[]

Meyve sularına ne oldu?

Normalde her zaman Dimes portakal suyu alırdım. Tadı diğerlerine göre daha iyi diye. Bigün aldım tadı çok kötüydü ve sanki sulu gibiydi. Hani toza su katarak meyve suyu yapılır ya aynı öyle. Ondan sonra kutusunu okudum. Meyve suyu oranı yüzde 20 yazıyordu. Bu dikkatimi çekti. Normalde yüzde 40 veya 50 olurdu.

Şimdi tamek vişne suyu denedim. O da aynı sulu gibi. Hemen kutuya baktım. Meyve suyu oranı yüzde 20.

Normalde daha yüksek olurdu. Tadı berbat. Niye böyle oldu? Bu resmen satışı düşürecek bir şey

 
valla piyasadaki meyve suları 5 para etmez. Hepsi bana yapay geliyor.
Sadece capy nin %100 portakal suyu var onun için portakal posası oluyor içerken gerçek gibi hissediyorum. Ama kesin o da yapaydır.

  • nuevo  (01.02.17 16:58:15) 
meyve nektarı almış olabilirsin. hoş meyve suyunun kendisi de çok matah bir içecek değil. alternatif şeylere yönel derim.


  • zgrydn  (01.02.17 17:03:27) 
Nuevo +1 cok canin cekerse cappy yuzde 100 portakal, portakal suyuna en yakin sey.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.02.17 17:09:13) 
ben hiç içmiyorum meyve suyu artık. çocukken içtiğimiz meyve suları yok.

katı meyve sıkacağıyla kendin sıkmak en güzel çözüm.
  • zirrealist  (01.02.17 17:19:20) 
bütün endüstriyel gıdalarda olduğu gibi meyve sularında da maliyetü düşürmek ana hedeftir.
bu sebeple tadlarında zaman zaman değişiklik alabilirsiniz. bu da maliyetten kısıp içine farklı bir katkı maddesi eklediklerini gösterir.
bunun dışında belki senin aldığın meyve suyunun belki raf ömrünün bitmesi yakındır, belki güneşte kalmıştır gibi dış faktörler de etki etmiş olabilir.

benim tavsiyem mümkün olduğu kadar bu tarz ürünlerden uzak durun.
bir tavuk tesisine gittiğimden beri hiçbir hazır tavuk ürününü almıyorum mesela.
meyve suları da aynı şekilde.

@nuevo'nun dediği cappy pulpy'nin içindeki posa çöpe atmak yerine meyve suyu içine katarak değerlendirilen bildiğiniz çöp işte. adı üstünde posa.

benim tavsiyem katı meyve sıkacağı da değil. bildiğin eski usül yukarıdan basmalı aletler. veya tartartar dönen elektrikliler (katı meyve sıkacağı aldım ve üçüncü kullanımdan sonra elimi sürmedim).
  • teritori  (01.02.17 17:35:44) 
%100 meyve suyu etiketiyle satılan ürünler bile büyük oranda su, zira ürünlerde 1 kilo meyve kullanırlar ama 1 kilo meyveden 1 litre meyve suyu çıkmadığı için kalanı için su kullanılır. O nedenle etiketlerinde 1 kilo meyveden elde edilmiş gibi bir uyarı bulunur. Bu teknik açıdan yanlış bir bilgi olmasa da etik olarak doğru değil tabii. Diğer meyve suları için bir şey demiyorum zaten içinde eser miktarda meyve suyu var kalanı olduğu gibi katkı maddesi. O nedenle hepsinin tadı leş gibi.


  • angelus  (01.02.17 17:45:24) 
pfanner den başkası yalan.


  • jamswety  (01.02.17 17:49:10) 
bim'deki yucy marka meyve suyunda en az %50 yazıyor. inşallah doğrudur.


  • izole  (02.02.17 00:34:54) 
Meyve suyu adı altında satılan şekerli sıvılar gerçekten içilecek şeyler değil. Benim bildiğim kaliteli meyve suyu sadece Zumosol var. O da çok pahalı.

Artık şeker kullanılan her şeyde glikoz şurubu da kullanıyorlar. Şu an içinde glikoz şurubu olmayan reçel kalmadı mesela. Her şey o kadar ucuzlaştı ve tatsızlaştı ki.
  • yirmisantim  (02.02.17 00:48:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.