[]

Doğum kontrol ve duygu durum?

Merhabalar, yasmin ekstrem bir şekilde duygu durum bozukluğu yaratabilir mi? Aşırı agresyon ve depresiflik gibi?

Şimdiden teşekkürler


 
yan etkileri okuyacak olsan her şeyi yaratır da benim deneyimlerime göre sadece ilk ay oluyor o saçmalamalar, o da ekstrem değil. 3 kere başladım 3ünde de ilk ay sivilcelenme ve ara kanama oldu bir de meme büyümesi. başka da bir yan etkisini görmedim 6 yıldır. kullandığım yazz ama aralarında 0.01 lik bir fark var yasminle.


  • Domuz  (15.01.17 16:29:04) 
Doğum kontrol hapı böyle etkiler yapabiliyor. Ben Diane 35 kullanmıştım ve hayatımın toplamında o dönemki kadar ağlamadım. Reklamda bisküvi bitti, ekrandaki herkes yiyemedi diye gözyaşları içinde kaldığımı, metroyu on saniye farkla kaçırıp üç dakika sonra gelecek metroyu beklemek zorunda kaldığım için hıçkıra hıçkıra ağlayarak çantamı yere attığımı bilirim. Yasmin'de öyle bir etki yaşamadım ama herkeste etkisi farklı olabilir. Olası bir durum. İkinci aydan sonra o hale gelmiştim. Dördüncü ay bıraktım. Bıraktıktan sonra ilaç sistemimden bir süre sonra çıktı, o zaman normale döndüm.

eksisozluk.com
  • aychovsky  (15.01.17 16:29:52 ~ 16:34:39) 
yaratir, farkli dogum kontrol haplarinin farkli kisilerde farkli yan etkileri oluyor. kadinin hoslandigi erkek cinsini bile gecici olarak degistirir yarattigi hormon degisikliklerinden dolayi. panik atak, depresyon, intihara meyli arttirma gibi yan etkilerin gozuktugu kisiler de var. Farkli bir dogum kontrol hapi ile bunlarin degismesi mumkun.


  • robokot  (15.01.17 16:31:22) 
ben erkek tarafıyım, eşimle çok ağır kavga ettik. anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum? benim odunluğum mu ilacın etkisi mi nasıl anlayabilirim tavsiyeniz var mı?


  • redlinetheturk  (15.01.17 16:33:12) 
sadece hap ile basladiysa bunu sakin bir zamanda onunla konusmak iyi olur. tartismada ne kadar hakli oldugunuza degil de gozlemlediginiz degisikliklere odaklanin ve suclayici bir tonla konusmayin. doktor tavsiyesiyle sectiyseniz ilaci degistirmesini isteyin.


  • robokot  (15.01.17 16:36:05) 
Hepsi olabilir, odun olmasan ve hiç suçun olmasa bile huzur için ona tatlılıkla "eğer yaptığım bir yanlış varsa inan ki bilmeden ve istemeden yapmışımdır, hiç farkında değilim, seni kırmak üzmek istemedim, kırıldıysan özür dilerim" de. Hiçbir şey kaybetmezsin aksine kıymete binersin.

Bir kadının zihniyle bir erkeğin zihni çok farklı sistemlerdir, çok farklı çalışırlar, konulara çok farklı açılardan yaklaşırlar. Kadınlar çok detaycı çok pimpirikli düşünürler, bazen çok garantici olmak isterler tehlike hissederlerse. Önemli olan orta yolu tatlılıkla bulmak. Biraz sakinleşsin, tatlı tatlı konuştur onu, çay kahve bişey yap getir, kucağına yatır saçını okşa falan. Yumuşasın azcık dökülür merak etme.
  • yaren  (15.01.17 16:40:58) 
suçlayıcı olmadan nasıl konuşabilirim? kafam durdu gerçekten de, çok saolun tavsiyeleriniz için devamına da ihtiyacım var.


  • redlinetheturk  (15.01.17 16:44:15) 
su anda mesele cok sicak yani bu meseleyi konusmak icin uygun bir durum degil. tabii ki her seyi sindirmek zorunda da degilsiniz herkes kendi hareketlerinden sorumlu; kavga neden cikti nasil laflar sarf edildi bilmiyorum o yuzden "alttan al biraz" demesi genel olarak cok dogru olmayabilir. mevcut mesele soguyacak .cozulecek bir meseleyse ona biraz vakit verin, bir sure sonra bu konuyu da acarsiniz.


