[]

akıllı ev

ileride belki kurarım diye kabloları tadilat sırasında çektireyim diyorum.
kullanan/gören eden var mı? hangi markalara bakayım?



 
akıllı evin olayı kullanılacak olan eşyaların internete bağlı olması. o yüzden çektirecek bir kablo öngöremedim ben:)


  • hlt1985  (03.03.17 08:49:14) 
hiç bir markaya bakma çünkü ortalama bir apartman dairesi için bulacağın ürünler pek iş görmüyor.

crestron amx tarzı villa ve büyük evler için otomasyon yapan firmalar var ama onların da maliyetleri bi daire parası.
  • orpheus  (03.03.17 11:39:39) 
sigortalar akilli sigortalar olup her fis ve elektrik anahtarini ayri ayri sigortaya baglarsan, sonrasinda ev otomasyonu aldiginda ana otomasyon kontrol birimini sigortana baglayip, evdeki herhangi bir prizi vs sigortadan acip kapatacaksin. her uc icin ayri kablo ve sigorta olarak calis.


  • hybridus  (03.03.17 12:08:58) 
(bkz: knx)

bunu incele. yanlış hatırlamıyorsam bunda sadece düşük güçte kablo çektirmen lazım sadece. daha sonra atıyorum lamba anahtarı taktıracağın yere knx bir ürün taktırıyorsun oradan kontrol ediyorsun. daha sonradan taktırdığın knx ürünlerin işlemcileri ayrı ayrı kendi içlerinde olduğundan sonradan monte edilecek yerlerde kullanışlı olabilir. yani evi kontrol eden tek beyin yok da bir çok beyin var ama sen daha sonra bu beyinleri bir master altında birleştirebiliyorsun. biraz araştır daha detaylı bilgiler edinirsin zaten.
  • seksli harf  (03.03.17 13:33:27 ~ 13:36:03) 
knx akıllı ev yapan firmam var yardimci olurum


  • technicalte  (03.03.17 15:45:42) 
Knx araştırayım. Aklıma yatarsa sizi rahatsız edeceğim artık technicalte.

edit: @technicalte, sistemi şu an kurdurmayacağım. ancak altyapısının tamamen bitmiş olmasını istiyoum. bu sebeple. örneğin priz buatlarına nasıl bir sinyal kablosu çekilmesi gerekiyor? cihazları takmadan önce nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz? detaylı anlatabilir misiniz rica etsem?
  • o kadar da degil aga  (03.03.17 20:29:54 ~ 22:27:54) 
belki aratıp bu başlığı bulan olur. knx üzerinden ilerlemeye başlayacağım. ycym 2x2x0.8 ya da yangın ihbar 2x2x0.8 kablo çekilmesi lazım. daisy chain ya da ağaç kablolamaya imkan var. burada güzel bir sunum var : web.itu.edu.tr


  • o kadar da degil aga  (07.03.17 09:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.