[]

askerlik tazminatı hakkında 2 soru

askere gitmeyi düşündüğüm dönemde şu anda çalıştığım iş yeri ile 3 seneyi tamamlamış olacağım. ayrılırken sadece kıdem tazminatı mı alıyorum?

ihbar sürem, 3 sene dolduğu için 56 gün gozukuyor internnete hesaplattığıma göre. boyle bir durumda benim 56 gun onceden mi bu durumu bildirmem gerekiyor? su anda sirket ile alakalı sıkıntılar olduğu için gidip soramıyorum.


 
kıdem ve ihbarını birlikte alıyorsun.

3 yıl ve üstü için 8 haftadır ihbar süren, o sebep askere gitmeden 8 hafta önce dilekçeni vermen gerekmekte. böylece yasal olarak kaçacak yerleri olmaz.
  • hosein  (27.02.17 11:30:22) 
İhbar tazminatı vermez abi kim diyor bunu Ali Tezel mi :(


  • protrek  (27.02.17 12:08:12) 
su anda kafam karıştı:S ihbarı da alıyorsam nerdeyse 2 maas kadar fazla alacağım.


  • hononu  (27.02.17 12:15:35) 
İhbar tazminatını kabaca sorgusuz sualsiz kovulduğun anda alırsın oda size göre iki aylık maaşın kadar.


  • protrek  (27.02.17 12:18:57) 
ihbarın mantığı şudur: dilekçeyi vermenle işten çıkman arasındaki süreçte iki taraf da mağdur olmasın. işçi kendine iş bulsun, işveren de gidecek kişinin yerine birini bulsun diye vardır bu süre. 3 yıl ve üstü için de bu süre 8 haftadır. 8 haftalık süreçte verilen paraya da ihbar tazminatı denir. Aslında 8 hafta çalışmana eş maaşını alırsın.

kıdem alman için gerekli şartlar ise, firmanın seni işten çıkartması, askerlik, kadınlar için evlilik ve hamileliktir. bu şartlarda çalıştığın yıl çarpı maaş kadar para alırsın. ha bide emeklilik durumunda alabilirsin bunu.
  • hosein  (27.02.17 12:22:58) 
8 hafta ihbar süresini çalışacaksa kıdem ve İHBARINI nasıl birlikte alıyor?

edit: ihbar süresi içinde verilen paraya ihbar tazminatı denmez.

ihbar tazminatı; işveren seni çıkardığında bu 8 haftayı da çalıştırmak istemiyorsa sana ödediği; senin istifa etmen durumunda da bu 8 haftayı çalışmak istememen durumunda işverene ödediğin paradır.
  • himmet dayi  (27.02.17 12:28:11 ~ 12:31:11) 
Askerlik nedeniyle çıktığında ihbar tazminatı alınamıyo benim bildiğim kadarıyla. Sadece kıdem alırsın. Ayrıca ihbar süresini de sikleme pek. Askerliğin yaklaşınca çık. Mecburiyetten çıkıyosun çünkü. İhbarlık bişi yok.


  • zirrealist  (27.02.17 15:00:23) 
@zirrealist

hocam, o dediğini yaparsa işte 8 haftalık ihbar süresini çalışmadığı için 8 haftalık maaşını şirkete ödemek zorunda kalır. bu da 2 maaş yapıyor. brüt üzerinden düşün bir de. kol gibi girer çok afedersin.

o yüzden en doğrusu işten ayrılmadan 8 hafta önce dilekçeyi sunmaktır. dilekçede askerlik sebebiyle olduğunu mutlaka belirt ki haklı fesih olsun. aksi halde tazminatını alamazsın.
  • himmet dayi  (27.02.17 15:44:19) 
@himmetcim bilmiyodum, hatalı yorumu düzeltmen iyi olmuş. teşekkürler :)


  • zirrealist  (28.02.17 01:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.