[]

laptop performansı artırma

Merhaba,
elimde şu linkteki www.notebook.gen.tr laptop var.

az önce açıp içini temizledim, şimdi bi ubuntu sürümü kuracağım. pdaha kullanılabilir hale getirmek için başka ne yapabilirim?

internette macun sürmek gerektiği yazıyo, yapayım mı? tekrar açmaya değer mi?

şimdiden teşekkürler

 
ubuntu kurarak en buyuk atilimi yapmissin zaten. linux'ta yeniysen ubuntu kur, deneyimliysen lubuntu kur, cok daha hafiftir.

macun dedikleri termal macun herhalde. islemcinin isinma sorunu varsa surebilirsin, cok kolay is.
  • hopeless  (13.01.17 21:23:21) 
masraf etmeden mi performans artırmak istiyorsunuz ? eğer biraz harcayacak paranız varsa yapacağınız şey bellidir: ucuzundan 120gb bir ssd ve en az 4gb'lık 1600 mhz ram veya ram'ler...

ssd 200 tl civarı..
4gb ram 100 tl civarı...

300 liraya çiçek gibi olur. hadi ram almadınız yalnızca ssd aldınız diyelim o da olumlu :)
  • kuul  (13.01.17 21:46:01) 
İçini açıp temizlerken umarım işlemci fanını söküp ızgaradaki kiri çekmişsinizdir.


  • empty man  (13.01.17 22:31:54) 
ikinci el 2 gb DDR3 1333 mhz ram (20-30 tl + kargo civarı, cl değerlerine dikkat , aynı marka olursa daha iyi olur)

120 gb ssd (169 tl'ye aldım 10 gün önce)

çıkan hdd'yi de depolama için kullanın. şu işinizi görür www.aliexpress.com
  • uzman pratisyen  (14.01.17 00:27:24 ~ 00:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.