[]

Bir zam sorusu da benden

Geçen sene bu zamanlarda orta ölçekte bir yazılım şirketinde piyasa ortalaması maaşla bir işe girdim.

Şimdi yakın zamanda muhtemelen zam görüşmesi olacak ve patron da biraz ters bir adam olduğundan ne kadar istemem gerektiğini bilmiyorum.

Şu an istediğim zam %20 civarına geliyor ama ücret zaten çok yüksek olmadığı için yüzde olarak çok gözükse bile rakam olarak öyle abartı bir şeye denk gelmiyor.

Sizce şansımı denemeli miyim? İlk seneden yüzde 20 istemek abes mi kaçar?

 
işe girdiğiniz zamandan bu yana, şirkete ne kazandirdiginizi kendiniz olcun bicin once.

eger bunun sonunda, %20 lik oran makul geliyorsa, o zaman isteyin.
eger rakam olarak dusuk kalacaksa, o zamaan orani değil de istediğiniz tutari söyleyin.
  • for the record  (02.02.17 16:38:30) 
direk patronla konuşacaksan şirkete neler kazandırdığını iyice analiz et, onlarla çık adamın karşısına.

şirkette şöyle şöyle şeyler yaptım, bana verilen görevleri zamanından önce bitirdim de, örneklerini falan ver. başarılı bir yıl geçirdiğini karşındaki adama hissettir, %20'yi verir :) abes kaçmaz.

yatarak çalıştım diyorsan "Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, enflasyon TÜFE'de geçen yıl yüzde 8,53 oldu"
  • fakyoras  (02.02.17 16:41:56) 
Ben de geçiş yaparken beklentimin altında ücretle geçiş yapmıştım. Sorsalar daha az oran söylerdim kesin yapmazlar diye, ama sormadan %34 zam yaptılar. Bence beklentiniz neyse net olarak söyleyin. Çünkü geçen sene de şirketle aram kötü iken ve ayrılacağım kesin iken, patron ile zam görüşmesi konusunda 2 kere tartışmış iken %36 zam yapmışlardı. Siz söyleyin yani bence:)


  • perferil  (02.02.17 16:49:40) 
işe girerken bilgili olsanız dahi çalıştığınız şirketin acemisi sayılırsınız. bu nedenle de beklentinizin altında kalabilecek bir maaşı kabullenebilirsiniz.
Ancak ilk zam döneminde, artık tecrübe sahibi olduğunuzu göz önünde bulundurarak iyi bir iyileştirme talep etmek mantıklı. gelecek yıllarda %3 %5 ya da %30 her ne ise belirli bir standartta artışlar olacaktır, ancak ilk yılınızın sonunda, ceketinizi alıp çıkmak da daha kolayken talebinizi iletin.

  • tum haklari saklidir  (02.02.17 17:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.