[]

Fotoğraf Makinesi mi IPhone mu

Selam arkadaslar.
Bundan önceki yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerimde fotoğraf makinesi sahibi olmadığımdan ve kamerası 2 mp olan bir telefonum olduğundan neredeyse hiç fotoğrafım yok.Fakat bundan sonra yapacağım seyahatlerimde güzel fotoğraflar çekmek istiyorum&video çekme olasılığımda var.Fotoğraf makinesi için yaklaşık bütçem 1500 tl,diğer yandan İPhone 7 ya da 7s alıp bunu hem makine hem de telefon olarak kullansam nasıl olur diye düşünüyorum?
Sizin bu konuda düşünceleriniz neler?


 
iphone 7 plus ve canon 6d'm var. bi yere gidecek olursam ikisini de alırım yanıma amma velakin, gittiğim ülkede/şehirde o günkü plana göre yanıma canon u ya alırım ya almam. mesela akşam bara gidiyorsam canon u almam, güzel manzarası olan bi yere gidiyorsam alırım gibi gibi.

7s yok da 7 plus demek istedin sanırım :) istediğin cep telefonunu al, hiçbirisi son 4-5 yılda çıkan herhangi slr makineden daha iyi fotoğraf çekemez. tabii slr makinede uygun lens vs gibi ekipmanın varsa. yani 1500 liraya alabileceğin bi slr iphone dan daha iyi olacak. ama yok dersen ben çok kaliteli fotoğraf istemiyorum. elim yüzüm belli olsun, bana hatıra olsun; o zaman iphone al. ya da başka bi akıllı telefon
  • washe  (04.01.17 21:37:12) 
düzgün fotoğraf çekeceğim diyorsan kamera al yok turistik anı falan çekeceğim diyorsan alma.


  • argent dawn  (04.01.17 21:49:10) 
sony alpha a6000 al çok memnun eder


  • hullabaloo  (04.01.17 21:55:09) 
iphone al geç ya.


  • bohr atom modeli  (04.01.17 21:55:49) 
bu ikilemi yaşamış ve tercihimi telefondan yana kullanmış biri olarak söylüyorum, pişman değilim.


  • trajikomix  (04.01.17 22:02:23) 
Ucuza ikinci el bir fotoğraf makinesi de alabilirsiniz. @washe'nin dediklerine katılıyorum, ben de hem iphone hem de fotoğraf makinesi götürüyorum bir yere giderken. Eskiden olsa makine + 912763 lens falan götürürdüm de artık çoğu zaman makineyi çıkartmıyorum bile.

iPhone 6S + ikinci el bir fotoğraf makinesi. Aşağıdaki gibi bir şey alabilirsin biraz araştırarak. Not: ytd.

www.sahibinden.com
  • charles montgomery monty burns  (04.01.17 22:20:59) 
Trajikomixi cidden bu pişmanlığı yaşamadığını söylerken bir fotoğraf makinesinin çekimiyle karşılaştırma yaptı mı merak ediyorum. Kesinlikle kaliteli ve yüksek detaylı bir fotoğrafı telefon ile elde edemezsiniz. Tercihi fotoğraf makinesi olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Yurt dışında o fiyata çok güzel makineler alınabilir.


  • odiyus  (04.01.17 23:40:55) 
trajikomix +1

ben de pişman değilim. turistik gezide zaten bas-geç yapılır. fotoğraf gezinin asıl amacı değil de yan amacıysa. makinenin teferruatı, lensleri ile uğraşılmaz.

telefonun eksi yanı iç mekan, karanlık çekimlerde zayıf. ama pratiklikte paha biçilemez.
  • antikadimag  (04.01.17 23:52:55) 
cevaplar için teşekkür ederim,arkadaşlar.


  • keegan  (05.01.17 03:31:35 ~ 03:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.