[]

Telefonla konuşma korkusu

Merhabalar ,
Her zaman utangaç biriydim ama yıllar içerisinde biraz değiştirdim bu yönümü . Ama iş telefonla konuşmaya gelince hala konuşamıyorum . Bir kursa yazılmak istiyorum mesela ama kaç gündür aramaya korktuğumdan arayamadım mesela .Yani resmen çarpıntı filan tutuyor arayamıyorum. Tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim . Şimdiden çok teşekkürler.



 
Kader gardaşım!!!! Oldum olası bu sorunu yaşıyorum tr'deyken babamla kanlı bıcaklı oluyorduk hiç bir yeri arayamadıgım için. Sonra işe başladım öğretmen olarak bir özel okulda müdür ile papaz olduk. Neyse telefonla konuşma provaları yaptım tanıdığım velilerle telefonda konuştum. Tanımadığım veliler içinse önce bomboş bir sınıfa geçiyordum ve telefonda konuşurken sınıfta bildiğin volta atıyordum yada önüme bir kağıt alıp konuşurken konuşulanları yazıyordum yani tamamen dikkati dağıtmak amaçlı birşey o utanmayı düşünmemeye yönelik seyler yapıyordum.

Şimdi yurt dışındayım bazen devlet dairelerini arıyorum ve zaten halihazırda dil problemi yaşıyorum hala öğrenemedim birde telefonla konuşmak bildiğin sendrom yaşatıyordu. Bu yüzden neler diyeceğimi sık kullanacağım filleri falan bildiğin kağıda yazıyorum koca bir tam sayfa diyalog kuruyorum sonra arıyorum he yüzde yüz bir sonuca ulaşmıyorum ama o heyecan olayı biraz olsun gidiyor düşünmüyorsun.

seni cok iyi anlıyorum coook :(
  • fıytfıyt  (06.02.17 23:31:31) 
tiyatro kursu gibi bir kursa git. bu korkunu yenersin. hem topluluk önünde hem telefonda her yerde rahat konuşabilirsin.


  • cekilmis gayfe  (06.02.17 23:35:46) 
aynısı bende de var, yemeksepetini keşfetmeden önce yemek söylemek falan işkenceydi benim için yok şimdi yok sonra derken aç kalıyodum baya baya dshsdsd mesela benim topluluk karşısında konuşmayla ilgili sıkıntım yok ama telefon ya da skype gibi görüntülü konuşmalarda da çok rahatsız oluyorum. konuştuğum kişinin karşımda kanlı canlı olmasını istiyorum sanırım


  • nundu  (06.02.17 23:38:22) 
ahh ahh
fıytfıyt'la aynı durumdayım.

yalnız olmadığımı bilmek güzel.
  • sutlu nescafe  (06.02.17 23:40:05 ~ 23:40:16) 
Ben de ayni durumda olduğumu söylemeye geldim. Topluluk önünde bile çok rahat konuşurum, ama is konuşmaya geldi mi prova almadan olmuyor.

Bu arada bir ara çağrı merkezinde de çalıştım, o zamandan beri telefonum çoğunlukla sessizde
  • dahinnotha  (06.02.17 23:46:14) 
@fıytfıyt aynı durumdayım cidden . Bu yaşa geldim birisi bilmem nereyi ara sor dediğinde kırk takla atıyorum . Neyse yalnız değilmişim bir sürü kişi varmış benim gibi :))
Yarın telefon görüşmesi yapmam gerek resmen panik atak geçiriyorum şu an ama bende kağıda yazma yöntemini deneyeceğim direk okursam daha rahat ederim belki .

  • lady andromeda  (06.02.17 23:52:56) 
Ben de eskiden öyleydim. Sonra sürekli telefon etmem gereken bir işte çalıştım, eser kalmadı o halden. Derdini güzelce anlatabildikten sonra karşındakine, hiçbir sorun çıkmıyor, bunu öğrendim.


  • devilred  (07.02.17 00:34:07) 
Şu laftan nefret ediyorum "üzerine git kendini maruz bırak geçer" ama lanet olası şey o kadar doğru ki. Çünkü bu seye karşılık insanoğlunda alışkanlık gibi ilkel güdüler var ve bi süre sonra buna alışıyorsun iyileştin sanıyorsun sonra bu maruz bırakıldığın seyden uzaklaştığında ise tekrar eski haline dönüyorsun.

Yalnız burdan çıkardığım en iyi sonuç kaçmak çözüm değil. Bu yüzden bu yöntemi belk ömür boyu yapacaksın ama yap yine de kendini nasıl iyi hissettiryorsan bunu yap. Çünkü bununla yaşayacaksın ve yaşamını kolaylaştırman gerek. Çözümler üret. Hani dil sorunu yaşıyorum dedim ya lanet olası telefonda mimik olmadığı için resmen herşeyi anlaman gerek hah işte benim bazen konuşmalarım havaya gidiyordu abim soruyordu mesela ee ne konuştunuz diyordum ki hatırlamıyorum ama sonra telefona ses kayıt seyi ekledim aramalardan sonra dinliyorum.

Dikkatini telefonla konuşurken başka yer kanalize et düşünme ;)
  • fıytfıyt  (07.02.17 02:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.