[]

Gözlük kullanmalı mıyım?

4-5 yıldır uzaktaki yazıları okuyamıyorum. otobüs, minibüs üzerindeki yazıları onlar yaklaşınca okuyabiliyorum ancak.

son günlerde ders çalışmaktan ve ekrana daha fazla baktığımdan olsa gerek bu görememe durumunun biraz ilerlediğini hissediyorum.

sorum ise şöyle olacak: 5 yıl önce gözlük kullanmaya başlasaydım bana faydası ne olacaktı tam olarak? gözlük kullanınca artık göz bozukluğu ilerlemiyor mu? eğer ilerlemeye devam ediyorsa neden gözlük yaygın olarak kullanılıyor?

şimdi şu anda uzağı iyi göremememden kaynaklı olarak yaşam kalitemde öyle çok bir olumsuzluk söz konusu değil.

benim çekincem ise şu: gözlük kullanmaya başlayınca gözlüğe bağımlı olacak mıyım? göz bozukluğunda ilerleme olacak mı? özetle, gözlük kullanmalı mıyım kullanmamalı mıyım?

not: göz doktoruna bunları sormak için elbette gideceğim. ön bilgiyi siz gözlüklülerden ve varsa işin uzmanından almak istedim sadece.

ha bir de bozukluk gözlük kullanınca mı daha çok ilerler yoksa kullanmayınca mı?

 
Ev içerisinde gözlük ya da lens kullanmıyorum, idare edebiliyorum. Dışarı çıkacaksam kullanıyorum bu saydıklarımı. Gözlük kullansan da kullanmasan da numaran artacaksa artıyor, yaşam kaliteni yükseğe çekiyor gözlük sadece. Bir de görememekten oluşan baş ağrısını alıyor.


  • devilred  (02.03.17 16:39:50) 
özetle kullan.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (02.03.17 16:54:11) 
Valla ben küçükken gözlüğe çok meraklıydım, çok hevesliydim. 0.25 miyop ile başladım, 5-6 sene sonra 3'e kadar çıktım. Kardeşim ise 0.50 ile başladı, o gözlük sevmediği için kullanmadı, bir süre sonra sıkılıp attı. Onun gözü hiç ilerlemedi, hayatına gözlüksüz olarak devam ediyor.

İşte buradaki mantıkla, benimki taktıkça ilerledi diye düşünüyorum. Ailede başka miyop yok, dedeler, babaanneler, teyzeler, dayılar vs dahil.

Ama doktor, göz bozukluğunun ilerlemesinin takıp takmamanla ilgisi yoktur diyecektir, ki zaten öyle. Ama ben kendimi bir istisna olarak görüyorum:p Ya da öyle olduğumu sanıyorum.

Doktorun doğru bilgiyi verecektir.
  • peggy  (02.03.17 17:05:09 ~ 17:05:48) 
Ben cocuklugumdan beri ozellikle astigmat sebepli kullaniyorum. (Miyop astigmat var)

Cocuklugumdan beri elbette artti ama mesela son 5 senedir filan astigmatim kuculuyor nasil oldu ben de anlamadim.

Ilerlesin-ilerlemesin,, her seyi tam gormek super bisey.
  • kuehles blondes  (02.03.17 17:41:39) 
Eskiden de kullansaydın gözlerin ilerleyecekti için rahat olsun. Genetik bir durum bu zamanla kıllanma gibi düşün. Gözlük tedavi amaçlı değildir. Protez kolun geri gelmesini sağlıyor mu?

Kullanabiliyorsan kullan. Bunun ilerlemeyle bir alakası yok zaten. Sadece gözlerin görmek için daha az çabalar ve çabuk yorulmaz. Göz numaran iletledikçe zaten bağımlı hale geleceksin.

Özetle gözlüğün iletlemeye bi etkis direkt olarak yok
  • filipis  (02.03.17 17:44:53) 
ayni sorun bende de vardi. gittim doktora. bi gozluk yazdi. tv izlerken, araba kullanirken filan tak dedi. surekli diil ama gerektiginde takiyorum.

surekli takmam dahilinde bi sorun olmayacagini da soyledi.
  • allanpoe  (02.03.17 18:02:06) 
herkes için farklı gelişiyor bu durum aslında. ben de miyopum, uzağı göremiyorum sizin gibi.

lisedeyken sadece okulda tahtayı görmem gerektiği zaman takıyordum. fazla artmadı. üniversiteye geçince lens kullanayım dedim sanırım o biraz arttırdı diye düşündüm. 1.5tan 1.75 sonra da 2 olmuştu. sonra ne lens ne gözlük kullandım şimdi 2.5 oldu.

yani kullansam da arttı kullanmasam da. doktora sorduğumda yakından gözü yorarsan artar, lensle gözlükle alakası yok dedi. gözlük veya lens azaltır veya düşürür gibi bir durum yok sanırım. genetik olarak artacağı varsa artıyor. kardeşim yıllardır yakından bilgisayarda takılır gün boyu ve her gün buna rağmen şahin gibi görüyor.

kullanmanızda fayda var, her şeyi net görmek çok güzel. özellikle lensleri ilk taktığımda neredeyse ağlayacaktım; ya millet böyle mi görüyor, ağaçlar ne güzel falan diye.
  • batlegolas  (03.03.17 02:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.