[]

neden insanlar tvlerde goruntu kalitesine bakarlar?

bence menu tasarimi, kanal gecisleri, kumandasi cok daha onemli.

sonucta benzer skalada/fiyatta olan iki 4k tv arasinda sunulan goruntu kalitesi farki izleyicinin farkedemeyecegi yada soyle diyim sorun etmeyecegi birseydir. hani telefon gibi dahili radyo, sd kart destegi gibi farkli alanlarda eksikleri fazla olacagi bir durum da yok.

not: tabi altus ile lg tv karsilasmasi gibi dusunmeyin. benzer skalada ve fiyattaki philips ve samsung gibi dusunun.

ne dusunuyorsunuz?

 
Philips te ambilight var mesela. Sonra samsung un oynattığini lg oynatmıyor. Renklerdeki canlılık olayı var.

Bir de bende mesela Dsmart Digiturk varsa ya onun kumandayı kullanicam ya da tv ninki universal ise öyle bi aksiyon yapıcaz. Kanal geçişi de yine tv den çıkmış olacak.
  • nucleon  (10.01.17 11:18:35) 
çoğu insan digiturk, uydu alıcısı vs yi tv ye bağlayıp da kullanıyor. menüsü de uzaktan kumandası da kanal geçişleri de önemsiz oluyor. kullandığı receiver a bağlı oluyor tüm bunlar.

şahsen ben tv izlemiyorum; pc tv ye de bağlı. bi nevi 2. monitörüm. benim için önemli olan özellikleri; tepki süresi, çözünürlük ve renkleri olabildğinde güzel/doğru göstermesi.

tv nin karşısına geçip sürekli ayarlarını vs kurcalayan pek insan olduğunu sanmıyorum. dediğim gibi de asıl kullanılan kumanda receiver ın kumandası; tv nin değil. en azından benim genel gözlemim bu şekilde.
  • washe  (10.01.17 11:22:09) 
Bazı insanların göz veya kulak hassaslığı fazla olabilir.

Sadece amatör bir müzik dinleyicisi olarak, FLAC olan veya olmayan arasındaki farklı anlayamadığım gibi,her enstrümanın ayrı ayrı sesini duymak, onları ayırabilmek de dezavantajmış gibi geliyor. Benim için müziği güzel yapan şey seslerinin birbirine karışıp bir bütün şeklinde çıkması. Ya da 300 liralık kulaklıkla 30 liralık arasında müzikten aldığım keyfi arttırıp azaltacak bir fark yok mesela. Ki ikisi de var (pahalı olan hediye geldi), benim için ikisi arasında herhangi bir fark yok. Hangisi yakındaysa onu kullanıyorum.

Görüntü kalitesi de bununla ilgili olabilir. Bazı insanlar küçük değişimlere karşı daha hassas oluyor. Bana kalsa ben patatesten bile izlesem anlarım. Gözümü bozacak kadar bozuk kalite görüntüsü olmadıktan sonra daha üst kalitesinin benim aldığım zevke pek bir katkısı yok mesela. Ben zaten görüntüyü gördükten sonra içindeymiş gibi hissediyorum filmin.

Dolayısıyla, bazen küçük kalite farkları duyuları daha hassas insanların gözünde büyük etkiler yaratabiliyor. Belki o minicik kalite farkı, o şeyden aldığı zevki ikiye üçe katlayabiliyor.
  • aychovsky  (10.01.17 11:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.