[]

mısırın evrimi, evrim'in bir kanıtı değil midir?

aslında sadece mısır değil; buğday, arpa, bezelye vs. bugün tarımını yapıp tükettiğimiz tüm bitkiler için geçerli ama özellikle mısırı kullandım çünkü değişimi inanılmaz. atası teosinte olarak adlandırılan bir bitki. binlerce yıl boyunca insan eliyle yapay seçilim yapılarak bugünkü mısır halini alıyor bitki.

insan eliyle, bilinçli bir şekilde gerçekleştiği için kozmik anlamda çok kısa sürede gerçekleşiyor. peki yaratılışçıların bunlara cevabı nedir? yoksa bunun insanın evrimiyle bir alakası yok mudur?


 
bence yapay secilime en bariz örnek köpekler. gözümüzüm önünde evriliyorlar.
dizimag1.co

  • hans mustermann  (28.02.17 03:25:13) 
Insanin kendisi de evrimlesiyor. Ornegin 20'lik disler icin agzimiz artik cok kucuk.


  • Traveller  (28.02.17 04:12:01) 
kanıtıdır.


  • timmie  (28.02.17 04:25:04) 
Başka bir şeye saplantın yoksa kanıt oluyor.


  • silver apple  (28.02.17 04:37:30) 
Normalde kanıt, ama kolaylıkla "akıllı bir varlık tarafından geliştirilmiş yani" şeklinde ters kanıtmış gibi kullanılıyor.


  • harzem  (28.02.17 04:49:05) 
tohum ıslahı deniyor buna :)
ayrıca evrim diye bir şey vardır, canlılar yaşadığı koşullara uyum sağlamak için bazı özellikler geliştirebilir. ama suda balık yaşıyodu dur ben karaya çıkam dedi, hadi biraz da uçam dedi kanatlandı olayı saçma geliyor bana.

  • cekilmis gayfe  (28.02.17 09:59:59) 
mısırın evrimi evrimin kanıtıdır ama insanın evrimiyle bir alakası var mıdır biraz karışık bir soru olur. ama insan evrimleştikçe (keşfettikçe zekası arttıkça) bitkiler daha yenebilir, daha iyi durumda olduğunu düşünürsek yani bu doğru orantıyı kurarsak insan evrimiyle alakalıdır diyebiliriz sanırım.

fakat bitkilerin çoğu insan eliyle değil doğal seçilim yoluyla evcilleştirilmiştir. hayvanlar özellikle kuşlar bu bitkileri alıyor, tohumunu, çekirdeğini başka bir bölgeye bırakıyor ve bıraktığı yer aldığı yerden daha verimli topraklar ise orada yeniden filizleniyor ve büyüyor. bu sürekli tekrarlandığında bilinçsiz bir evcilleştirme oluyor. fakat bunun olması için hayvanın bağırsaklarından geçmesi gerekiyor bunun içinde o bitkinin renkli yani çekici olması gerekiyor. bu bitkiler ilk kez hayvanlar tarafından evcilleştirilmiş ardından ilk tarımı yapanlar faydalanmış.

edit: tüfek mikrop ve çeliği oku, hatta önce sorunun cevabı için 7. bölümden başla. sorun değil, sonra başa alırsın.
  • freetakilir  (28.02.17 11:10:53 ~ 11:13:23) 
sudan karaya geçiş gayet açıklanabilir bir durum. hem trake solunum yapan hem de akciğerli balıklar var. öyle birkaç haftada bu hale de gelmediler. milyonlarca yılda ortama ayak uydurup değiştiler. bu mutasyon bilinçli olmadı. seçeneklerden biri bu değişimdi. diğer seçenekle devam edenler ya yok oldular ya da suya döndüler. olaya deterministik bakınca akıl farklı yorumluyor.


  • silver apple  (28.02.17 13:55:06) 
@freetakilir bahsettiğin kitabı okudum, zaten bitkilerin evcilleştirilmesi bilgim oradan geliyor.

insanın evrimiyle alakası yok mudur derken şunu söylemek istedim, şimdi mısırın evrimleştiğini görüyoruz. dolayısıyla gözümüzün önünde bir canlının nesilden nesile değişimi varken insanın evrimleşmiş olabileceği nasıl kesin bir dille reddedilebilir. bu alakayı kurmak istemiştim.
  • pilavmaker  (28.02.17 15:01:26 ~ 01.03.17 00:25:29) 
bence çevrede bu kadar değişken şey varken insanın değişmemiş evrimleşmemiş olmasını ifade etmek çok saçma gelirdi. yani bu bi ihtimalken bile sağlam olmazmış. kesin dille de ifade edilemez edilse de yanlış olur..


  • freetakilir  (28.02.17 20:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.