[]

Bebeginize nasil yemek yediriyorsunuz?

9 aylik kuzum. Dr puturleri arttirin hatta eline parmak besinler verin yesin dedi. Tamam da korkuyorum. Cocuk her yemege oturdugunda evde bir gerilim ha boguldu ha takildi ha takilacak diye. Bir iki sefer ogurdu cikardi ama ya cikaramazsa. Ilk yardimi da ogretti dr manevrayi falan biliyorum ama yapamam. Mumkun degil o an panikle bisey yapamam kendimi taniyorum.

Sizlerde durum nasil? Kucuk kucuk onune koyunca oynayip atiyor illa buyuk parcalar istiyor benim ki. Ufaltip verme fikri ise yaramadi.

Anladiniz siz beni :(

 
e küçük parçalar da takılır boğazına takılacaksa. yemek verme fotosenteze alışsın çocuk


  • cekilmis gayfe  (28.12.16 17:06:39) 
cok korkmayin. ablam gibisiniz. onu dovecektim nerdeyse. sizi de doverim adsdfd saka yapiyorum tabi. anne - babalarin bu telasi benim cok hosuma gidiyor.

ben ablamin bebegi buyurken hep yanindaydim. ilk baslarda o da sizin gibi boguldu, bogulacak - gaz yapar verme, yiyemez diyerek hic bisi vermiyordu sabiye. sonradan bi sekilde yiyebildigini gorunce dayadi herseyi.

oturtun mama sandalyesine verin oynaya oynaya yesin. icerisine meyve koyabileceginiz emzikler var onlardan da alin.
  • allanpoe  (28.12.16 17:13:01) 
Bu kadar ha boğuldu ha boğulacak diye korkuyorsanız.
Bebeklere uygulanan ilkyardım eğitimi var bir bakın, öğrenin zor durumda kalırsa eğer ufaklık (allah korusun) denersiniz.

  • powerpufgirl  (28.12.16 17:14:19) 
@konusma arkadasim blendar hic kullanmadim da hep ezerek verdim simdi ufaktan ufaktan haslayip verme denemelerindeyim. Allahtan sadece sivi beslemedim. Ama bokunda boncuk arayan hala benim bir versiyonummus onu gordum :) eline saglik son kismi uygulayacagim. Iyi yillar


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.12.16 17:14:51) 
endişenizi anlıyorum ama bu kadar panik fazla. çocuğun gelişimi için o yiyecekleri tutmayı da yemeyi de öğrenmesi gerekiyor. sonuçta yemek yerken bırakıp gitmiyorsunuz başında bekliyorsunuz. ki bebek de olsa bütün ağzını tıka basa doldurup bütün yutmaya çalışmayacak değil mi?

bir keresinde yeğenimin boğazına bir şey takılmıştı ve anne-babası panikle hiçbir şey yapamadı. ellerinden alıp gerekli ilkyardımı ben yaptım. yani sizin bu kadar panik olmanız asıl sıkıntı. ilk başlarda yanınızda daha sakin biri ile verin isterseniz parmak besinleri. kendinizi de zamanla teskin edin.
  • ofelia  (28.12.16 17:16:47) 
tek seferde agzina girmeyecek buyuklukte sert seyler verebilirsin. mesela kopmayacak kadar sert bir havuc, onu kemirecektir, kemirdikce ogrenecek. biraz alistikca da salatalik, elma. Sonra da makarna gibi seyler. Arada ogurecektir, o zaman dizine yada omzuna koyup sirtina hafifce vurursan cikartmasina yardimci olursun. Ama ilk baslarda yerken gozun hep ustunde olsun, bir sure sonra zaten ogreniyor.


  • emrahday  (28.12.16 17:16:56) 
@cekilmis gayfe simdi baktim oglanda klorofil bulamadim olsa dukkan senin. :) iyi yillar.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.12.16 17:18:43) 
@emrahday sert seyler daha sakincali sanirim. Bugun dr biraz yumusatip vermemi soyledi iste buharda ya da suda haslama gibi. Henuz dislsri yok ama damaklariyla eziyor iyice sertlesti belki ondandir. Iyi yillar


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.12.16 17:21:26) 
haklisin disleri henuz yoksa elbette yumusak seyler, sert seyler tehlikeli olabilir. disler cikinca sert seyleri kemirmeyi seviyorlar. buzdolabindan cikmis hafif soguk havuc, elma gibi seylerde disleri ilk ciktiginda rahatlatiyor.


  • emrahday  (28.12.16 17:25:38) 
blw yöntemiyle vericem bu ay başlıcam. size de tavsiye ederim.
o tabak bitecek mi kitabını tavsiye ederim.
www.dr.com.tr
  • sta  (28.12.16 18:07:45) 
@sta blw'yi takipteyim ama yari klasik gidiyorum diyebilirim.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.12.16 18:09:33) 
7 aylik kuzenimle lahmacuncuya gitmistik gecen hafta. yengem koydu onune yarim lahmacunu bizim cadi yapistirdi bitirdi hepsini. daha da istedi ama rahatsiz olur diye vermedi yengem. ayrica brokoli, sogan, haslanmis patlican ve havuc gibi besinlerin hepsini goturuyor bizimki. bence doktorunuzun tavsiyesine uyun gec bile kalmissiniz.


  • golgi aygıtı  (28.12.16 19:07:29) 
@golgi aygiti lahmacun da bi acayip olmus ama afiyet olsun madem ufakliga. Patlican da zararli henuz 7 aylik bebekten bahsediyoruz.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.12.16 19:32:28) 
ben bizimkini en az 3-4 kere olumden kurtardim valla. kati seylere geciste hep dikkatiniz uerinde olsun, allah korusun


  • kartonpiyer  (28.12.16 23:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.