[]

kodlama

bazen görüyorum bilgisayar fln okumadan, mühendis vs olmadan öğrenilebileceği iddaa ediliyo. hakkaten bunun oluru var mıdır? html java daha ötesi c# c+ falan bunlar sanki insan üstü yeteneklermiş gibi geliyo uzaktan bakınca ama isteyen ve kfası biraz basan herkes öğrenebilir mi yani?




 
bilgisayar mühendisi bir arkadaşım kod konusunda keşke bölümü okumayıp kendim öğrenseymişim. çok zaman kaybettik demişti.


  • brakgn  (02.02.17 02:32:11) 
alanlarında çok iyi ilkokul mezunu geliştirici arkadaşlarım var. önemli olan merak ve süreklilik gerisi kendiliğinden geliyor.


  • nyist_  (02.02.17 03:19:05) 
olay sadece kodlama ile bitmedigi icin kapsamli bir egitim gerekli. yoksa dedigin gibi disardan biri de biraz vakit ayirarak nasil kod yazilacagini ogrenebilir pekala.


  • neumann  (02.02.17 05:38:40) 
developer alaylı da olur, illa ki okula vs. gerek yok.


  • snowman  (02.02.17 06:09:25) 
felsefe mezunu, işletme mezunu , turizm otelcilik mezunu birçok developer tanıdığım var.Okul ile çok alakalı değil mevzu.İlk işe girerken çok önemli oluyor.Sonrasında senin tecrube , bilgi ve becerinle ilgili bir durum oluyor.


  • josefen  (02.02.17 09:00:14) 
Ben de öğrenilemez diye düşünüp hiç girmiyordum; ama lisedeki birkaç arkadaşım kendi kendilerine epey öğrenmişlerdi. Ben de üniversitede gerekince Matlab öğrenmiştim. Matematik denklermlerini filan ispatlayabiliyordum. Şimdi de kod yazmadığım ama sürekli kodlarla iç içe, bazen okumam gereken bir işteyim. Az çok okuyabiliyorum kod. Programın derdini anlayabilecek kadar:)

Yani öğrenilebilir tabi. Ben bile hiç çalışmadan etmeden bu kadar da olsa aşina olduysam, biraz çalışmayla çatır çatır yazılır bence kod..

Şuralardan başlayabilirsiniz:
www.codecademy.com
www.computerscienceforeveryone.com
htmldog.com
www.w3schools.com
www.codingame.com
  • perferil  (02.02.17 11:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.