[]

Ekşiduyuru Abroad Kulübü

Yurtdışında yaşayan birçok üyesi olduğunu gördüm ekşinin. Bu yüzden sadece yurtdışında yaşayanlar için yurtdışındaki yerliler temalı bir grup kurmayı düşündüm. Dışarada yaşayan bizler olarak bir araya gelebiliriz ve yaşadığımız ülkelerin özellikleri/farklılıkları konu temalı bir telegram veya whatsapp grubu oluşturabilirim diye düşündüm. Yeterli rağbet gelirse facede bir grup açacağım ve konuyla ilgili paylaşımlar yapılacak. Konuya sıcak bakan arkadaşlar yorum bırakabilir, iletişime geçeceğim.




 
yurt dışındaki yerliler gibi bir grup olursa, ya dışarıdan insanlar "ben almanyaya gelmek istiyorum vizeyi nasıl şeyediyoduk ya" ya da "ben firma açtım augsburgda yogurt işi yapıyoz, yogurt isteyen varsa arayabilir" gibi şeyler olur. bir de unutmadan sap erkekler grubun kadınlarına yavşarlar.

yurt dışına çıkmış adam zaten sorununu halledebilecek düzeyde. zamanla çevreside oturuyor.
  • kurnaz  (16.01.17 17:23:01) 
ben katılırım ama grubun işlevini pek anlayamadım.


  • ron dennis  (16.01.17 17:24:15) 
O grup daha sonra yurtdışına çıkmak isteyenler tarafından bertaraf edilir


  • gozu acik sevisen yahudi  (16.01.17 17:31:21) 
Zirve grubu yapın. Mesela atıyorum berlin'de yaşıyorum haftasonu viyana'ya gelicem bunu o gruba söyleyeyim, viyana'da olan kişi veya kişilerle bir akşam görüşelim. Abroad değil de avrupa grubu olsa bu şekilde güzel işler bence.


  • ekaterina  (16.01.17 18:38:59) 
@eka

zaten burada soru sorunca cevaplıyor viyanada yaşayanlar. aynı durum o şeyde de geçerli. adam türkiyeden yazacak "ben avusturyada okumak istiyom ama vize okul mokul nasıl yapıyoduk özelden yazın", bak yazabilir misiniz de değil, "yazın" diye yazılacak.

ki burada herkes birbirini tanıyor. bir şey olunca zaten doğru kişilere yönlendiriyor herkes.
  • kurnaz  (16.01.17 19:31:17) 
Amaç tamamen gurbetçilere özel bir platform oluşturmaktı. Yurtdışında yaşayan türklerin bir araya gelebileceği ve yaşadıkları ülkelerin renklerine göre muhabbet edebileceği bir grup kurmaktı amaç. Haliyle Türkiye'de yaşayanlar giremezdi. Bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek istedim. Fikir bana hoş gelmişti ben her zaman "çeşitliliği" severim. Bunu da çeşitliliğin ortak paydası olarak düşünmüştüm. Siz bilirsiniz :)


  • douglas  (16.01.17 21:56:44) 
@douglas

"Dışarada yaşayan bizler olarak bir araya gelebiliriz ve yaşadığımız ülkelerin özellikleri/farklılıkları konu temalı bir telegram veya whatsapp grubu oluşturabilirim diye düşündüm."

yurt dışında yaşamıyorsun ki.

bunu geçtim o adamların yurt dışında olduklarını nereden anlayacaksın? vize mi isteyeceksin. böyle grup kurulunca ilk ay normalken sonradan boka sarıyor.
  • kurnaz  (16.01.17 22:41:25) 
yurt dışında yaşamıyor oluşum bir fikre sahip olmayacağım anlamına mı gelir? Haklısın belkide fazla masum düşündüm.


  • douglas  (17.01.17 16:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.