[]

yazarın soruya koyduğu ilanı sorudan duyuruya koymaya sitenin hakkı var mı?

yazarın soruya koyduğu ilanı sorudan duyuruya koymaya sitenin hakkı var mı?

yok ama inatla yapılıyor barbaros şansal tepkisinde haklı mı haksız mı? başlıklı ilan açtım soru cümlesi ile biten bir ilan noktalama işareti olarak soru işareti var yönetim akp ye yandaşlık olsun diye akp ye eleştiri olmasın diye inatla bu

www.eksiduyuru.com

ilanı sorudan duyuruya taşıyor ve o zaman ilanın altına yazılan cevaplar gözükmüyor hem bana saygısızlık benim ilanımı soruya koymama müdahale edilip duyuruya alınıyor hem ilanıma cevap yazanlara saygısızlık sizleri bu konuda bana destek vermeye yönetimi eleştirmeye ve yazarların ilanları hukuki sorun içermedikçe ilanın konduğu kategoride kalması gerektiğini bir kategoriden başka bir kategoriye taşınmaması gerektiğini yönetime şikayet etmenizi istiyorum

 
Sorular genelde kısa bir metin içerir. Siz Yılmaz Özdil formatında soruya giriş yapınca yazının tamamının soru içermesine rağmen bir serzeniş ifade ettiği düşünülmüş ve sorunuz duyuruya çevrilmiş. Ben böyle yorumladım. Bu tip durumlarda sorular duyuruya çevrilebiliyor.


  • dissendium  (08.01.17 03:54:01) 
olacak eğer pes etmezsek mücadelemizi verirsek burada da hak hukuk olacak

"elalemin internet sitesinde hakkını arama olayını çok anlamıyorum" yazdın anla anlaşılmayacak ne var bu sitelere değer veren biziz bu siteleri site yapan biziz çek al yazarları sitelerin içinden geriye ne kalır bomboş siteler biz emek veriyoruz yazıyoruz değer katıyoruz onlar da bizim üzerimizden reklam parası da kazanıyorlar o zaman mecburen saygı duyacaklar hukuksuz olmayacaklar

"evet kendi sansür yapıyor adam. dediklerin doğrudur" yazdın haklısın

"ama "benim duyuruma/entry'ime karışmazsın" saçma" yazdın asıl sen saçmaladın neden saçma olsun hakkım benim karışamaz soru olan bir ilanı duyuruya taşıyamaz ne oldu şimdi küçük düştü deşifre oldu

"keyfi olarak seni uçurabilir de." yazdın o zaman kendi kaybeder ben de bir daha bu siteyi kullanmam ve daha birçok kişi kullanmaz

"bi hakkın yok buna karşı." yazdın var eleştiri hakkım var ve kullandım

"ha bunu duyurabilirsin, sansür var diye bağırabilirsin. o da senin hakkın." yazdın evet bende bunu yaptım.
  • geceuykusu  (08.01.17 03:59:50 ~ 04:00:35) 
Duyurularınızın/sorularınızın hepsini okumadım, birkaç kere denk geldim.Yine de sanıyorum, sizinle ilgili kararlar moderasyonun ortak kararıdır. Parça parça açıklama yapayım.

İlk öncelikle, Duyuru'nun siyasi görüşü yoktur. Moderasyonun görüşü olsa bile, Duyuru'da siyasi görüş veya haklı/haksız yoktur. 'Ben doğruları savunuyorum' diye bir şey yoktur. Herkesin görüşü doğrudur; belirtirken kural uyumsuzluğu ve uslüp sorunu varsa o görüş yanlıştır. Kimin hangi parti seçmeni olduğu ile ilgilenmeyiz ki, moderasyon da görüşleri farklı insanlardan oluşmaktadır. Bu nedenle, siyasi içerikli duyurular bazı kurallara aykırı ise silinir. Bazı kuralların sınırından dolaşıyorsa duyuruya çevrilebilir. Bu her taraf için geçerlidir. Bu işlemler de, çok net ise tek bir moderatör tarafından yapılabilir, gri bölgede ise moderasyon kararı ile yapılabilir.

Genel olarak daha önce yazılmış olan kuralları buraya yapıştırayım. Bu metni, siyasi tartışmalar alevlendiğinde duyuru olarak açar ve yukarı sabitleriz genelde ama duyurular otomatik olarak bir ayda silindiği için her zaman bulunmaz.

