[]

Iphone rehberini Gmail'den açtım ama...

Selamlar.

Android kullanırken rehberimdeki tüm yeni kişileri sim kart hafızası ya da telefon hafızasından ziyade Gmail hesabına kaydetme marifeti ile kullanıyordum. ola ki telefon değiştirirsem o telefonda da gözüksünler diye.

androidden vazgeçip ios'a geçtim.

aynı şekilde gmail hesabına giriş yaparak kullanıyorum rehberimi. fakat iphone'dan eklediğim numaraları gmail hesabına kaydetmiyor. yani eski numaralar gmail'de yeniler iphone'da kalıyor. bir gün yine olası bir geçiş yaparsam bu telefonda kaydettiğim numaralar bu telefonda mı kalacak. Gmail'e senkronize etmenin bir yolu var mı?

çok teşekkür ederim.

 
Var, zaten default olarak senkronize ediyor. Hesap ekle bolumunde Google hesabinizi ekleyin ve neleri (kisiler, takvimler vb) senkronize etmek istediginizi isaretleyin.


  • crown  (11.01.17 23:11:23) 
en kötü icloud dan kişilerin hepsini csv olarak indirip google kişilere atabilirsin.


  • washe  (11.01.17 23:19:43) 
@crown,
hesap eklendi neleri senkronize etmek istediğim de eklendi. numaralar gmail'den telefonuma geldi. bunları yazdım zaten!
burada sorun başka.
sorun, ios'ta kaydedilen yeni numaraların gmail'e senkronize edilmemesi.

@washe icloud'a gmail'dekileri de dahil ederek mi atıyor? eğer öyleyse dediğiniz benim aradığım çözümüm.
  • jamiro  (11.01.17 23:22:08 ~ 23:45:41) 
öyle yapmıyor sanırım ama sen kimseyi eklemeden şöyle yap en iyisi;

- google kişiler e gir pc den. ordaki kişlerin hepsini dışa aktar csv olarak onları icloud a içe aktar de sonra.

telefonu kullan olur da ilerde tekrar andorid e dönersen de tam tersini yaparsın. çakışma vs olmaması için de tekrar android e dönmeden önce google kişilerdeki herkesi silersin.

icloud vcf istiyor herhalde şimdi baktım da, dediğim şekilde uzantısı her neyse yaparsan sıkıntı olmaz sanırım?
  • washe  (11.01.17 23:30:03 ~ 23:32:04) 
soru işareti koymuşsunuz, muhtemelene ne olur ne olmaz diye eklediniz soru işaretini:) ama sorunum söylediğiniz yöntemle çözüldü feedback vereyim dedim bu başlığı sonradan okuyacaklar için. teşekkürler.


  • jamiro  (11.01.17 23:45:09 ~ 23:45:50) 
daha bugün uyguladığım bir yöntem;

contact bilmem ne diye bir sürü uygulama var app store'da. birini indiriyoruz ve kişilerimizi vcf dosyasına ekleyip bize mail atıyor.

ilgili maili android cihazımızda açıp vcf yi indiriyor ve açıyoruz...
  • la rana  (11.01.17 23:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.