[]

Işsiz iken interrail yapmak

merhaba duyurunun backpakerları. Her yaz yapılan interrail muhabbetine artık kafamda bi son vermek istiyorum yanlız şöyle bir soru var kafamda. Interrail başvurusu yaptığımda büyük ihtimalle işten ayrılmış olacağım ve işsiz olacağım. Şuan orta büyüklükte bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. İnterraili eşimle birlikte yapmayı planlıyoruz ve gideceğimiz zaman ikimizin hesabında da ayrı ayrı 8-10 bin tl gösterebiliriz. Eşim şuan çalışmıyor ve sınava hazırlanıyor yani o da işsiz olacak :D Sizce bize vize çıkmama ihtimali yüksek midir ? Bi 15-20 gün gezip döneriz diye planlıyoruz.




 
sorun yaşayacağınızı sanmıyorum,
daha önce yurt dışına, schengen bölgesine çıktınız mı?
ailenizden filan düzenli maaşı / geliri olan birisi size sponsor olabilir mi?
  • luchetti  (19.02.17 14:37:09) 
Interial zaten işsiz güçsüz adamın işi sorun çıkmaz.


  • angelus  (19.02.17 14:38:26) 
eksiksiz bir seyahat planı(tarihleri uyuşan kalacak yer ve uçak bileti rezervasyonlar) ve sizi türkiye'ye bağlayan birçok şeyi kanıtlayarak deneyebilirsiniz. mesela ev tapuları, araba ruhsatları, devam edilen okullar, üye olunan dernek-federasyonlar...

ama ev, araba ve okuldan 2'si yoksa zor olur. işten çıkalı 1-2 ay olmuşsa geçmiş detaylı sgk dökümü çıkartıp yanına "işten ayrıldım çünkü memnun değildim, bir süre kafamı toparlamak için böyle bir tatile çıkmak istiyorum" gibilerinden bir dilekçe ekleyerek şansınızı deneyebilirsiniz, görevlinin ikna olmasına bağlı çünkü.

sponsor işi var bir de, yakın aile bireyleri masrafları tarafımca karşılanacaktır diye sponsor olabilir.
  • baba jo  (19.02.17 14:40:47 ~ 14:42:08) 
Eğer banka hesabında harcanmaya hazır miktar 2 kişinin 20 gün normal yaşamına yetecek bir miktar ise birinin sponsor olmasına gerek yok öncelikle. Sizi buraya bağlayan birşeylerin yanında geçmişte almış olduğunuz vizelere ve döneceğinizi gösteren hemen herşeye göre şans artıyor. İnterrail için sorun çıkacağını hiç sanmam.


  • taqster  (19.02.17 15:05:24) 
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Walla fırsat bu fırsat bi çıkalım diyoruz hayat geçiyor... günlük 12-16 saat 15 günde 1 pazar tatil şeklinde çalışıyorum eve bunalmış durumdayım. Tatil süresince yetecek parayı hesapta gösterebiliriz, anne babadan sponsorluk olayına da girebiliriz duruma göre. Ek olarak acaba 2 kişi için 15-20 gün 8-9 bin tl civarı bir para yeterli olur mu


  • sutu seven kamyoncu  (19.02.17 16:07:43) 
hayatımda hiç işe girmemişken ve de öğrenci değilken italya'dan 40 günlük 35 gün kalmalı vize aldım. interrail bileti alıp, vize başvurusunda göstermeniz vize açısından önemli bir etken. ben babamı da sponsor olarak göstermiştim, lakin mülakata çağırdıklarında babamın evraklarıyla pek ilgilendiklerine şahit olmadım.

yine de ben sizin yerinizde olsam, şu anda işim varken vizeye başvururum. neden işten ayrıldığınız zamanı bekliyorsunuz ki başvurmak için? hesap dökümünüzü, maaş bordronuzu koydunuz mu hiçbir sorun olmaz.

tabi bir de avusturya, almanya gibi ülkelere başvuru için bulaşmanızı pek önermem.

edit: gereken bütçe için de bu tamamen kişiye bağlı bir durum. hostel'de mi kalacaksınız yoksa iki kişilik oda mı tutacaksınız mesela bu önemli bir değişken.

biraz maceraperest ruhla yapacaksanız bu işi 8-9 bin yeter diyorum.
  • modern tinerci  (19.02.17 17:03:33 ~ 17:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.