[]

wordpress 101

Selam teknik adamlar.
Şirketimiz için basit bir kurumsal site kurmak istemekteyiz. Konuyla ilgili duyuruları okudum ancak teknik terimleri bilmediğim noktalarda pek de bir şey anlamadım.

İzlememiz gereken süreç şöyle midir?

*Sitenin sadece şirket adından oluşabilmesi için bir paket almak.
*Var olan temalardan birini kullanmak(ücretli veya ücretsiz) ya da diğer sitelerde satılan temalardan satın almak onu wordpress e yüklemek ve sonra blog düzenler gibi siteyi düzenlemek.


Hostingler domainler terimleri girince bir şey anlaşılmadı tarafımdan mesela eski duyurularda.

Sürece dair başka alt başlıklar var mıdır? gibi soruları Bilal'e anlatır gibi açıklayacak arkadaşlar bulursam çok memnun olacağım.

 
kurulumla ilgili yardımcı olabilirim. tema konusunda da yönlendirebilirim. şu sıralar vaktim var. yeşillendirebilirsin.


  • kambocya diasporasi  (30.01.17 14:59:50) 
wordpress'i bir program gibi düşün. bu program bir sürü dosyadan meydana geliyor. bir oyun gibi düşün, oyunu kurunca program files içine tonla dosya yüklüyor mesela.
şimdi bu programı internet ortamında görüntüleyebilmen ve kurabilmen için, kabaca, internete açık bir harddiskin olması lazım. işte buna hosting diyoruz. hosting dosyalarını atıp tarayıcından görüntüleyebileceğin bir harddisk.
e bu harddiske nasıl ulaşacaksın tarayıcıdan? nasıl görüntüleyeceksin programını? yani bir adet www.siteadi.com şeklinde adres lazım. bunun adı da domain işte.

kabaca böyle. domainler 8.5 dolar kadardır senelik ücreti. hosting de değişir, senelik 50-100 arası ayır.
arkadaş ilgilenecekmiş zaten ama, wordpress kurulum gibi aramalarla kurulum videolarını anlatımlarını bulabilirsin. tema için de themeforest'tan seçebilirsin. şirket içinse ücretli tema öneririm.
  • veritaslibertas  (30.01.17 15:36:26) 
ben de buraya yazayım ki görenler için de faydalı olabilir. farklı bir örnekle de ben devam edeyim.

wordpress'i puzzle gibi düşün. bir sürü parçadan oluşuyor. son kullanıcı genelde bitmiş halini görüyor. tema olayını da puzzle'in varyasyonları gibi düşün. manzara, bina vb.

1) godaddy.com (türkçe) üzerinden domain (alan adı: örnek bathoryy.com) alınır. ilk defa alıyorsan bile halledebilirsin. türkçe zaten site.

2) hosting lazım. yine godaddy üzerinden alabilirsin veya türkiyede turhost.com, sadecehostig.com, radore.com gibi yerlerden alabilirsin.

3) domaini hosting ile entegre etmen gerekiyor. google'a dns yönlendirme diye yazarsan çok basit. (her firmaya göre değiştiği için tam bilgi veremedim) örnek olarak godaddy.com'dan domaini alacaksan. google'a godaddy dns ayarları yazarn kaynak bulursun.

4) hosting aldığın yer sana bir panel veriyor. cpanel olur genelde. orada tıkla/kur mantığı ile çalışan bir app var. bu sayede 2 dk içinde wordpresse kurabilirsin.

5) wordpress kurulumundan sonra penele giriş yapıyorsun ve görünüm bölümünden dilediğin temayı kurabilirsin. istersen wordpress.org üzerinde ara/kur şeklinde de kurabilirsin. manuel istersen indirdiğin temanın dosyalarını wp-content/themes içerisine atarsan panelden tema görünür ve aktifleştirdiğin de temanın değiştiğini görürsün.

yani hızlıca bunları yazabildim. takıldığın yer olursa yardımcı olurum.
  • kambocya diasporasi  (30.01.17 16:26:26 ~ 16:27:12) 
şirketse ve kurumsallaşma yolunda gidiyorsanız lütfen .com diye değil .com.tr diye domain alın.


  • blue eyes white dragon  (30.01.17 16:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.