[]

suriyeliler

Bugün pasaport defterimi değiştirmek için emniyete gittim. İki ay önceden randevu ancak alabilmiştim. Defter ücreti 94 lira imiş. Bankaya koştum, sıra bekledim kan ter için de stresle tekrar koşup emniyete geldim. Parayı öderken ne göreyim, duvarda suriyeli mültecilerden işlemler için ücret alınmayacaktır yazıyordu. Hem turkçe hem arapça.ben odedığım o vergiyi ve yasadığım koşturmacanın hakkını helal etmiyorum bu kanunları getirene.yazıklar olsun




 
Soru bu düzen boyle ne kadar gidecek.


  • rumpleteazer  (04.02.17 01:16:04) 
merhaba. sikintinizi anlayabiliyorum uzun bi gun gecirmissiniz. uzgunum. yalniz pasaport degistirmek/ yeniletmek icin oyle aman aman randevu kovalamaniza gerek yok diye biliyorum daha once 3 kez yaptim. ilk zamanda bende randevu alip gitmistim ama gecen aylarda direk randevusuz islem yaptirdim. numara alarak bekledim.

defret ucretini bankaya ya da vergi dairesine yatirabiliyorsunuz. randevu aldiginiz yerde yaziyo olmasi gerekiyor.

islemler icin ucret alinmayacak derken acaba farkli bi islemi kastediyor olabilirler mi? zaten siz de pasaportu alirken defter ucretinden baska bisi odemiyorsunuz.

yalnis anlasilmak istemiyorum ama yasadiginiz kosurturma hem gerekli hem de sizin islemi gerektigi gibi yapmamanizdan olmus gibi.
  • allanpoe  (04.02.17 01:21:48) 
Ücret almayalım da pasaport işini halledip ülkeden gitsinler gibi bi düşünceyle de yapılmış olabilir.


  • zirrealist  (04.02.17 02:09:14) 
İşlem için ücret harç miktarlarının içinde oluyor sizin pasaportunuzda olduğu gibi. Ayrıca bu tür ilanları asıyorlar ki insanlar yabancı diye suistimal edilmesin,bilgileri olsun ücret alınmadığından. Soru tam olarak suriyelilerin zor durumlarından neden faydalanilmadigi mi?


  • run a ris  (04.02.17 02:29:02) 
zor durumdaki insanlardan çesitli hizmetlerde bir karşılık beklenmez. pozitif ayrimcilik olarak görürsen sorun kalmaz sanirim.
yoksa onlara verilen bazı yardim ve haklar nedeniyle suriyeli olmadigimiza mı yanalım?

  • 1adam  (04.02.17 03:04:51) 
Arkadaşlar lutfen yanlış bilgi vermeyelim, once uskudar, sonra umraniyedeki emniyette pasaport bolumune bizzat kendim ayağımla gidip sordum, kesinlikle randevusuz işlem yapmıyorlar. Bu yüzden randevu alıp bekledim. Bakın 94 lira pazar paramı verdim ve bugün pazara gitmedim, param kalmadığı için, tekrar ediyorum, bu ona pozitif bana negatif ayrımcılığın içimdeki nefreti srttırdığını biliniz. Bu adalersizliğe yazıklar olsun, siz zengin misiniz ya da Pollyanna mı bilmiyorum, ben her ikisi de değilim ama olmak isterim. Halkını, suriyeliler mağdurmuş gibi kandırmış bir hükümetin, fahiş vergi uygulamalarından sadece biri bu ve canıma yetti. Soyadı değişikliği yüzünden değişmesi gereken bir defterden bahsediyorum. İçine başka hiçbir işlem yapılmadı. Süre bile uzatılmadı.


  • rumpleteazer  (04.02.17 08:43:37) 
Evet dediğin gibi içinde nefret var. Halkını Suriyeliler mağdur gibi kandırmış bir hükümetin... ahaha ya aynen haklısın kardeşim hiç mağdur değil insanlar. Ha bir de evlilik cüzdanınızla birlikte kullanabilirdiniz pasaportunuzu harcamasaydınız pazar paranızı.


  • run a ris  (04.02.17 16:07:05) 
Green karta başvurduk ailecek. Mecbur kaldım. Bilgili olmadığınız konuda yazmayınız.


  • rumpleteazer  (04.02.17 17:34:01) 
Umarım green cardınızı alıp gidersiniz bu ülkeden. Mülteci olup mülteci aşağılama kafası da bambaşkaymış bunu da gördük.


  • run a ris  (04.02.17 21:14:44) 
kimse yanlis bilgi vermiyor. ben bizzat 2 kez randevusuz yaptirdim demekki degisiyor emniyet yerine gore.

run a sis +1

donup dolasip ayaginiza takilir bu nefretiniz.
  • allanpoe  (05.02.17 04:42:25) 
rumpleteazer, kardesim tamamen katiliyorum sana. zor durumda olanlara yardim etmek elbette gerekli; ama bu devlet suriyelileri, kendi vatandasinin onune koydu. biz suan ikinci sinif vatandas konumundayiz. kendi ulkemizde multeci olan biziz, suriyeliler degil. aksini soyleyen ya cikari vardir paran neyin aliyordur ya da malin tekidir. ne diyim bundan baska.


  • ubi dubium ibi libertas  (05.02.17 04:59:39) 
run a ris +


  • 1adam  (05.02.17 11:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.