[]

satılan ürünün dolar kurunu hesaplamaca

şöyle bir soru sormak istiyorum. vatan'da, hepsiburada'da gopro hero 5 1.855 tl.
gopro'nun kendi sitesinde satış fiyatı ise 400 dolar. biz bu ürünün Türkiye'de bize satılırken hesaplanan dolar kurunu nasıl bulurunuz? ben asagidaki gibi bir hesap yapıyorum ama bu sefer de satıcının karını dahil etmiyoruz burada. Biz satıcının kar oranını bilmediğimiz icin tam net hesaplayamaz mıyız bunu?

1.855 tl-%18 kdv=1.572 tl (vergisiz hali)

1572 tl/400 dolar= 3,93 tl (dolar kuru)

 
vatan kar da koyuyordur. 400 dolar gopronun sitesindeki satış fiyatı. nereden ne kadara tedarik ediyor, ne kadar kar koyuyor bu da önemli bence.


  • veritaslibertas  (02.02.17 11:23:06) 
öncelikle karşı tarafta eklenen vergiyi indireceksin. yani abd'de 400 dolara satılırken ne kadar vergi konuyorsa onu düşeceksin.

Türkiye satış fiyatından iç yüzde ile KDV'yi düşeceksin. Sonra bu tutardan gümrük vergisini düşeceksin.

İki rakamı birbirine böldüğün zaman kuru bulursun.

P.s. lojistik maliyetleri ve dağıtıcı karları eşit alınmıştır.
  • babilbaligi  (02.02.17 11:26:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.