[]

Yüksek kredi kartı limiti bir sorun mudur?

Selamlar. Benim iki kredi kartım var. Bu ay bankalardan biri (tam da kapatıyım kartını diye düşündüğüm banka) kart limitimi %260 arttırmış. Şans eseri gözüme çarptı. Sebebini de anlamadım zira gelire oranlı bir üst limit olması gerekiyorsa o limiti baya baya aşmış oluyor.

Yüksek limitli kart faiz oranları, yıllık ücretler ve kredi notu açısından bir sorun teşkil eder mi? İtiraz edip tekrar düşürttürmek mantıklı mı?


 
Ben kartımın limiti ne kadar yüksekse o kadar çok harcama yaptığımı fark ettim. Benim gibi kontrolsüz iseniz düşünsünler limiti.


  • bir nick var benden iceri  (19.02.17 15:12:41) 
yıllık ücret açısından sıkıntı olacağını zannetmiyorum.


  • sutlu nescafe  (19.02.17 15:18:11) 
hayır faiz, ücret vs. olayların aynı olması lazım.

Sadece, lütfen o kartı internet ve mail order(telefon/posta diye geçiyor galiba) ile alışverişe kapatın. Bir sanal kredi kartı oluşturup internet alışverişlerinizi onunla yapın.

Taksitli şeyler alırken avantaj bile. Benimki yetmiyor, diyelim 1500 liraya bişey aldım 10 taksit, ayda 150 lira ödeyeceğim çok rahat fakat limitimin 1500 lirası bloke oldu. gibi gibi. (elinizde o kartın olması ama sizin kendinizi kısıtlamanız daha mantıklı. Şimdi limiti düşürürsünüz sonra gerekir artıramazsınız vs. varken dursun bence)
  • rodriguez2  (19.02.17 15:27:50 ~ 15:29:28) 
Asgari ödeme oranı değişiyor kart limitine göre. 15bin'e kadar %30, 15-20 bin arası %35, 20 bin üzeri %40 asgari ödeme oluyor.

Kart limitiniz 18bin ise, o ay 1000 lira da harcarsanız, ekstre minimum ödeme 300 tl değil, 350 tl olur.
  • neyehbe  (19.02.17 17:46:29) 
Faiz veya ücretle ilgisi yok onun. Limitin yüksek olması elbette iyi bir şeydir ama kontrolsüz harcama yapıyorsanız kapattırın veya limitini azalttırın. Kredi notunuzla da ilgisi yok.


  • grgn  (19.02.17 18:07:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.