[]

Online alışveriş, kim haklı ?

Bir satıcıdan 15kg lik kedi maması aldım.
Pakette ufak delik vardı, hava almış.
Hava aldığı için son kullanma tarihi kısalmış oldu.
Yine de iade etmedim.
Ama Satıcıya olumsuz değil nötr verdim.
nota da delik olmasaydı iyiydi yazdım.

Adam cevap yazıp feveran etmiş, bizim çektiğimiz sıkıntılardan haberiniz yok, böyle detaylara takılmayın vb vb..

kim haklı şimdi?

 
neresi detay bunun, baya mağdur etmiş kutuya koymayarak.


  • pide  (02.01.17 17:35:45) 
sen


  • sta  (02.01.17 17:45:05) 
Sen


  • balpolen  (02.01.17 17:47:20) 
Sen haklisin da saticilar daha cok olumsuz yorumdan once alici ilesime gecsin, sikintiyi once kendine bildirsin de olumlu yorum almak icin ugrasiyim istiyorlar galiba ondan dolayi da yersiz uzatmis. Belki vaktin yok vb iade veya degisimle ugrasmak istemedin. Ben notr degil olumsuz verirdim.


  • Domuz  (02.01.17 17:51:38) 
O paket hava aldıysa zaten bayatlamıştır da, normalde sorun oluyor mu bilmiyorum ama benim kız asla yemezdi bir gün bekleyip kuruyan mamayı.
Detaymış bir de lafa bak ya, ben o cevaptan sonra iade ederdim herhalde.

Haklısınız tabii.
  • mutekebbir  (02.01.17 17:53:26) 
Cektigi sikintilar musterileri ilgilendirmez. Sen haklisin.


  • halitkin  (02.01.17 17:55:04) 
Sen haklısın. Az bile yapmissin. Marketten delik paketli urun almıyoruz sonuçta bunu niye kabul edelim. Ha belki önce satıcı ile iletişime geçsen olurdu ama onun sıkıntısı seni bağlamaz nihayetinde.


  • elorelia  (02.01.17 18:28:33) 
satıcının mesajını olduğu gibi yazarsan kesin cevap veririm ama bence satıcı haklı yada en azından haksızlığa uğramış.

puan sistemi çok önemli, herkes gibi sen de ben de satıcı puanına yorumlara bakarak alışveriş yapıyoruz, herkesin aynı ürünleri benzer fiyatlara sattığı bir ortamda satıcıyı rekabette öne taşıyacak en önemli nokta müşteri memnuniyeti ve sen nötr/olumsuz yorum yaparak adamı rekabette geri atıyorsun, gelirden ediyorsun

neden? satıcıdan mı kargodan mı kaynaklandığını sormadığın bir problem yüzünden.

hani mamanın günü geçmiş olur, yanlış marka/çeşit mama göndermiş olur, kargoya geç vermiş olur ne bileyim mal beraberinde fatura yollamamış olur eyvallah ama paketteki delik yüzünden satıcıyla hiç iletişime geçmeden direkt puan vermen iyi olmamış.
ya paket taşıma sırasında delindiyse? belki de satıcı problemden haberdar olunca çözmek için adım atacaktı, ürünü değiştirecekti veya ne bileyim promosyon gönderecekti?

özet: satıcıya sorunu çözmesi için hiç şans vermemişsin ve belki de ondan kaynaklanmayan bir sorun yüzünden ona zarar vermişsin o yüzden haksızsın diyorum.
  • azizakin  (02.01.17 18:38:25) 
delik iç pakette olduğu için kargo suçsuz. değiştirmeye üşendim. amacım biraz da satıcıyı uyarmaktı. kusura bakmayın, bir daha olmaz vb dese olumlu yapacaktım. satıcının ters yapmasına şaşırdım açıkcası.


  • titiraprap  (02.01.17 19:09:57 ~ 19:13:19) 
Yorumu ultra olumsuz yap


  • gazozailacatmauzmani  (02.01.17 20:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.