  • robokot  (15.01.17 16:48:03) 
ağır laf edildi bana, bağırıp çağırma vb. ben sesimi de yükseltmedim aynı ağırlıkta karşılık da vermedim fakat aşırı kırıldım, daha ne kadar alttan alabilirim bilmiyorum.


  • redlinetheturk  (15.01.17 16:51:08) 
Şimdi karı koca ipektir araya giren köpektir, biz olaya senin kadar hakim olamayacağımız için bu duyuruya sadece kadın bünyesi ve doğum kontrol hapı açısından cevap verdik. Olayı çok ayrıntılı bilmemiz de yetmez çünkü sizi tanımıyoruz. Bence bir evlilik terapistine gitmeniz çok faydalı olabilir. Bu terapist de bu alanda uzmanlaşmış iyi bir psikiyatr olursa en doğrusu olur.


  • yaren  (15.01.17 16:57:17) 
Yapabilir. Ben bir ara Yasmin kullanırken müdürle konuşuyordum adam kayırıyormuşsunuz, beklentilerimi düşük tutmamı buraya gelmememi söylediler diye, sonra durduk yere ağlamaya başladım, müdüre de üzüldüğüm için değil ilaçtan ağlıyorum yoksa siz bana mecbursunuz ben size değilim demiştim çok komikti :D

Ölen hayvanlara hep ağlıyordum yolda görünce falan çok saçma bir dönemdi. Diane35 de öyle. Çevremdekilere en ufak şeyde sabrımın tükendiği bir süreç yaşadım. Kafalarını duvara vurup sus artık demek istiyordum yani öyle söyleyeyim.
  • Lim5  (15.01.17 16:59:19) 
dedigim gibi hic bir seyi alttan almak zorunda degilsiniz, ilac veya degil herkes kendi hareketlerinden sorumlu bir sekilde. ona karsilik bir davranis gostermek de hakkiniz, sonucta amacinizin ne oldugu onemli ama buyuk resimde. eger sorun uzun suredir devam ediyorsa ve artik patlama noktasina geldiyse en azindan ihtimali ortadan kaldirmak uzere acil olarak hap birakilabilir. cok detay bilmeden iyi bir tavsiye vermek guc.


  • robokot  (15.01.17 16:59:44) 
Açıkçası bunun neden kaynaklandığından o bile tam emin olamayabilir, bilemeyebilir. Belki biraz öyle biraz böyledir. Belki normalde d kavga edeceğiniz bir şeydr ama hapla biraz etkisi köklenmiştir. Bunun için tek olay üzerinden yorum yapmak da yanıltıcı olabilir. Eskiden olmayan şeyler sık sık tekrarlanıyorsa o zaman haptan meredeyse kesin olarak şüphelenebilirsiniz. Açıkçası o zamana kadar normal bir kavgada ne yapılıyorsa, o sakinlikte ve azıcık dikkatli davranabilirsiniz. Suçlayıcı olmamak denmiş, ki bence hapsız kavgada bile kimsenin kimseyi suçlamaması önemli. robokot'a karılıyorum ben. Hap alıyorum ve manyadım diye kimse beni çekmek zorunda değildi, olan bana oldu ise, sevdiklerimin suçu ne, sevdiklerim neden beni çekmek zorunda kalsınlar, asıl onlara yazık benden çok. Ben ilaç alıyorum diye, onlar da ilaç alıp benimle aynı kafaya mı gelsinler. Tabii ki normal zamana göre daha anlayışlı ve affedici olmak gerekebilir. Bu sizin kavganız için değil, sizinki daha ilaç kaynaklı mı kesin emin değiliz ama öyle olması için uygun durumlar var. Biraz ortalık sakinleştiğinde "Bu aralar bana neden kızgınsın" gibi şeyler onun da kendini keşfetmesini, bunun hakkında düşünmesini sağlayabilir. Şu anda sakinleştiğinde konuşöaya çalışmak iyi gelebilir. Bir de sizce bir sorun var mıydı, bu sorunu neden büyütmüş olabilir?


  • aychovsky  (15.01.17 17:03:52 ~ 17:05:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.