- Her türlü küfür ve bunların sansürlendiği sanılan halleri. (ör. aq, oç, orangutan çocukları, insan olmayan canlı ve cansız varlıklarla münasebette bulunduğunu ima etme, vb.) (Buraya not: Böyle bir şey söylüyorsanız, hukuken kanıtlanmış, spekülasyona açık olmayan ve somut bir gerçek olmalı. Örneğin, annem vesikalı bir hayat kadını ise ve ben bunu her alanda gocunmadan kullanıyorsam, bu şekilde yaftalanmamda sorun olmayabilir. Annesini tanımadığınız kişiler için bu yakıştırma uygun değildir)
- Bir kişiyi (ör. duyuru sahibi veya duyuruya cevap veren bir kişi) veya bir parti seçmenini, bir siyasi grubu toptan aşağılayıcı ve suçlayıcı kelimeler (ör. ezik, aptal, hain, kansız, dürrük, dingil, vb. kendinize yakıştırmadığınız her türlü sıfat veya ciğerinin kaç para edeceği, vb. değer ölçme-biçmeye dayalı deyimler)
- Organ isimleri ve bunların değiştirilmiş adları ("Bizim orada popoya popo derler" yaklaşımı altında her beğenmediğinize popo demek, popo lalesi, popo kılı, dostumuzun tek derdinin koca beyaz poposu olması ve birtakım benzer organ ve uzuvlar)
- İroni kullanarak hakaret etmek (Ör. "Bilmemne seçmeni çok zeki olduğundan her şeyi bilir, biz bilemeyiz", "Geldi tipini sevdiğim", vb. Sonradan "Ama ben ne güzel şeyler söyledim, hakaret etmedim ki" argümanlarınızı yemeyeceğiz)
- Birtakım kişileri veya parti seçmenlerini, takım taraftarlarını, vb. oy sayıları, skorlar, gol sayısı, vb. aracılığı ile cinsel ilişkiye maruz bıraktığınız, aktif taraf olduğunuz gibi iddialar, bade doldurmak gibi fanteziler ve cinsel performansınızın süperliği ile ne kadar gurur duyduğunuzu gösteren nidalar; ortalığı Lise dö Sen Benuğa Çeliktepe Cengizhan Lisesi maçına çevirme
- Şu an aklımıza gelmeyen ama kanun boşluklarını kullanarak yaracatıcılığınızla birlikte oluşturacağınız çeşitli hakaretler (örneği yok, "Ama ben düşüncemi belirtmiştim" diye yan yatıp çamura batmak da yok)

Bunları bir iki kereliğine silebiliriz; durumun suyunu çıkardığınızda uçabilirsiniz. Hangi partinin seçmeni olduğunuzla hiç mi hiç ilgilenmiyoruz. Duyurunun silinme kurallarından birisi de 'Tartışma başlatıcı içerik'tir. Duyuru, soru-cevap maksadını aşıp da ikili tartışmalara ve duyurunun başladığı yerden saparak uzağa gitmişse duyuru dilinir. Bunun da nedeni, Duyuru'nun bir forum sitesi olmamasıdır (bundan ara ara ödün versek de). Mesela, bu forum sitesi olmama özelliğini koruması için cevaplarda ikili konuşmaya, teşekküre veya konu dışı cevaplara da izin verilmez. Bu siyasi tartışmalar için geçerli değil sadece, herhangi bir konu için geçerli. Özetle durum şu, siyasi bir duyuru olabilir ve bunun altında görüşler paylaşılabilir ama karşı taraftan sizin görüşünüze söylendiğinde sizi tahrik edecek ve size ateşli tartışma alanı yaratacak konuları, siz de karşı tarafa söyleyemezsiniz. Örnek vereyim, benzer şekilde 'X partili teröristtir', 'Y partili pisliktir' gibi kavramlar buna girer. Çünkü burada X, Y adlarını değiştirip sizin tuttuğunuz partiyi koyduğumuzda size de terörist veya pislik demiş olur. Bu da aynı şekilde, hem 'Tartışma başlatıcı içerik', hem de daha ötesinde 'Bir kişiye/gruba hakaret' kuralını çiğnemiş olur. Aynı şekilde, başka kişileri etiketleyici içerik de tartışma başlatıcı içeriktir.

