[]

Kombi - donucam!

Selam, herhangi bir fikriniz var mı bu kombi neden çalışmıyor olabilir? Arkadaşımda kalıyorum. O şehirdışında ve uyudu. Geldim eve biraz soğuktu, azıcık dereceyi yükselttim ve bir saat sonra falan durdu. Resetledim, fişini çıkartıp taktım, basınç da 1.4 ama yok yani olmuyor. Sürekli 5dkta bir f4 hatası (gaz yokluğu veya izolasyon hatası)verip kapanıyor. Napcam bu kara kışta yardım? Teşekkürler. imgur.com




 
gaz vanası açık mı ? kontrol et.


  • Neill  (23.12.16 00:29:40) 
Eve geldiğimde çalışıyordu. Ben dereceyi yükselttikten sonra baya da sıcak olmuştu ev. Teknik servis de açmıyor. Ve site burası sayaç yok kapıda:/


  • Domuz  (23.12.16 00:29:58) 
evde ocak var mı? varsa yanıyor mu? amaç gaz gelip gelmediğini kontrol etmek.


  • sttc  (23.12.16 00:31:48) 
Ocak da yanmıyormuş evet. Şimdi binada sayacı buldum diyelim napmam lazım? Bir de ben saç kuruturken duman sensörü alarm vermişti sonra kendi kendine kapandı onla da alakalı olabilir di mi?


  • Domuz  (23.12.16 00:34:42) 
saç kuruturken alarm verdiyse muhtemelen duman dedektörü değil ısı sensörü. duman dedektörlerinden daha pahalı oluyorlar ve genelde bağımsız değil merkezi sisteme bağlı olurlar. alarm verdiyse merkezi sistemden otomatik olarak gazın kesilmesi sağlanmış olabilir. bazen elektrik de kesilir.

bu alarmla alakası olması muhtemel. kontrol panosunu bulmaya çalışın. muhtemelen bu kontrol panosu gaz hattı üzerindeki solenoid röleyi kontrol ediyor. yani otomasyondan bu yangın alarmını resetlemek gerek.

bina sakinlerine açık bir noktada olması biraz düşük bi ihtimal. ama araştırmaya devam.
  • sttc  (23.12.16 00:39:07) 
Gaz dedektörüymüş alarm veren. Kontrol panosunu arıyım ama sitedeki noları aradığımda çalmıyor bile. Başında bir şeye falan mı basmam lazım acaba?


  • Domuz  (23.12.16 00:45:04) 
Ulaştım, geliyorlarmış. Çok teşekkürler.


  • Domuz  (23.12.16 00:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.