[]

sherlock sizce gay mi?

bana kalırsa bu aşırı bariz bir durum ancak izleyen bir arkadaşım ne alaka deyince size de sormak istedim. aktif bir cinsel/duygusal hayatı yok evet ama, cinsel yönelimi bu bence. ilk bölümde de açıkça söyledi aslında. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?(diziden bahsediyorum bu arada.)




 
Irene adler var :/ gay değil fakat biseksüeldir belki. Yine de nerden çıkardığını anlayamadım.


  • ekaterina  (16.02.17 18:01:05) 
gay olabilir o belli değil de. ingilizlerin hepsi kibar konuştuğu için size öyle de geliyor olabilir.


  • dedimmidemedimmi  (16.02.17 18:03:41) 
Aseksüelliğe daha yatkın gibi ama gay değil.


  • arockm  (16.02.17 18:03:42) 
aseksuel


  • ubi dubium ibi libertas  (16.02.17 18:03:46) 
@dedimmi yok konuşmasından bahsetmemiştim aslında :)

@ekaterina irene adler'a aşık olduğunu düşünmüyorum sherlock'un. hem de hiç :) nerden çıkardığımı yazmaya kalksam bayağı bir şey olur ama en başta john'la ilk konuşmalarında kız arkadaşın var mı sorusuna "girlfriend? not my area." deyip o zaman erkek arkadaşın var deyince yalnızca hayır demesi bence baya ispatı ama bilemedim belki de ben öyle baktığım için öyle görüyorumdur :) keza dizide sürekli karakterlerin(mycroft dahil) sherlock ve john'a gay iması yapmasının yalnızca komiklik olarak sıkıştırıldığını düşünmüyorum. bir de john'la çift sananları bir kez bile reddetmedi sherlock, ki insanları bozup alay etmeyi seven birisi aslında. john baya rahatsız olurken sherlock'un ağzını açmaması ilginç bence. bilemedim böyle birçok şey var gözüme çarpan.
  • anneboleyn  (16.02.17 18:10:57) 
irene adler denilmiş ama bence orası da tartışmalı. çünkü sherlock holmes onun zekasına çok hayrandı. yani varsa da bir sapyoseksüellik vardır aseksüellikle karışık olarak.


  • m e b  (16.02.17 18:11:35) 
biseks


  • monicapp  (16.02.17 18:38:30) 
biseksüel ya da aseksüel


  • elorelia  (16.02.17 18:43:50) 
bence halka sormak lazım.


  • supermatik  (16.02.17 18:50:23) 
Hikayeler ve romanlar uzeinden nu konuya dair yazilmis cok makale var. Escinsel bana gore de.


  • thewizardofearthsea  (16.02.17 18:59:49) 
Sherlock filmlerden değil de romanlarından ya da ilk dönem filmlerinden takip edilirse eşcinsel ya da biseksüel olmadığı, apaçık aseksüel olduğu zaten görülür. Sherlock'un eşcinsel olduğu iması Guy Ritchie'nin Sherlock uyarlamasında ortaya çıkmış bir şey, onun öncesinde böyle bir şey yoktu. Irene Adler olayı da kadının zekasına duyduğu hayranlıkla ilgili bir olay. Ha illa bir kıyas yapılacaksa, Sherlock'un Conan Doyle tarafından yazılmış 4 romanı 50 tane hikayesi var ve bunların hiçbirinde ilişki kurduğu erkek yok ama bir tane kadın var. Bu istatistiki bilgiye göre hetero da diyebiliriz.


  • angelus  (16.02.17 19:03:39) 
angelus'un da dedigi gibi filmlere değil öykülere ve romanlara bakmak lazim. irene adler'in göründügü a scandal in bohemia öyküsünde "To Sherlock Holmes she is always THE woman. I have seldom heard him mention her under any other name. In his eyes she eclipses and predominates the whole of her sex. It was not that he felt any emotion akin to love for Irene Adler. All emotions, and that one particularly, were abhorrent to his cold, precise but admirably balanced mind" diyor. bu noktada irene adler'e ilgisi sadece en az onun kadar zeki bir kadına ve onu alt edebilmis tek kadına duydugu hayranlik hissi.

bunun disinda, holmes'ın düpedüz bir kadın düsmanı oldugu ve hicbir sekilde kadınlara ilgi duymadigi cok acik. olsa olsa watson ile aralarında homosocial olmanın da ötesinde homoerotic denebilecek bir ilişki oldugu.
  • proteus  (18.11.19 11:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.