[]

Nasıl koşarım?

Selamlar.
Bildiğiniz koşamıyorum. Koşmayı da hiç sevmezdim. Fakat geçenlerde işe gitmek için servise yetişmeye çalışıyordum ve koşmak durumunda kaldım. 3 dk ancak koşabildim ve her yerim ağrıdı, nefes nefese kaldım, ciğerlerimi elime alıyordum. Resmen koşabilen insanlara saygım arttı. Hırs da yaptım biraz, diğer günler de ufak ufak bir kaç dk'lığına koşmaya çalışıyorum servise yetişmek için.

Şimdi sorum nasıl koşabilecek seviyeye gelirim? Uzun uzun koşabileyim. istiyorum. Nasıl başlamak lazım? Kaç dk en alt hedef olmalı ya da kaç km? Yakınımda koşabileceğim güzel bir koşu yolu da var.

Bir yıldır spor da yapamıyorum, onunla da alakalı belki. Geçen sene hiç yoktan neredeyse her gün bisikletle çıkıyordum ve 4 saat kadar günde bisiklet sürerdim. Evlendim iş güç derken hareketsiz kaldım. Sigara ara ara kullandım ama az miktarlarda. Şimdi hiç içmiyorum.
Uzattım konuyu da kusura bakmayın, varsa tavsiyelerinizi alırım.
Teşekkürler.

 
koşmak zor zanaat, bunu kabullenmek lazım. yıllardır 100+, 200+ gibi uzun mesafelerde bisiklet sürerim molasız vs. 2 sene önce ben de koşucağm ameka deyip ekipman aldım vira bismillah dedim başladım koşmaya ama o da ne! bisiklet üstünde 210 ları görüp banamısın demeyen kalbim 97 de teklemeye başladı, soğuk soğuk terledim, gözlerim karardı, attım kendimi yere uzanıp geçmesini bekledim. hemen akabinde efor testi yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı, öncekilerden çok daha iyi çıktı hatta kalp emmi. 2 3 kere koşunca geçti. alıştıkça düzeliyor yani.


  • Bowie  (27.02.17 22:19:06) 
beş dk hafif tempo koşu/beş dakika yürüyüşle başlayıp altı/dört, yedi/üç şeklinde yavaş yavaş koştuğunuz dakikaları arttırın. bu şekilde giderek 20, 30 dakikaları, sonra bir saat ve üstü süreleri görebileceksiniz. bahar da geliyor, artık soğuk hava sorunu da yaşanmayacak.

şöyle bir saat kadar aralıksız koşabilir hale geldikten sonra daha da hızlanmak için teknik çalışmalar da yapabilirsiniz. şimdilik buna gerek yok, koşma alışkanlığı edinmeniz yeterli.
  • filteria  (27.02.17 22:25:24) 
hantal kişi koşmaya kalkıştığında bacakları ona yetişemez olur.Ciğerlerinin yarısı çalışmıyormuş gibi nefessiz kalır. Ayakları zonklar, tabanları patlar gibi olur.Bacağın özellikle kaval kemiğinin olduğu kısmı acı içinde kalır.Koşarken insan geberiyor gibi olur.Kas zayıflığına bağlı olarak akşam olduğunda "ulan totocuklarım nasıl haşat olmuş yauv" bile diyebilir.
Peki nasıl koşucaz?
Motoru açmak ile aynı prensip.Önce 10 dk. hafif tempo koşu,5 dk yürüyüş.10 dk koşu 5 dk yürüyüş.Dinlene dinlene.Böyle 1 saat koşucaz.
Ertesi gün, 10 değil 15 dk hafif tempo koşu, 5 dk yürüyüş.15 dk. koşu, 5 dk yürüyüş.
Deneme yanılma yöntemiyle bu süreyi kendimiz ayarlayacağız.Ancak hemen yoruluyorum diye disiplinsizlik etmeyeceğiz, kendimizi zorlamadan açılamayız. Ama çatlayana kadar at gibi koşmayacağız tabii.
Ertesi gün yine 15 dk setlerle koşacağız ama tempomuz biraz daha yüksek olacak.Yine 15 dk bir tık yüksek tempolu koşu, 5 dk yürüyüş.15 dk koşu, 5 dk yürüyüş.
Bu mantıkla günden güne kendimizi yıpratmadan, orantılı zorlayarak açılacağız. Bir süre sonra 30 dakikalık, 45 dakikalık setlerle koşabildiğimizi görüp kendimize hayret edeceğiz. Cayır cayır yağ yakma da cabası.
  • quaketrigger  (27.02.17 22:26:16) 
göbek varsa erit önce. sonra kısa sprintli koşular yap. sprintlerin süresi ve hızı git gide artsın. salonda da bacak çalış.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (27.02.17 22:38:04) 
Oyle kilolu da sayilmam. 1.82 boyum, 76 kiloyum. Ama hayatimda ilk kez bu kiloya ciktim normalde hep 72ydim. Biraz aldigim kilolar da gobege gitti


  • veritaslibertas  (27.02.17 23:46:57) 
c5k c10k aplikasyonlarını kullanın.


  • pascaldiscoda  (28.02.17 00:31:43) 
hahahahha hiç kasma dostum. koşmak kadar basit bi şey yoktur. bakma öyle 3 dakikada kıçının terlemesine. 1 haftada forma girer, çatır çatır koşarsın. öyle zor olduğunu iddia edenlere bakma. hayatımda yaptığım en basit spor koşmaktı. bu kadar boş olur bi spor. gözünde büyütme yani. başlarda yüksek tempolu uzun koşular yapamaman doğal. temponu yavaş yavaş arttırırsın.


  • zirrealist  (28.02.17 02:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.