[]

ios storage sorunu

merhaba,

iphone 5s telefonumda yer kalmıyor bu ara ve sürekli bir şeyleri silmemi istiyor. telefonda fotoğraf neredeyse hiç yok, toplasanız 40 50 tane vardır maksimum. ayarlardan depolamaya baktığımda ise bazı uygulamaların devasa yer kapladığını gördüm. instagram 1.5gb, facebook 1gb gibi gibi. bunlar birleşince 16gblik telefonda yer kalmıyor tabii.

birkaç kez uygulamaları silip tekrar yükledim ancak sanırım bu stories, video filan olayına cache çok yer tutuyor, çünkü yeniden indirdikten sonra uygulamayı en fazla iki hafta daha normal seyrinde, sonra tekrar 1gblere varıyor kapladığı alan.

böyle bir durumda ne yapmak gerekir? virüs gibi davranmayan, şarjı emmeyen ve bu cachei sürekli silecek bir uygulama var mı bildiğiniz? ya da başka bir çıkar yol.

 
ben şöyle yapıyorum, itunes storea giriyorum lord of the rings yazıyorum filme tıklıyorum rent film var ona tıklıyorum kiralıcakmış gibi. sonra o da bana yeterli yer yok diyor birkaç kez tekrarlıyorum böylece baya yer açılıyor.


  • sta  (25.01.17 18:19:35) 
isntagram ve facebook nedense son zamanlarda bunu yapmaya başladı. deli gibi şişiyorlar. her seferinde silip kurmak zorunda kalıyorum bende.


  • biergarten  (25.01.17 18:49:28) 
sta ya da biergarten ın söyledikleri çözümlerden; sta nın söylediği emin değilim ama ios 10 da işe yaramıyor sanırım.

bunlardan başka sana daha çok yer açacak ama daha çok uğraştıracak başka bi öneri (ben öyle yapıyorum) telefonu itunes a yedekle sonra telefonu sıfırla ve bu yedeği tekrar yükle.
  • washe  (25.01.17 19:28:19) 
washe ios 10 kullanıyorum çalışıyor


  • sta  (25.01.17 19:38:03) 
Washe -
Sta +

  • zirrealist  (25.01.17 19:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.