[]

Bu akp uygulamalarından haberiniz var mı?

www.turkuazhaber.net , chpli kuzenimi eniştem gençlik kollarına yazdırmış da ajan göndermiş gibi olduk içeriye lol. Sonra aramışlar gelin size seç uygulamasını yükleyelim demişler. 300 kişi veriyormuş uygulama, adres ve telefon bilgileriyle birlikte. Buralara gidip seçimde ne oy vermeyi düşünüyorsunuz diye sorulacakmış. Kati suretle hayır diyenler için hiçbir şey yapılmayacakmış ama böyle ılımlı hayırlar not alınıp, evlerine milletvekili veya üst düzey akp yetkilisi gönderilecekmiş vs.

Akp bu kadar hane hane çalışırken sizce hayır çıkma ihtimali var mı? Bu da ek sorum olsun. :(


 
bu akp'nin yeni olayı değil. benim evime de kaç kere geldiler bi kadın bi erkek olmak üzere geliyorlar hep tabi ben kapıdan kovaladığım için içeriğini tam bilmiyorum da genelde aynı anlattığın şekilde oluyor.

kesin karşı olanları hiç ellemiyorlar ama 'ımm bilemiyorum ya düşünmem gerek' tarzı cevap verenlere kesinlikle tam saha pres uyguluyorlar. misal evde yaşlı ya engelli varsa ve maaş almıyorsa hemen maaş aldırılmasına yardımcı oluyorlar falan.

mesela engelli bi dayım var bi tek emekli maaşı var oturduğu yerin belediyesi akp her gün yemek getiriyorlar eve. çorba+pilav ya da makarna+ tavuk eti ya da kırmızı etli sulu yemek+tatlı şeklinde hanede kaç kişi varsa dayımın 2 oğlu var onlara da yemek getiriyorlar.

sonra evdeki eşyaları yenilediler misal buzdolabı ve koltuk takımı verdiler. bunlar hafif defolu ürünler ama sağlam yani. he dayım asla akp'ye oy vermez vermedi de biliyorum da ama böyle çalışıyorlar yani. evi doğalgaz olmasa kömür de verirlerdi eminim. ha bi de ramazan ayında erzak kolisi bıraktılar. dayım da ben kendimi bildim bileli oruç tutmaz o ayrı :) ama durum böyle yani.
  • pomaks  (28.01.17 17:51:01) 
bizim eve de geldiler. bir naylon poşet vardı ellerinde. hanım kızımız başı açık biriydi. erkek de sıradan görünümlü tıraşlı mıraşlı biri.

sizinle seçim hakkında konuşmak... dedi araya girdim halk cevabı sandıkta verir sokakta değil dedim.

sonra bu size ufak bir hediye deyip poşeti uzattılar içinde ne vardı bilmiyorum, o amblemi evime sokmam, size iyi çalışmalar daha fazla konuşmak istemiyorum dedim kapattım kapıyı. onlar da gittiler.


bunu yıllardır diğer partiler yapmıyor. çünkü teşkilatları inanılmaz boktan. herkes birbirini sikiyor chp'de. herkes birbirinin arkasından iş yapıyor. mhp zaten ne yapıyor kendileri de bilmiyordur.

bu şekilde çalışarak benim kapı komşumu akpli yaptılar. 70 yaşında adam.evlerine aldı bunları dinledi. sonra bana anlattı işte türkiye için süper projeleri varmış dedi. kapı komşum da yılın 9 ayı almanyada yazın 2-3 ay geliyor. dedim amca artık almanya'ya gitmene bile gerek kalmaz süper olur senin için. yok dedi ben türkiye'de yapamam dedi.gitti akp'ye bastı oyu sonra almanya'ya gitti. merkel'i çıldırtıyordur şimdi.

not:bize geçen seçimde gelmişlerdi
  • levpontryagin  (28.01.17 18:44:12 ~ 18:57:32) 
Kararsız görünenler genelde fikrini söylemekten imtina edenlerden oluşuyor. Siyasi ideoloji yaşam tarzından beslenir dolayısıyla bir günde değiştirmek mümkün değildir. Rahat bırak diye değiştirdiğini zannetmene izin verirler hepsi bu. Kibar insanlarda böyle diğerleri defolu çeker zaten.

"Akp bu kadar hane hane çalışırken sizce hayır çıkma ihtimali var mı?"

Yukarıda yazdığım sebepten ve yazamayacağım daha birçok sebepten ötürü pek birşey değiştiremezler. Zaten çalışmasalar da evet geliyor. Bunu anlamamana sebep olan şey muhtemelen tek taraflı bilgi takip etmendir. İki tarafı da eşit sürelerle dinle. (Gerçekte karşıt görüşü daha fazla dinlemen lazım.) İlk başta komik gelirken diyelim bir yıl içinde kendi tarafından siyasetçilerin yalanlarını yakalamaya başlarsın. Bu daha başlangıç...

Partiler üstü siyaseti keşfettiğin gün aydınlanma başlar.
  • neotunc  (28.01.17 19:21:21) 
@neotunc, partiler ustu siyaseti anlatir misin biraz?


  • dunal  (28.01.17 21:13:08) 
Bize de kaaç defa geldiler. Annem kapıya gelen geri çevrilmez diye düşündüğü için susar dinler iyi günler der kapatırdı. En son geldiklerinde ben de evdeydim arkadan bakıyorum şak diye fotoğraf makinelerini çıkardılar bir fotoğrafınızı çekelim diye. Elim ayağım boşaldı bağırıp çağırıp kapattık.


  • jazzabel  (28.01.17 21:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.