevirmişti; çünkü oyun zannediyordu. Şimdi de kızlardan birinin parmak ısırma huyu var. Çok canımı yakıyor bazen. Onu da öyle kabul ediyorum, napayım. :)

  • auroraaurora  (04.03.17 17:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.