[]

Hamburgerlerdeki Et

Pek beklentimiz yoktu ama şöyle bir haber var. Hamburger severler 1 adım öne çıkabilir mi:

"İngiliz aşçı James Oliver, dünyaca ünlü fast food restoranlar zinciri McDonalds'a karşı açtığı davayı kazandı. Oliver'ın ABD'de kazandığı davayla birlikte McDonalds'ın ABD'deki restoranlarında satılan hamburgerlerinde hayvansal yağ hamuru ve amonyak kullandığı kanıtlandı.

Uzun yıllardır McDonalds'ın hamburgerlerinde et kullanmadığını belirten Oliver, "Basitçe, köpekler için alınan en ucuz et artıkları, yağ ve bağ dokuları alıyorlar ve bir takım işlemlerden geçirdikten sonra bunu insanlara satıyorlar. Herhangi bir iyi insan neden amonyak doldurulmuş eti çocuklara yedirir?" ifadelerini kullandı.

McDonalds'ın mahkeme kararının ardından menülerinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceği veya nasıl bir politika izleyeceği henüz bilinmiyor.

Öte yandan Oliver ile ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından McDonalds Türkiye bir açıklama yayınladı. Açıklamada "McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Gıda Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli tüm gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır" ifadeleri kullanıldı."

Düzenli Mcdonalds'a gidenleriniz bu tür haberlerden etkileniyor musunuz?

 
avm'lerde gördüğüm kadarıyla oralara gidenlerin çoüu lise çağındaki çocuklar, onlar da ucuz ve gösterişli olduğu için gidiyorlar. pek sanmıyorum onları etkileyeceğini.

ayrıca türkiye gibi zengin bir mutfağa sahip ülkede mcdonalds - burgerking nasıl iş yapar anlayamıyorum.
  • hosein  (16.01.17 17:11:14) 
beni etkilemiyor cunku zaten hamburgerlerdeki etin islenmis et oldugunu iyi biliyorum. akil var mantik var, mcdonalds da 3 kurus verilen hamburgerin icinde lop et oldugunu sananlarin problemi bu sanirim. duzgun direk etten burger yapan butik mekanlar var, mcdonalds'in 3-4 kati fiyatina oralarda da yiyebilir isteyenler. cok daha da lezzetli olur ama tam olarak "ne kadar para o kadar kofte"

sosis salam vs. de benzer sekilde yapiliyor en iyisi bile olayi o yani. hayvanin normalde yenmeyen kemik uzerinde kalan falan et parcalarinin islenmesi sonucu elde edilen gidalar. guzel guzel yiyoruz. kimisi islenmis et yemez sevmez vs. o onun bilecegi istir tabii ki. ben islenmis et seviyorum seve seve de yiyorum.
  • robokot  (16.01.17 17:17:03) 
Hayır etkilenmiyorum, düzenli olarak ayda 8-10 kez fast-food restoranından yerim, genelde arby's ve mcdonald's olur.

Önelikle mcdonald's bundan 6-7 sene öncesine göre beerbat durumda denebilir, özellikle double köfteburger'in geldiği hal içler acısı, bunun yanında big mac de eskisi gibi değil ama gideri var ve double cheeseburger taze yapılırsa hala güzel oluyor. Et konusunda mcdonald's'a güvenmesem de pınara az biraz güvenim var, bize hayvanın mükemmel yerini yedirmeyeceklerini tahmin edebiliyoruz ama yine de heralde ingilteredeki gibi berbat bir durum yoktur.

Arby's ise yani tadından anlaşıldığı fast-food restoranları arasında en kaliteli ete sahiptir gibi geliyor ama ne yedirdiklerine yine de emin olamıyorum.

Bu arada bilinmesi gerekir ki semt'e göre değişse de bölgenizde uygun fiyata iyi hamburger yapan yerler olabilir, en azından ben bir steakhouse'dan 18-19 liraya menü şeklinde güzel bir hamburger yiyebiliyorum ve de patatesi de çok güzel.

edit: Bir de fast-food restoranları rahat yerler, işte steakhouse adıyla andığımız yerler biraz kasıntı gibi oluyor, en sevmediğim hesap isteme işi yüzünden öyle yerlere girmek istemiyorum. Eve servis istiyorum :P
  • atom karincanin torunu  (16.01.17 17:24:13 ~ 17:26:23) 
benim gozumde fastfood tuketen insanlar pis yagli kokan, kotu kalpli insanlar.


  • tiarwain  (16.01.17 18:10:41) 
mc donalds türkiyenin köftelerini buradan bir şirket üretiyor galiba. yurtdışındakiyle aynı olabileceğini zannetmiyorum.


  • sutlu nescafe  (16.01.17 18:15:08) 
fast food yiyeni bırak izleyen bile domuz eti yemiş gibidir.


  • levpontryagin  (16.01.17 18:22:04) 
etkilenmiyorum. çünkü trdeki fast food'culara da banvit, pınar, namet vs. veriyor. dışarıdan alıp evde pişirdiğin etten bir iki tık düşüktür muhtemelen.

bir de fast foodcuların fiyatları da artık normal hamburgercilerle yarışır hale geldi. burger king'de düzgün yenebilecek menü, big king xxl. fiyatı 22.5 lira. onu oraya verene kadar burgerlab'da, virginia'da vs. 30 liraya adam gibi burger yemek mümkün.

@hosein abi 20 liraya düzgün doyabileceğin ne var türk mutfağında? iskender yesen en aşağı 16-17 lira o da kuş kadar. kebap vs. de öyle. ki onlarında ne kadar sağlıklı olduğu şüpheli.
  • mattiadestro  (16.01.17 18:40:15) 
Türkiye'deki McDonalds Pınar'dan alıyor etleri.


  • awareim  (17.01.17 12:06:36) 
Food Inc. isimli belgeseli izlemenizi öneririm, gerçekten bilmek isterseniz. Ama gerçekleri görerek yaşamak zor olduğu için gözünüzü kapatıp devam edebilirsiniz.


  • neynep  (17.01.17 12:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.