[]

İş yerinde nasıl giyiniyorsunuz?

Bir fabrikada endüstri mühendisi olarak çalışan bir arkadaşım var. Kıyafet konusunda kısıtlama yokmuş aslında ama sırf imaj, saygınlık falan gibi gerekçelerle klasik ve resmi giyiniyor kız her zaman kotla falan işe gitme imkanı varken. Ben de bu konuda tam tersiyim. Kotla, spor ayakkabıyla gidebilme imkanım varsa asla giymem daha resmi şeyleri. Hem o tarz kıyafetleri sevmiyorum hem de rahat olmak varken kumaş pantolon giymek istemek falan garip geliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kot pantolon, spor ayakkabı vs giyiyor musunuz iş yerinde? Özellikle devlette çalışanları merak ediyorum. Nasıl bir yerde çalıştığınızı, mesleğinizi falan da yazsanız güzel olur.


 
Zorunluluk yoksa bile klasik resmi kiyafetin faydasi cok. Isyerinde yukselme soz konusuysa dis gorunus arti puan katiyor. Arazide atolyede calismiyorsan klasik giyinmekte fayda var.


  • delicevat  (24.02.17 12:44:18) 
sözlükten bi arkadaş atom enerjisi kurumunda çalışıyor. biyolohg ya da kimyager emin değilim. serbest kıyafet, kot tişort vs. ile gidebiliyor. devlette de kurumdan kuruma değişiyor sanırım. genelde vatandaşla iş yapılan herhangi bi kurumda sivil kimseyi görmedim.

özeldeyim. eşofmanla gelmediğim sürece sorun yok. hatta ekstra şık olunca dikkat çekiyor hem sanayi bölgesi hem inşaat sektörü adşslkdşas
  • elorelia  (24.02.17 12:44:22) 
Ben kamuda calisan muhensisim benim pek spor giyinme secenegim yok bu arada.


  • delicevat  (24.02.17 12:44:50) 
devlet kurumundayım. spor gömlek/kot pantolon/skechers ayakkabı/kirli sakal/yanlar kısa üstler uzun piç saçı sahibiyim.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.02.17 12:45:17) 
smart casual


  • veritaslibertas  (24.02.17 12:46:04) 
Devlette değil, özel bir şirketin satış departmanında çalışıyorum.

spor ayakkabı da giyiyorum, kot pantolon da giyiyorum. tadını kaçırıp pikniğe gelmiş gibi gezmiyorum ama kendime göre rahat olan neyse onu giyiyorum. şekil şükela giyinmeliyim, bu şekilde +3 puan saygı daha kazanırım gibi bir düşünce şeklim yok.
  • naberabi  (24.02.17 12:47:12) 
ozellikle turkiye'de hele de kadinsaniz, idari kadrolar bakimindan, sahip oldugunuz ve sahip olmak istediginiz goreve gore giyinmek onemlidir. arkadasiniz dogrusunu yapiyor. (yani haliyla doktorlar, ogretmenler, is sagligi guvenligi bakimindan gerekli kiyafetler vs. harici) bu illa surekli dopiyes giymek degil ancak is yerine kotla bir iki kere gitmisimdir, cuma disinda topuklu giymeye ozen gosteririm vs. kumas pant. beni de bayiyor o nedenle genellikle elbise tercih ediyorum, hem sik gozukmeme ihtimaliniz cok dusuk.

siz devlette, bakanlik ve ozerk kurumlar vs. disinda, duz memur ola calisiyorsaniz gordugum kadariyla pek bir onemi yok zaten, yukselmek bakimindan vs..
  • kassiopeia  (24.02.17 12:54:20 ~ 12:54:59) 
bizde resmi giyinince demek ki çok aşırı önemli toplantı var imajı yayılıyor.
smart casual, bazen rahat en iyisi.

