[]

Benzer insan mı? Zıt insan mı?

Size benzeyen hemen hemen ortak şeylerden zevk aldığınız insanla mı yoksa güldüğünüz şeyler, yapmayı sevdiğiniz şeyler çok farklı olan insan mı? İlkiyle daha çok kavga ediyorsunuz. İkincisiyle kavga yok karşı tarar bir şekilde alttan alıyor.




 
Benzer insan mümkünse.

Ek: Benzer derken zevkler ve dünya görüşü açısından bir benzerlikten bahsetmiştim, karakter dahil değil bu benzerliğe.
  • devilred  (31.01.17 23:24:55 ~ 01.02.17 02:08:39) 
kesinlikle zıt insan.
futbol seven kadın mesela, nefret ederim. kadınlar futobl sevmemeli

  • benaslindayohum  (31.01.17 23:26:14) 
Normalde ben de hayat görüşü, zevkler vb. konularda uyumlu olmanın ilişkileri kolaylaştırdığını düşünüyorum. Ama bazı durumlarda bunlar anlaşmaya yetmiyor, huzur olmadıktan sonra bunların önemi kalmıyor.
Benim oyum zıt insana.

  • olabilir ya da olmayabilir  (31.01.17 23:30:57 ~ 23:31:29) 
benzer


  • shotgunwoman  (31.01.17 23:32:09) 
Konu ile ilgili 3141592653'ün bir 'tolere edilebilir farklılık limiti' teorisi var şu entry'de bahsettiği katılıyorum.
eksisozluk.com

  • aychovsky  (31.01.17 23:39:55) 
Benzer.


  • kulagina kupe olsun  (01.02.17 00:22:22) 
Benzer tabii ki. Hayata bakis acisi noktasinda benzer, karakter olarak farkli olabilir ama cok da farkli olmamali.


  • perfectum  (01.02.17 00:45:12) 
Hem benzer hem de zit karmasi diyorum.

Yani genel ozellikler benzemeli ama detaylar zit olursa daha bir renkli olabilir hayat. Mesela iki kisi dusunelim; ikisi de evde vakit gecirmeyi, kitap okumayi, sakinligi seviyor. Genel yasam tarzi benzer olmali. Ama karakterde zitliklar oldugunda bir sekilde uyumu buluyorsun; ornegin ikisi de inatci olmamali. Ya da ikisi de fevri olmamali, bir taraf aktif olurken diger taraf inaktif ( ama pasif degil) kalabilmeli ve roller degisebilir tabiki de. Bu sekilde daha uyumlu olabilecegini dusunuyorum.
  • neferkitty  (01.02.17 00:51:56) 
anlattığın şekliyle ilki. sürekli tek tarafın alttan aldığı bir ilişki illaki patlar.


  • zgrydn  (01.02.17 01:12:20) 
şahsen farklı insanı tercih ederim. benimle aynı karakterde biriyle üç gün geçirebileceğimi sanmıyorum. birinin çıkıntılarını diğeri boşluğuyla doldurmak zorunda bence. "farklı olmak" illaki biri komünistken diğeri ülkücü olacak demek değil. yönetilebilir/yönlendirilebilir kişisel/karakteristik farklılıklar bence daha iyi. benimle aynı karakterde biriyle olsaydım mesela muhtemelen dördüncü gün evde açlıktan ölürdük.


  • der meister  (01.02.17 01:16:29) 
Tek bir kalıba indirgeyemezsin. Nefer özetlemiş.
Hayat görüşü, ilgi alanları gibi konular aynı dili konuşmayı gerektirir evet.
Ancak mizaç farklılığı elzemdir.
  • vonkhar  (01.02.17 01:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.