[]

Psikopat patronla basetmek ya da istifa etmek..?

dort aydir calistigim yerde patronumun psikopat oldugu bugun dank etti kafama. Internette arastirdim biraz ama sanki her yerde uzak durun bu tiplerden deniyor. istifa mi etsem yoksa terapistten profesyonel yardim mi alsam, ne yapacagima karar veremiyorum. hayatimin son 4 ayini felce ugratti cop tenekesi.
bu konuda size yardimci olan tanidiginiz terapist varsa yazarsaniz ona da sevinirim. nasil bir durus sergilemek gerektigi konusunda varsa fikirlerinizi de bilmek isterim. yaptigi seylerden bazilari;
1. sen berbatsin, isini dogru duzgun yap, kac saattir ne yapiyorsun gibi saldirmalari
2. 2+2=4 diyorum, o 5 diyor.. hic ugrasmayip he he mi diyim? ama cok rezil bir durumda. (yazilimcilarin dilinden ornek; unit test yapmamiz lazim, izin vermiyor, hicbir test yapmiyoruz, programin her yeri sakat ama adamin umrunda degil. "hatalari bulmayi birak, isine bak" diye kiziyor bir de.)
ilgilenirseniz, ingilizce bir video psikopatlar uzerine: www.youtube.com
tesekkurler simdiden

 
evde aç bekleyen 3 çocuğunuz yoksa istifa edin. hiçbir şey psikolojinizden önemli değil. zamanınız da bu psikopatlara ayak uydurmaya çalışacak kadar değersiz değil diye tahmin ediyorum. bu gibi insana insan gibi muamele yapmayı öğrenememiş, sonradan görme, egoist karaktersizler çalışacak düzgün eleman bulamayacaklar bir gün. o zaman kuyruklarını kıstırıp insan olacaklar. o zamana kadar herkese anladığı dilden konuşmak ya da istifa edip hiç konuşmamak lazım.


  • brakgn  (09.01.17 03:28:05) 
Böyle adamlar her işyerinde var. Numunelik olarak koyuyorlar sanırım. Ya da öyle çoklar ki, her işyerine düşüyor birkaç tane.
Onu ne kadar önemserseniz, o kadar büyüyecek problem. He de geç bence. İşini mükemmel yapmaya çalışmadan, elinden geleni yapıp, canla başla falan çalışmayıp, iş çıkışı hemen her gün kendine bir aktivite bulmanı öneririm ilk aşamada. Çıkışta arkadaşlarınla oturup tavla oynamayı planlarken adamı daha az kafaya takarsın.
Elbette baktın ki hiç olmuyor, sessizce istifa etmeyi de düşünebilirsin. Ama önce onu önemsememeye çalış derim.
  • lovemyself  (09.01.17 03:43:02) 
insanın bi hayatı var ve onuda adi bi işveren için zehir etmeye hiç ama hiç değmez.


  • elinde tivit  (09.01.17 03:47:20) 
Bugune kadar durmamin sebebi, bu tiplerle basetmeyi ogrenmek istememdi taaa ki psikopat oldugunu farkedene kadar. Insan kaynaklari calisanlarinin onceligi kesinlikle psikopat tespiti olmali!


  • bir varmis bir yokmus  (09.01.17 04:07:28) 
Umarim sessizce yapmayi basaririm @lovemysel


  • bir varmis bir yokmus  (09.01.17 04:17:11) 
Isin en ilginc tarafi da bu. Adamin dediklerini onun patronuna anlattim ki muhtemelen benim yetersizligime dair supheye dustu. Bu yuzden is yerinde kimseyle bu konuyu konusmayin diyor verdigim video linkinde


  • bir varmis bir yokmus  (09.01.17 04:29:50 ~ 04:38:42) 
iş bul ayrıl elin psikopatıylan ne uğraşıyorsun.


  • yue  (09.01.17 10:37:20) 
Hangi sehirdesiniz?
Mobing yaptigina dair dava acin kaybedecek bir seyiniz yoksa.

  • veritaslibertas  (09.01.17 10:47:53) 
videoyu seyrettim. adamın da dediği gibi eğer böyle bir adamsa psikopat olmayabilir, sosyopat, narkopat, anti sosyal bozukluğu, borderline ya da narsisistik kişilik bozukluğuna da sahip olabilir. bu kişilik bozukluklarına sahip insanlar gerçek bir kişiliğe sahip olmaz. küçük yaşta genelde 1-6 yaş arası kendi kimliklerini öldürürler ve hayatta kalmak için yalancı bir kimlik üretirler. bütün hayatları boyunca oynadıkları için bu kimliği, başkaları bunu çok zor anlar. bu insanların hepsi onları gerçekten seven kişilere, gerçek kurbanlarına gerçek yüzlerini gösterirler. ama bu kişilik bozukluklarından bihaber olan insanlar bunu anlayamaz, özellikle bu kişi onların yakın akrabasıysa. bu insanların hepsi gerçek yüzlerini gösterdikleri zaman tamimiyle başka bir insan gibi davranırlar ya da hayatlarındaki insanlara farklı kimlikle davranırlar. mesela ailesinin ya da eşlerinin yanında başka bir kimlik, arkadaşlarının yanında ailesindeki kimliğe zıt bir kimlik kullanırlar. kurbanlar genelde uzun süre manipüle edildiği için bu büyük farkı gördükleri zaman bile karşılarında gerçek bir insan olduğunu anlayamazlar. onun patronuna onu anlattığın zaman o bunu anlayamaz, çünkü o onu senin onu tanıdığın şekilde tanımıyor. normal bir insan bambaşka davranmadığı için adam da onun bambaşka bir insan gibi davranacağını düşünmüyor. o yüzden senin sorunlu olduğunu düşünüyor, çünkü sen doğru isen o zaman patronunun patronu kandırılmış olacak.