Dolayısıyla, duyuru değerlendirme kriterlerinden biri 'Kendine söylenmesini kabul etmeyeceğin şeyi başkalarına söyleme'dir. Diğeri de 'Provokatif ve tahrik edici söylemlerden kaçın'dır. Burada tartışma lafı kaygan bir laf, onu şu şekilde tanımlayabiliriz. Tartışma üslubu yukarıdaki kriterler içinde kaldıkça, fikir tartışılabilir. Bunun dışında, ikili konuşmalar ve birbirine laf söyleme durumu/potansiyeli varsa, ikinci bir kişiyi tahrik edecek bir üslup varsa bu 'Tartışma başlatıcı içerik' grubuna girmiş olur. Duyuru herhangi bir partiyi korumaz, kollamaz; aynı şeyi bir aktroll de yapsa aynı şey olurdu. Bu gibi değerlendirmelerimizin başında parti ismini değiştirerek, moderasyondaki herkesin 'Şimdi, şu cümleye kendi partini koy. Bu durumda, tartışma başlatıcı mıdır, sana biri böyle derse hakaret midir' diyerek sorgulaması ile ve neredeyse tüm duyurunun cümle cümle tartışılması ile yapılır.

'Benimkileri silerek şu partiye hizmet ediyorsunuz' diyebilirsiniz. Doğrudur. Aynı şekilde, karşı tarafın da bu şekilde yazdıklarını silerek size hizmet ediyoruz. Tek taraflı değil bu. 'Benim duyurumu sildi, o halde şu partiden' diye bir şey yok. Kendi görüşümüze uyan ya da uymayan birçok tartışmayı ve duyuruyu silmek zorunda kaldık.
  • aychovsky  (08.01.17 11:02:44 ~ 13:42:15) 
Bu arada, şu anda işlediğiniz bir suçu fark ettik moderasyon olarak. Özel mesajın ifşası, TCK'nın 132. maddesinde geçen özel hayatın gizliliği kapsamındadır ve yasalara aykırıdır. Bu yüzden, duyurunuz editlenmiştir.

Örneğin, biri size özel mesajdan küfrettiğinde, ana avrat sövdüğünde savcılığa gidip şikayet edebilirsiniz ve siz haklısınızdır. Ancak, aynı mesajı buradan veya halka açık bir şekilde ifşa ederseniz, özel hayatın gizliliğini çiğnediğiniz için o kişi haklı konuma geçer ve size karşı dava açabilir. Siz hakaret davasını kazanırsınız, o da özel hayatın gizliliğine yönelik davayı kazanır ve yasalara göre onunki daha ağır basar. Aynı şekilde size küfredilmesine de gerek yok. Bir kişinin mesajını alıp 'Bu kişi bana böyle dedi' demeniz suçtur. Aynı şekilde başka birinin de sizin mesajınızı ifşası suçtur.

Sansür var diye bağırabilirsiniz, bu hakkınız elbette var ama buna karşı özel mesaj ifşasında bulunamazsınız. Bu, burada veya ekşi sözlük'te konuştuğunuz herhangi bir kişi, hatta size mesaj veya e-posta göndermiş herhangi bir kişi için geçerlidir. Çok kimse bununla uğraşmaz ama uğraşanına denk gelirseniz başınızı ağrıtır. Bunu bir tehdit olarak algılamayın, sadece durumun böyle olduğunu belirtmek için uyarmak istedik.

Bu arada para kazanmıyoruz. Onu da belirteyim.
  • aychovsky  (08.01.17 13:25:23 ~ 13:35:14) 
sitenin böyle bir hakkı elbet var, isterse komple siler değiştirir ama "site" bununla uğraşmaz, bununla ancak kuralları bilmeyen veya kişisel hırsları sebebiyle yetkilerini kötüye kullanmakta beis görmeyen aciz bir mod uğraşır.

aynı mod yoktan sebeplerle kendisini haksız bulanların cevaplarını da siliyor/sildirtiyor, dayanamıyor. sanırım eleştirilmek ve onaylanmamak kendisine acı veriyor.

kendisine allah'tan şifa sana da sabırlar diliyorum.
  • azizakin  (09.01.17 02:28:37 ~ 12:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.