[]

Yurtdışında okurken kyk kredisi almak mantıklı değil mi?

kredi/burs başvurum sonucunda 4 yıl için 43,488 TL kredi çıkmış ve euroya çevirip ilerleyen yıllarda yükselecek kuru da hesaplayınca 10000€ altına düşüyor toplam miktar ama ödemesi de 5 yıl sonra ve euro o zman 6 olsa 7248euro + faizini ödüyorsun, tabi burs çıksa çok iyi ama bu şekilde de burada 4 maaş gibi bir şey yapıyor ödemesi. yatırımın geri dönüşü açısından mantıklı ve karlı değil mi? banka kredisi böyle değil sonuçta, hemen ödemeye başlıyorsun.

euro 6 tahmini minimum. 8-10'da olabilir tabi :D


 
tersi için ailen borç alabilirim tabi ama euro 5 yıl sonra 2-3TL olsun türkiye'ye dönerim çalışmak için, muazzam bir şey olmuş olmalı onun için, avrupada savaş falan.


  • christopher nolan  (18.02.17 19:23:30 ~ 19:24:32) 
Tabii yurtdışında iş bulup oturum alman gerekicek onuda dağıtmıyorlar malesef:)


  • England  (18.02.17 19:41:43) 
kyk bursu toplu mu veriliyor? benim bildigim aylik aylik verilmiyor mu? euro arttikca sana geliri de dusecek zaten?


  • kassiopeia  (18.02.17 19:54:58) 
Valla bana da oyle geliyor. Hatta benim su an planim her ay kredinin hepsini cekip, yarisi kadarini euro olarak saklamak. Ilerde de euronun artmasi ile rahat rahat oderim diye dusunuyorum.

Haa bu arada finalde odeyecegin miktar 43,488 degil. Her sene zam gelecek krediye bu zam da ilerde oderken yansitilacak. Mesela ben ilk aldigimda kredi 1500 tl idi, subatta 1660 oldu. Fakat seneti imzalarken 1500*24 uzerinden imzalamistim.
  • Haldamir  (18.02.17 21:32:48) 
Onun yerine part time ise gir derim. Hayat bu ne olacagi belli olmaz, planlar islemeyebilir. Kazanmak borctan her zaman kat kat iyidir
Not:Yurtdisinda yasiyorum, Turkiye`de okurken KYK aldim.

  • fiber  (18.02.17 22:16:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.