bu insanların hepsi çevresindeki yakın, uzak bütün insanların duygularıyla beslenirler. birisi ona nefret, aşk, sevgi duyması onu daha çok gerçek hissettirir. karşılarındaki kişileri kontrol altına almak isterler, iyi ya da kötü huy göstererek. bunlarla baş etmenin tek yolu onlarla iletişimi bütünüyle kesmek. yani patronunun suyuna giderek onla baş edemezsin. kontrolü elinde tutup, tutmadığını çok iyi anlar ve seni tekrar kontrol etmek için elinden gelen her şeyi yapar. bütün hayatını kontrol etmek, manipüle etmek üstüne harcamış bir insanı suyuna giderek manipüle edemezsin, çünkü sen bütün hayatını bunu harcamadın. o senden çok daha başarılı bu konuda. istifa etmek tek çözüm. istifa etmeden önce istifa edeceğini kimseye söyleme, bir anda istifa et. kimseye bu adam yüzünden de istifa edeceğini söyleme, özellikle de adamın kendisine. bence dava da açma mobbing için. bu insanlarla uğraşırken kazanan taraf olamazsın. eğer adam onun hakkında kötü konuştuğunu öğrenirse ya da ona dava açarsan, bunu kan davasına çevirir. hayatını kötüleştirmek için elinden geleni yapar. hiçbir şey yapamıyorsa lastiklerini patlatır ya da seni sözlü taciz eder. başka şirketlere hakkında gerçek olmayan yalanlar söyler. emin ol, insanlar ona inanır. sana bir anda çok iyi davranıp kendinden şüphe etmeni de sağlayabilir.

o adamın ana besin kaynağı onun en yakın çevresinde olanlar, o yüzden ani ve sessiz bir şekilde istifa edersen başta buna sinirlense de kısa vade içinde bunu unutur. umarım patronunun patronu senin ona söylediklerini söylemez. patronun hayatında onu seven arkadaşları, yakınları varsa bunu çok önemsemeyebilir. yalnız hissettiği bir dönemdeyse sadece bunun için bile senin peşine düşebilir.
  • cikis yolu  (09.01.17 11:54:26) 
@cikis yolu, harika tespitler bunlar. istifanin en mantikli cikis yolu oldugu konusunda ikna oldum. yalniz istifa etmeden once maas artisi talep edecegim. aslinda hakkim da var da ayri konu. artis yapmayacaklari icin de istifamin buna dayandirabilirim. boylece suphelenmezler. ha maas artisi yaparlarsa ilginc olacak :)


  • bir varmis bir yokmus  (10.01.17 00:20:39 ~ 00:21:55) 
istifa ettim. patronuna anlatmayi denedim ama anlamadilar. ik'ci da pek anlamadi.
acik acik adamin sosyopat oldugunu soylemedim ama emarelerinden bahsettim.
acaba acikca soylesem basim belaya girer mi bilmedigim icin soyleyemedim. belki bir ay sonra mail atip soylerim, adamin boyle olduguna kanaat getirdigim icin ayrildim diye.
bir de konuyla ilgisi olanlara tavsiyem corporate psychopats diye aratabilirsiniz. allahin belalari her yerde, ozellikle ust kademelerde
  • bir varmis bir yokmus  (16.01.17 18:52:15) 
istifa etmene üzüldüm.
başka işyerlerinde de bambaşka psikolojik sıkıntıları olanlarla uğraşacaksın. Ama bu dereceye getirdiğine göre, gerçekten tahammül edilebilecek gibi değildi.
Eğer ki işyeri sana düşman olursa, senin aleyhine olacak bu durum. Eğer bu düşmanlığı büyüttüklerinde, piyasada senin hakkında olumsuz propoganda yapabilecek durumdalarsa, boşver, ilerde de hiç muhatab olma derim.
  • lovemyself  (17.01.17 14:40:45) 
@lovemyself, tesekkurler..
ilginctir, her asabi insana psikopat deniliyor ama gercekte cok tatli, sirinlik abidesi olarak da gorunebiliyorlarmis. keske hepimiz pusulalarimizi duzeltsek de, bu tipleri cok gec olmadan tespit edebilsek.

  • bir varmis bir yokmus  (18.01.17 00:10:48) 
kendin için en iyi olanı yapmışsın. böyle insanları görünce ters yöne doğru depar atmak lazım. ik ve patron onlara anlattığını anlamaz, anlayamaz, çünkü daha önceden de dediğim gibi onlar onu o şekilde tanımıyor. bir süre sonra psikopat o diye mail atarsan, senin çok sorunlu biri olduğunu ya da deli olduğunu düşünecekler. istersen kanıtın olsun yine sen sorunlu gözükürsün. ucuz atlattın, mutlu ol.


  • cikis yolu  (20.01.17 22:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.