[]

Mühdendis olan veya rulman bilen biri baka bilir mi?

benim bir parçaya ihtiyacım var ama adını bilmiyorum yada böyle bir parça varmı onuda bilmiyorum.

rulman gibi birşeyin ortasına bir anten direği saplayacağım ama anten direğini çevirdikçe kaç derece çevirdiğimi görmem lazım yani bana çevresinde 360derecenin saat gibi işaretlendiği bir rulman lazım böyle birşey satılıyor mu?


 
Bildiğim yok ama rulman üzerine bir açı ölçer ile sen de işaretleyebilirsin kolaylıkla


  • Euxinos007  (10.01.17 11:56:38) 
Rulmana bir ibre vs ekleyip anten direğine disk şeklinde istenen derece aralığında bir ölçek de konabilir. Rulmanın dış kısmına ibre, içe saplanan direğe disk yerleştirmek şeklinde.


  • kargn  (10.01.17 12:31:36) 
ee nasıl sabit duracak o ?


  • killerbee  (10.01.17 12:41:27) 
cd düşünün onun gibi bir şeye 360 derecelik cizim yapın direği içine oturtun. rulmana 0 noktasını belirtecek akrep yelkovan vari bir şey takın anlarsınız

ya da step motor takıp elektronik olarak hesaplayabilirsiniz örnekler aşağıda
1-)electronics.stackexchange.com
2-) electronics.stackexchange.com

ya da tachymeter li saat bulup onu kullanacağınız şeye monteleyeceksiniz ordan kendinize formül bulup hesaplayacaksınız.
  • qobel  (10.01.17 13:37:09) 
sanayide tornacıya git, gerisini ustaya bırak.


  • serdar5555  (10.01.17 14:09:41) 
şunlar işini görür gibi geldi bana
youtu.be

içi de şöyle;
www.youtube.com

her bir çıt sesi 1 dereceye denk gelecek şekilde modifiye edebilir misin bilmiyorum, bul bi yolunu artık.
  • azizakin  (10.01.17 14:16:47) 
Yataklamaktn kolay ne var bea. Dişli yap kontrasomun tak, lastik civata kullan ya da müsaitse punta attır. İşin amatör projeyse seçenekler sınırsız


  • kargn  (10.01.17 14:34:56) 
konu bayatlamış gerçi ama geç farkettiğim için cevap vereyim. aradığınız şeyin adına anten rotoru deniyor. rulman kelimesini hiç karıştırmayalım.o başka bişey.


  • izole  (11.01.17 22:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.