[]

Android Nougat

Gençler ben Sony Xperia Z3+ kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde Nougat güncellemesi geldi, kurdum ancak kurduktan sonra bir sıkıntı baş gösterdi. Şöyle ki artık arama yaptığımda telefon dokunmatiği donuyor. Yani telefon bi nevi açık kalıyor ve kapatamıyorum. Aramayı sonlandırmak için ya karşıdakinin kapatmasını beklemek zorunda kalıyorum ya da güç+ses açma düğmelerine basılı tutarak telefonu kökten kapatmam gerekiyor.

Şöyle bir şey de var, telefonu karşı taraf kapatmış olsa bile telefonun dokunmatiği çalışmamaya devam ediyor. Her türlü kapatıyorum yani telefonu. Kapatıp açmam gerekiyor yeniden kullanabilmek için.

Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Güncellemeyi format atmadan geri almam mümkün müdür? Ne yapmalıyım?

 
bunu ben, lg g3 android 6.0 da yaşıyorum. bazen sinirlenip yere atasım geliyor o anı yaşarken sonra durup zaten paran yok, bu telefonundan da olursan ne yapacaksın diye düşünüp atmaktan vazgeçiyorum.


  • blue eyes white dragon  (26.02.17 21:45:19) 
ya aksine, telefon da yeni. 1 sene olmadı daha alalı. hatta şans ya mart ayında etkinliğimiz var. çok sık telefon görüşmeleri yapmam gerekiyor


  • dog day afternoon  (26.02.17 21:47:41) 
valla aynısı bende de var. sinir ediyor. tuş kilini açıp kapatınca düzeliyor bende


  • glamdr1ng  (26.02.17 21:48:47) 
yok hiçbir türlü düzelmiyor. dokunmatiği hiç çalışmıyor öyle olduğunda


  • dog day afternoon  (26.02.17 21:51:07) 
Z1'de tuş kilidine yapılan çağrıyı sonlandırma fonksiyonu atanabiliyordu. Z3'te varsa onu dene istersen.


  • kozmosta bir nokta  (26.02.17 22:12:50) 
@kozmosta bir nokta, aynen öyle yaptım. en azından çağrıyı sonlandırabilcem :(


  • dog day afternoon  (26.02.17 22:14:53) 
Note 2 telefonuma bir rom yüklemiştim android 6.0. rom pek bir sağlam ama bazı ayarlarına müdahale etmek için kernel da yüklediğimde buna benzer durumlar olmuştu. arama anında ekran gidiyor, kapatana kadar kulağa götürmüşüm gibi öyle donup kalıyor. araştırdık, bazı romlar ve kernellar proximity sensor denen sensörü bozuyormuş. özellikle eski telefonlara son sürüm yazılımlar yüklendiğinde. zira android 6.0 ile çok büyük sistemsel değişiklikler oldu. arama yaptığınızda telefon kulağa dokunup birşeye tıklamasın diye ekranını donduruyor veya kapatıyorken bu ayarı bozuk yazılımlarda kulağa götürmesen de bu şekilde davranıyor.

çözüm, farklı romlar deneyin, değiştirdiyseniz orjinal kernela dönün.
  • taqster  (26.02.17 22:21:08 ~ 22:22:29) 
ben resmi güncellemeyi kurdum. rom falan uğraşmadım hiç


  • dog day afternoon  (26.02.17 22:23:51) 
donanımhaber konusuna bakın. vardır bir şeyler bulanlar belki


  • glamdr1ng  (27.02.17 01:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.