[]

teşekkür edip etmeme

olay: apartman görevlisi rutin servise çıkıyor, sipariş getiriyor vs.
ben bir şey getirdiğinde teşekkür ediyorum, karşılığinda rica ederim vs. sözleri asla duymuyorum, hatta o selam vermez, bir kere günaydın dedim o her zamanki gibi selam vermeyince, onda da hiç cevap vermedi :).
Ama karşıdaki dairede sert bir adam oturuyor, karısı da hakeza, onlara "rica ederimler", "iyi günler" havada uçuşuyor.

illa saygı görmek için veya "rica ederim" denmek için korkutucu, sert vs. mi olmak lazım. ben de teşekkür etmek zorunda değilim, bana ekstra bir iyilik yapmıyor, görevini yapıyor ama teşekkür etmesem içim rahat etmiyor.

siz bu durumda teşekkür eder misiniz, insanlar neden yumuşak gördükleri insanlara daha saygısız?

 
Eyvallah diyorum ben görevini yapan herkese. Hem kendimce bir şey demiş oluyorum hem de karşımdakini bir şey demek durumunda bırakmıyorum. Güzel bir kelime. Tavsiye ederim.


  • dissendium  (16.01.17 16:05:00 ~ 16:11:18) 
Sorun bahşiş olabilir mi?


  • dostlarorkestrasi  (16.01.17 16:08:07) 
bizim apartman görevlisi de öyle bi adamdı. sanki rica ederim dese, biraz iyi davransa adamı kullanacaz - heryere göndericez sanıyordu. halbuki ekmegi bile ben alıyordum


  • allanpoe  (16.01.17 16:09:37) 
Arkadaş niye böyle ya bu insanlar. Yine dönüp dolaşıp deveye dikene geliyor mesele.
Ben artık bana yakışan şekilde değil de karşıdakinin hakkettiği şekilde davranıyorum kafam rahat. Karşıdaki insansa insana davranır gibi malsa mala davranır gibi wn iyisi.

  • cahs  (16.01.17 16:13:57) 
Tabi ki teşekkür ederim. Hatta bu bahsettiğin şeyi birebir yaşadığım bir bakkal var yakında, ısrarla teşekkür etmeye devam ediyorum cevap alamadığım halde. Karşı tarafın yanlış davranışı beni bağlamaz. Ahlaki edim o yaptı ben de yapayım/o yapmadı o zaman ben de yapmayayım gibi bir şey değil. Ben içimden geldiği için, bunun doğru olduğunu bildiğim için nazik davranıyor ve teşekkür ediyorum, karşılık almak için değil.

İnsanlar yumuşak gördükleri kişilere karşı daha saygısız gibi bir genellemeyi de onaylayamayacağım. Benim çevremde bu tarz insanlar pek yok doğrusu. Olsa bile ben doğru bildiğimi yapmaktan şaşmamalıyım ki onlara da örnek olabileyim.
  • buff  (16.01.17 16:17:34) 
@dostlarorkestrasi karsidakilerin de bahsis verdigini sanmiyorum. kimilerine gore kucuk bir sey gibi gelebilir ama boyle boyle insanlardan soguyorum. kimseyi kirmamaya calisirim, kibar olmaya calisirim. ama cogu zaman bu degerler insanlarca pek kabul gormuyor, 4s kuralinin isledigini gormek can acitici gercekten.


  • me23  (16.01.17 16:19:16 ~ 16:21:23) 
teşekkürler dedikten sonra kapıyı kapat direkt. ne kafana dert ediyorsun, boşversene.


  • teritori  (16.01.17 16:38:09) 
Dostum bu senlik bir durum değil. Karşından gördüğün tepkiyi önemsemen gerekmiyor. Muhtemelen bahşiş için kendince tavır koyuyor. Senin sertleşmene, karşı komşun gibi olmana neden gerek olsun? İşini yapan birine teşekkür et, işini bitir, iletişimi kes. Uzatacak veya düşünülecek bir durum değil inan. İnsanımız zaten cins, anlamak ve uğraşmakla vakit harcamana gerek yok bu kısa ömürde :)


  • mambocan  (16.01.17 17:04:36) 
ederim ben yine ya


  • mutlusismankedi2015  (16.01.17 17:13:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.