[]

İstanbul'da nerede hangi yemeği yemeli?

kahvaltı şurda, mantı burda, kebap burda, menemen şurda, sokak köftesi şurda vs vs. gibi spesifik ve nokta atışı olacak mekanlara ihtiyacım var.

yurtdışından sadece yemek tatmak için gelen bir misafiriniz olduğunu düşünün. misafirinizi nerelere götürürsünüz?


 
Kahvaltı ve sokak köftesi Beşiktaş'ta.

Yurt dışından misafirim gelse direkt şuraya götürürüm çünkü İstanbul'da gözüm kapalı yemek yiyebileceğim tek yer şurası: g.co
  • herp  (15.01.17 02:16:16) 
Yurtdışından yemek yemeye gelen misafir olsam beni kahvaltıya beşiktaşa götürseler ciddi üzülürdüm heralde bu mu lan falan derdim. Kahvaltı için bence tek adres lacivert ooo gözü de karnı da doyar misafirinizin, kebap bence istanbulda yok yorum yapmıyorum, baklava da yok derdim ama hadi neyssee köşkeroğlu diyelim.


  • ekaterina  (15.01.17 02:35:47) 
Lahmacun: özkilis
Döner: bayramoğlu

  • cukkalambo  (15.01.17 02:54:06) 
et yemek için son zamanlarda tüm dünyada popüler olan nusret'e gidin.

mehmet gürs'ün mikla'sına gidin. dünyaca ünlü bir şef. türk mutfağını harika yorumluyor.

vedat milor'un önerilerine bakın.

Kahvaltı işi karışık. Pek çok yerde farklı bütçeye göre güzel kahvaltı bulmak mümkün. 3 sene Beşiktaş Thales'te kahvaltı yaptım gayet memnun kaldım. Fenerbahçe happy moons da iyi. Açık büfe kahvaltı, bol çeşit, haftasonu oldukça kalabalık... Kahvaltı yeri seçiminde ambiyans önemli bence.

Tatlı için Karaköy Güllüoğlu ya da Köşkeroğlu. Çeşit bol, ortam rahat.

Misafir seviyorsa balık ekmek yemeye götür. Eminönü veya karaköy'de. Çok favorim değil ama denenebilir.

Sokak köftesi demişsin. Lütfi Kırdar'ın Maçka tarafında çok köfteci var. Konser, tiyatro sonrası orda köfte ekmek yemek güzel oluyor.

Misafire Türk sakatat lezzetleri de tattır. Kokoreç ve şırdan favorim. Kokoreç şurda iyidir diyemem çünkü nerde yesem seviyorum. Sirkecide kral kokoreç diye açık bir yer var. Orayı deneyebilirsin. Şırdan için Taksim'de murat kelle paça var. İstiyorsa çorba da içir. Söğüş yedir misafire. Dil, beyin, yanak, kelle... Beşiktaş'ta baba söğüş var.

Son olarak da Sirkeci'de tarihi hocapaşa lokantaları var. Orda da güzel lezzetler bulmak mümkün. Ortam da gayet otantik. Ben orda kasap osman'da iskender yemiştim, fena değildi. O civarda güzel cağ kebabı yapan bir yer de vardı.
  • humat  (15.01.17 03:07:17 ~ 04:04:55) 
güzel mezeler, et yemekleri ve müthiş manzara (bir taraf boğaz, diğeri sultanahmet) için arcadia blue diyorum. sunum ve yemekler osmanlı tarzı gibi. tatlı kısmı da açık büfeydi yanılmıyorsam ama tatlıları standart. onu köşkeroğlu'na saklarsınız.

kebap için fatih kadınlar pazarı tarafında güzel mekanlar olduğu söyleniyor. en iyisi hangisi tam bilemiyorum.


kahvaltı için beşiktaş'a gideceğinize bir mado'ya girip serpme kahvaltı söyleyin daha iyi.

edit: aslında beyti restorana gitme şansınız olursa çok iyi olur. ayrıca sirkeci'de can oba'da değişik deneyimlere yelken açabilirsiniz.
  • zgrydn  (15.01.17 03:25:46 ~ 03:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.