[]

Amazondan monitör alıp gümrük vergisi ödemek

selam arkadaşlar.

yurtdışı alışveriş işlerine hakim değilim.
dell'in bir ultrawide modeli var, amazonda 238 dolar gözüküyor. türkiyede 2500tl'ye satıyorlar.

ben bu monitörü getirtsem ve gümrük vergisi ödesem oluyor mu bu iş?

yani vergisini vs. ödersem problem yaşıyor muyum bu tür ürünleri alırken?

2. olarak bir şahıs firmam da mevcut, bu ürünü alırken firma üzerine alırsam bir artısı olur mu?

dediğim gibi hiç bilgim yok yurtdışı alışverişine dair. o yüzden soruyorum.

 
daha önce hiç sınırdan fazla alışveriş yapmadım amazondan o yüzden yazdıklarım araştırıp da gördüklerim, kendi tecrübelerim değil.

amazon zaten senden ödemen gereken vergileri de alıyor ve onları girişte gümrüğe UPS ödüyor ve sana ürünü öyle getiriyor. özetle sorun çıkmıyor diyor alanlar, çok nadir durumlarda da seni çağırıyorlarmış gümrüğe.

firma üzerine alma konusunda fikrim yok.
  • washe  (24.12.16 19:09:30) 
şimdi baktım amazon.com' göndermiyor (238 dolar)
amazon.de gönderiyor (365 euro) biraz kararsız kaldım şimdi alma konsunda.

gerçi yine 1000tl den fazla farkediyor ama.

bu arada model Dell U2913WM
  • tchuck  (24.12.16 19:16:48) 
Sen vergisi ile birlikte ödüyorsun Amazon kapına kadar getiriyor sonra vergi fazlası eksiği neyse iade ediyor bir kısmını. Firma adına alırsan gider gösterip vergiden düşersin.


  • gozu acik sevisen yahudi  (24.12.16 19:19:20) 
2 sitede de amazon değil satıcı bu sebeple kendin uğraşman gerekiyor, normalde de'de satıcı amazon olsaydı 365 euro'ya gelirdi.


  • atom karincanin torunu  (24.12.16 20:07:55) 
@atom karınca,

abi kusura bakma cidden tam anlaymadım.

mesela şu linkte: www.amazon.de

bu ürünü alırsam 365 euro dışında bir şeyle uğraşacak mıyım veya ödeyecek miyim?
  • tchuck  (24.12.16 20:29:01) 
Linkteki ürünün satıcısı Amazon.de değil, başka bir dükkan.
Bu sebeple pek tavsiye edilmeyen durum, alabilirsin fakat gümrük işlerini kendin halletmen lazım, yani o tutara 18% gümrük vergisi ekleyeceksin ek olarak.

Fakat onu amazon.de satıyor olsaydı otomatik olarak almanya kdv'si düşecekti, ve tekrar gümrük vergisi eklenecekti bu da yaklaşık yine 360-365 euro edecekti.
  • atom karincanin torunu  (24.12.16 20:46:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.