[]

Ayak parmağımda iltihap ve aile hekimi

arkadaşlar selam. normalde iltihabı akıtınca geçip giderdi. şuan neredeyse 15 gün olacak geçmedi.
parmakta batık tırnak yok suan, ama iltihap var. korkmaya da başladım bir de parmağı kaybetmeyeyim diye.

öncelikle fotoğrafa tıklamadan önce uyarayım: iğrenç bir ayakparmağı yer almaktadır, dilerseniz tıklamayın.

neyse, yarın aile hekimine gideyim diyorum ama henüz ikametgahımı bulnduğum ilçeye aldırmadım. buradan bir sağlık ocağına gidersem aile hekimi bana bakabilir mi?

teşekkürler.

 
genel cerraha gitsen?


  • sutlu nescafe  (06.01.17 00:36:17) 
@sutlu nescafe,ciddi mi ya? ben aile hekimi bi antibiyotik verir geçer diye düşünüyordum aslında.

genel cerrahiye mi gideyim diyorsunuz?
  • tchuck  (06.01.17 00:38:06) 
bu kadar aşırı olmamakla birlikte benimde başıma benzeri gelmişti
o tarafta tırnağın derinin altında kalan kısmını alttan kaldırıp kes
iltihabı kendin akıt sonra batikon fln sür sar geçer

doktorada gitsen tam olarak yukarda saydiğim şeyleri yapicak
ben kendim müdahele ettim geçti
  • berginyonbaenre  (06.01.17 00:42:30) 
@berginyonbaenre,

ben de aynı şeyi yapıyorum hep. bunda da aynısını yaptım, iltihabı akıttım ama geçmedi bu kez.

oradaki tırnağı da kesmiş olduğum için şuan orada iltihabı akıtmamı sağlayacak bi tırnak yok. antibiyotik verseler 1 haftada geçer büyük iht.
  • tchuck  (06.01.17 00:43:47) 
Ayak tırnağını koparma yahu, başına bela alacaksın.Tam bir o.ç. gibi acıyor değil mi?Doktora gitmeye gerek yok bence.Aşağıdaki bilgiler sadece bilgi verme amaçlıdır:

Herhangi bir rahatsızlığın için kullanmakta olduğun bir ilaç var mı? Örneğin Zoretanin, Roaccutane vb.? Bu tür ilaçlar yaraların kapanmasını çok geciktiriyor.

Bak şimdi, ılık bir su hazırlıyorsun. çok sıcak olmayacak, ıpılık da olmayacak. kovaya ayağını sokacak kadar su olacak yarım kovadan az yani. İçine 1-2 avuç tuzu boca edip güzelce karıştırıp tuzu çözeceksin.Ama iri tuz olsa iyi olur, turşulara falan koyulan, merdivenlerin buzuna dökülen iri, ucuz tuz. Ayağını bu soya koyup 15 dakika falan bekle. Daha sonra o iltihap akıtacak kısmı elinle hafif hafif yokla, ayır. gerekirse kürdanla hafif oynatıp oradan iltihap akmasını sağla.sık. iyice yumuşayınca iltihabı akıtmaya çalış, akarsa çok güzel, akmazsa biraz uğraştıracak.

sana terramycn alternatifi bir merhem lazım.Örneğin thiocilline.
terramycin artık eczanelerde bulunmuyor.evde thiocilline veya tyrosd varsa,işini görebilir.yoksa eczaneye gidip bana terramycin alternatifi bi merhem lazım de onlar verir. bu merhemi sabah akşam tırnakla et birleşim yerine sür.tarif ettiğim banyodan sonra sürersen daha iyi olur. Gece yatarken kağıt havlu vb. bir şey ile orayı çevreleyip açılmasın diye bantla. Direk yarabandını yapıştırma, yarabandı orayı nemlendirir ve pörtletir.gerekirse çorap giy. Orayı kuru ve temiz tutman lazım. Nem olmamalı. ayakkabıda da buna dikkat et. iyileşene kadar merhemi kullan ve ayak banyosunu tekrarla.
  • AWD  (06.01.17 01:20:42 ~ 01:24:15) 
Fotoğrafa filan bakmadım ama Bactorban isimli antibiyotik pomad var, başarılıdır.


  • awlmi  (06.01.17 02:03:04) 
gecmis olsun o tirnaklari heb yanlis kesmissin.
aha bole olacak:
www.tirnakbakimi.net
  • Pepee  (06.01.17 02:48:45) 
Soğanı közle, parmağına sarık gibi geçir, sonra sar öyle beklesin

Not: aile hekimi
  • fallopian  (06.01.17 07:14:18) 
iltihabı akıt, bolca bactroban antibiyotik krem sür.


  • innerbliss  (06.01.17 10:40:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.