özel şirkette ofis yönetimi alanındayım.
  • interview with the vampire  (24.02.17 12:55:34) 
özeldeyim. bizde de serbest kıyafet. eşortman giymediğim sürece sıkıntı yok +1

iş yerinde herkes bu şekilde giyiniyor. biraz klasik giyineyim dersen "hayırdır, iş görüşmesi mi var" derler. o derece.
  • himmet dayi  (24.02.17 12:56:07) 
- özel şirket pazarlama departmanı: smart casual.
- öncesinde başka şirketlerde cumaları serbest olan diğer günler smart casual olan yerler vardı,
- TR'nin en büyüklerinden biri olan bir e-ticaret sitesinde çalıştım şortla gittiğim de oldu.
  • insan opusen hayvandir  (24.02.17 13:21:59) 
senin gibiyim ben de, ama şu an ki işyerim takım elbiseyi zorunlu kılıyor. İşe motorla gidip gelirken şimdi arabaya mahkum oldum, para için prensiplerini satan adam bildirdi..

edit: Özel firma, network mühendisi
  • mirty  (24.02.17 13:46:49 ~ 13:47:51) 
özel sektördeyim. devlet dairelerine gideceğim gün klasiğe yakın/ topuklu / makyaj ile olurum. onun dışında ofisteysem spora yakın giyerim.bazen hiç makyaj yapmam. utanmasam hep spor ayakkabı tişört giyerim de o kadar olmuyor.


  • cabiday  (24.02.17 13:51:19) 
Fanbrikada endüstri mühendisi olarak çalışan kişi kanvas üzeri gömlek giymeli. Kot pantolon, hele hele tshirt ile asla olmaz.
Kırk yılın başı, cuma vs. kot belki ama tshirt'ten uzak dursun!

  • SiyamkedisiZorro  (24.02.17 13:59:32) 
Şort ve eşofman dahil her şeyi giyiyorum ama çalıştığım yer buna müsait.


  • isott  (24.02.17 14:06:03) 
Özel / Kurs

Kışın;
%80 Kot pantolon - gömlek/kazak/sweatshirt
%20 elbise

Yazın;
%10 Kot pantolon - gömlek/tişört
%10 Etek - gömlek/tişört
%80 Elbise

Ayakkabı;
Kışın: Bot
Yazın: Günlük klasik ayakkabı / Sandalet / Spor Ayakkabı
  • mutekebbir  (24.02.17 14:23:25) 
Devletteyim, kıyafet serbest, taytla ya da eşortmanla da gidebilirsiniz. Ancak uzun yıllara dayalı gözlemim şudur (kadınım)

Bir kadın ne kadar şık, klas ve kaliteli giyinirse o kadar saygı ve onay görüyor çok çok tuhaftır ki. Kotun üstüne tişörtle gelene içten içe burun kıvıran amirler ya da çalışanlar arkadaşınız gibi giyinenlere daha pozitif yaklaşıyorlar. Üstelik zor bir alanda, bir fabrikada kadın mühendis olmak erkek işçi ve erkek amirler arasında geçen bir ortam demek ve işinize olan hakimiyet ve yaklaşımınız maalesef bir böyle ölçülüyor bi de konuşma tarzınızla. Tuhaf ama böyle.
  • medre  (24.02.17 16:27:14) 
OGM damgalı, ad soyad ve ünvan işli yelek. Bunun dışında bir sınırlama yok. Tabi arazi koşullarına uygunluk tercih sebebi.
Kurum: Orman genel müdürlüğü

  • vonkhar  (24.02.17 17:05:43) 
yazılımcıyım. teknik personel rahat giyinmeli. satış, yönetim tarafları klasik giyinebilir.


  • sedat peker in yegeni  (24.02.17 17:29:13) 
serseri serbest stil :) hastanede çalısıyorum. Forma yada istenılen herhangi birsey.


  • nanelimonportakal  (24.02.17 17:33:57) 
asla kot vs casula giyinmem, aslında öyle bir hakkım var ama ciddiyetsiz geliyor bana. (özel sektör)
ek olarak diğer arkadaslarım da oyle biraz da çalıstıgın yerdekı ortamla alakalı.

  • hopp  (24.02.17 17:40:10 ~ 17:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.